POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Morska leopardinja želela nahraniti fotografa
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Morska leopardinja želela nahraniti fotografa 
Fotograf Paul Nicklen je blizu otoka Pleneau na Antarktiki posnel nekaj izjemnih fotografij morskega leoparda. Samici morskega leoparda se je očitno fotograf zdel osamljen in lačen, zato ga je poskušala nahraniti. Skozi slike pa je videti, da sta postala že kar prijatelja, saj se zdi, kot da mu je morska leopardinja pričel pozirati.
Paul pripoveduje, da je samica morskega leoparda sama počasi priplavala k njemu s pingvinom v gobcu, ko je opazila, da si sam ni sposoben ujeti hrane. Bolj ko je zavračal njena darila, bolj nemirna je postajala. Na koncu je moral sprejeti enega izmed njenih daril.
Pojedla je vsakega pingvina, ki ga je on zavrnil. Poskrbela je tudi za to, da je vsakega pojedla neposredno pred njim. Zgodba je neverjetna, malo kruta, toda natančno prikaže naravno življenje na Antarktiki. Večino leta se morski leopardi prehranjujejo z rakci, ko pa pride sezona pingvinov, jih lahko pojejo tudi do 15 na dan.
Paul je specializiran za fotografijo polarnih območij že od leta 1995, njegovo zanimanje za to področja pa se je začelo že precej prej. Vzgojen je bil v inuitski vasi v kanadski Arktiki, kjer se je že kot otrok naučil sposobnosti preživetja v polarnih območjih.
Začel je študirati morsko biologijo, toda ko je proučeval živali, je spoznal, da jih lahko bolje zaščiti s svojim fotoaparatom. Sedaj s svojimi fotografijami pripoveduje zgodbe Arktike in Antarktike.
V galeriji si oglejte neverjetne fotografije njunega srečanja.




Morski leopard








_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu