POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Pasja zvestoba - Dorado
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Pasja zvestoba - Dorado 
11. septembra 2001 je bil Omar Eduardo Rivera, slepi računalniški tehnik, na svojem delovnem mestu v 71. nadstropju World Trade Centra. In kot vedno, je bil ob njem njegov pes vodnik, labradorec Dorado.
 
Ko je ugrabljeno letalo zadelo njihovo stolpnico, je g. Rivera vedel,da bo rabil zelo dolgo, da pride iz goreče stavbe in da bo takrat lahko že prepozno. Zato je želel, da se reši vsaj Dorado in odpel ga je z vrvice sredi panične gneče na stopnišču. G. Rivera pravi, da sta bila hrup in vročina neznosna in da je bil prepričan, da je to njegov konec, Zato je Dorada odpel z vrvice, ga objel v slovo in mu ukazal naj gre.

Množica, ki se je želela rešiti po stopnicah je Dorada potisnila s sabo navzdol po stopnicah. A čez nekaj minut, je Rivera začutil, da se je k njegovi nogi stisnil pes – Dorado se je vrnil k njemu ob stran. Nato sta Dorado in še en sodelavec pomagala g. Riveri prehoditi 70 nadstropij stopnic do pritličja, kar jim je vzelo skoraj eno uro. Kmalu po tem, ko so vsi trije zapustili stavbo, se je ta sesedla. Tako so le za las ušli kruti usodi. G. Rivera pravi, da se ima za svoje živjenje zahvaliti svojemu zvestemu psu, ki ga kljub paniki in nevarnosti ni zapustil.




_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu