POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Pes vodnik rešil življenje dojenčku
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Pes vodnik rešil življenje dojenčku 
Še ena neverjetna zgodba preteklega leta prihaja iz Velike Britanije. Jet, psica vodnica, je pokazala izjemno požrtvovalnost in tako rešila življenje enoletnega otroka.

Jessica Cowley je slepa, zato jo vedno spremlja njena psička vodnica Jet. Ko se je nekega dne sprehajala zunaj s sinom Jacobom v vozičku in Jetom ob svoji strani, pa bi se skorajda zgodila tragedija.
Med prečkanjem parkirišča se jim je hitro približeval avtomobil. Jessica je zaslišala le cvileč zvok zaviranja in naslednji trenutek jo je zadel avto in odneslo jo je v zrak. Še več, na poti avtomobila je bil tudi dojenček v vozičku, ki bi se lahko usodno poškodoval, če vmes ne bi posegla Jet. Tik preden jih je zadel avto, se je iztrgala Jessici iz rok ter porinila voziček naprej, tako da ga avtomobil ni zadel. Jet je reagirala izjemno hitro in povsem nagonsko, pri čemer je imela v mislih le dobrobit svoje lastnice in njenega otroka.

Jet je nato takoj prišla do Jessice in jo polizala po obrazu, da je preverila če je zavestna. Jessica je utrpela le blažje poškodbe in je lahko takoj stopila do svojega sina. Voziček se je sicer prevrnil na bok, a Jacob je ostal nepoškodovan.

Tako strokovnjaki kot javnost se strinjajo, da je Jet izkazala neverjetno predanost in požrtvovalnost, saj je s tem dejanjem presegla vse meje svojega šolanja. Z odlično intuicijo je naprej priskočila na pomoč nebogljenemu Jacobu, šele nato lastnici, na svojo varnost pa se niti ni ozirala. Tudi Jessica je povedala, da je Jet do Jacoba zelo zaščitniška in ga ima kot za svojega. Vsekakor so tako psi vodniki kot vsi ostali psi sposobni neskončne požrtvovalnosti in poguma, kar se pokaže v takšnih trenutkih.
 
Vir: lifewithdogs.tv




_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu