POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Prihaja nov bankovec za 10 evrov
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Prihaja nov bankovec za 10 evrov 

Novi bankovec za 10 € iz serije Evropa bo izdan 23. septembra 2014. Kot so sporočili iz Evropske Komisije, pa so se za izdajo odločili z namenom, da eurobankovce zaščitijo pred ponarejanjem in ohranijo zaupanje 334 milijonov ljudi, ki živijo v euroobmočju, v njihovo valuto.

Eurosistem je več kot trem milijonom trgovin in poslovalnic v euroobmočju že poslal zloženko, kjer jih seznanja s časovnim potekom uvedbe in s koraki, ki jih je potrebno opraviti, da bi svojo opremo prilagodili na nove bankovce za 10 €.

Uvedba novega bankovca je precej zapleten postopek, kot pa so pojasnil pri Komisiji, so že od razvojne faze v tesnem stiku z glavnimi deležniki, kot so proizvajalci in ponudniki opreme za bankovce, upravljavci prodajnih avtomatov, podjetja za prevoz gotovine in z vsemi, ki se poslovno ukvarjajo z obdelavo bankovcev.

Lani je bilo namreč v nekaterih državah kar dosti težav z novim bankovcem za 5€, saj naprave za obdelavo bankovcev niso bile pravočasno prilagojene na novi bankovec. Na Komisiji optimistično napovedujejo, da se letos kaj takšnega ne bo pripretilo, nove bankovce pa si lahko ogledate že pred koncem septembra, da na prodajnih mestih in v bankah ne bo presenečenja.

Vir: www.zps.si




_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu