POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ste vedeli, da je ricinusovo olje tako zdravilno?
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Ste vedeli, da je ricinusovo olje tako zdravilno? 
Ste vedeli, da ricinusovo olje spada med ena najbolj zdravih olj? V prispevku najdete nekaj razlogov, zakaj je dobro, da ga začnete uporabljati že danes!



Kaj je ricinusovo olje?
Ricinusovo olje je rastlinsko olje, ki se pridobiva iz semen rastline ricinus. četudi je rastlina strupena, je olje, ki ga iz nje pridobivajo zelo zdravilno. Znano je po tem, da je pravi eliksir za nego in lepoto. Vsebuje polno esencialnih vitaminov in mineralov, tudi vitamin E, ki je odličen za nego kože.

Za lepše lase
Ricinusovo olje lahko uporabljate za poškodovane, izsušene in tanke lase. Vitamin E in omega 6 maščobna kislina sta odlična za lepše in bolj zdrave lase.
Uporabite ga lahko tako, da zmešate ricinusovo olje z oljčnim oljem, nanesite zmes na lase, dobro vtrite, pustite delovati 20 minut, nato pa izperite in uporabite svoj običajni šampon.

Proti staranju kože
Ricinusovo olje je odlično tudi v boju proti gubami, pripomore k lepšemu izgledu kože. Pomembno je, da uporabljate kvalitetno ricinusovo olje. poleg tega, da neguje in vlaži kožo, pomaga gladiti gubice in odpravlja tudi druge znake staranja.
Uporabite ga lahko tako, da kosem vate namočite v olje in s krožnimi gibi masirate obraz. Po eni uri izperite.

Deluje proti aknam
Ricinusovo olje ima antibakterijska delovanja, preprečuje razvoj bakterij in zato zdravi tudi akne ter pri tem kože ne izsuši.
Uporabite ga lahko tako, da pred spanjem operete obraz s toplo vodo, da se vam odprejo pore, nato na kožo nanesete ricinusovo olje in pustite delovati čez noč. Zjutraj obraz sperete s hladno vodo.

Izboljšuje rast las, obrvi in trepalnic
Poleg tega, da zdravi poškodovane lase, pomaga tudi pri hitrejši rasti le teh. uporabite pa ga lahko tudi za hitrejšo rast trepalnic in obrvi.
Uporabite ga lahko tako, da nekaj kapljic olja masirate na obrvi in trepalnice vsak večer pred spanjem. Če želite z njim izboljšati rast las, pa ga masirajte v lasišče pol ure pred umivanjem las.



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu