POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
PO VSEH TRAVMAH JE PRIŠEL ŠE RAK
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek PO VSEH TRAVMAH JE PRIŠEL ŠE RAK 
Louise L. Hay, petinosemdesetletna gospa, avtorica knjig, ki so med najbolje prodajanimi vseh časov, je mnogim ženskam (tudi našim) s svojimi knjižnimi deli spremenila pogled na življenje,  bila je med prvimi, ki so razumljivo predstavili povezavo med telesnimi težavami, miselnimi vzorci in čustvenimi težavami. Če njene knjige Ustvarite si izjemno življenje, doslej še niste spoznali, je čas, da jo spoznate.

Gospa je Američanka.  Živi v San Diegu, v Kaliforniji. Je ženska,  ki je znala svojo temno preteklost spremeniti v prijetno sedanjost. V razvpitem intervjuju New York Timesa z Markom Oppenheimerjem je leta 2008 zaupala svojo življenjsko zgodbo o odraščanju z mamo in nasilnim očimom. Pri približno petih letih jo je posilil sosed. Pri 15 je obesila šolo na klin. Pri 16 je zanosila, dala otroka v posvojitev, se preselila najprej v Chicago, potem pa v New York, tam ji je uspela manekenska kariera. Spoznala je vplivnega moškega, Andrewa Haya, se z njim poročila, po 14 letih pa si je gospod premislil in si izbral drugo. »Ko sem si ravno začela dopovedovati, da dobre stvari lahko trajajo, se je ločil od mene.«  Zlomilo jo je. Takrat  se je začela njena duhovna rast. Imela je 42 let. »Če se ne bi bila ločila, ne bi nikoli postala zdajšnja Louise Hay.«


NJENA MLADOST JE BILA POSEJANA S TRNJEM, DOMA JO JE USTRAHOVAL NASILNI OČIM, PRI PETIH LETIH JO JE POSILIL SOSED, PRI 16 JE ZANOSILA, PRI 42 JO JE ZAPUSTIL MOŽ. NATO JE PRIŠEL RAK.

Mala modra knjiga
Leto pozneje so se ji odprla nova vrata. V cerkvi je med pridigo slišala  stavek: »Če ste pripravljeni spremeniti svoje razmišljanje, lahko spremenite svoje življenje.« Ta stavek ji je zares spremenil življenje. Sestavila je svojo prvo brošuro z modrimi platnicami in na dvanajstih straneh. Naslovila jo je Kar boli, ampak brošura je postala slavna kot »mala modra knjiga«. Vsi so jo hoteli imeti. »V njej so bili seznami bolezni, miselni vzorci, ki lahko sprožijo bolezni, in kratek postopek za spreminjanje negativnih vzorcev.« Natisniti jih je dala 5000 – in vse prodala.  Malo modro knjigo je dopolnila z novimi spoznanji. Dobila je nov naslov, Telo je tvoje, in to je predhodnica slavne knjige Življenje je tvoje, v kateri je objavila dodelan seznam telesnih organov  ter z njimi povezanih bolezni. Za vsako je navedla možen vzrok in nov miselni vzorec, ki pomaga bolezen pozdraviti.

Z odpuščanjem pozdravila raka

Vmes jo je doletela bolezen. Zbolela je za rakom in hkrati spoznala v bolezni priložnost, da si dokaže, da  to, kar uči, resnično deluje. Veliko je kričala in tolkla po blazinah, da je izbruhala vso jezo. Rane iz otroštva so bile globoke in nezaceljene. Spoznala je, kako pomembno za zdravljenje je odpuščanje. Po šestih mesecih od odločitve, da se bo pozdravila, je šla k zdravniku. Rak je izginil. Sama je to intuitivno čutila, a ko so ji pritrdili tudi zdravniki, se je zavedela, da je mogoče pozdraviti vse, če smo le pripravljeni storiti to, kar je potrebno. V vseh svojih knjigah Louise poudarja, da so najbolj škodljive lastnosti zamerljivost, nagnjenost h kritiziranju in občutek krivde. Ona je prepričana, da si lahko, če se znebimo zamere, pozdravimo celo raka.



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu