POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
V ZDA vzredili novo pasmo mačke z značajem lovskega psa
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek V ZDA vzredili novo pasmo mačke z značajem lovskega psa 
Imenuje se lykois. Ime prihaja iz grščine in v prevodu pomeni nekaj podobnega kot volčja mačka. To so navadne hišne mačke z neredko genetsko mutacijo, zaradi česar se jim kožuh ne razvije v celoti, zato imajo gole obraze in spominjajo na volkodlake. Te mačke pa naj bi imele tudi značaj lovskega psa. Vzreditelji nove pasme so razkrili, da »Imajo močan gon za lov, plenu sledijo in se nanj v celoti osredotočijo.« In dodali: »Zelo rade preganjajo stvari, vsak predmet, ki ga najdejo na našem domu, jim pride prav. Do tujcev so zadržane, a ko se nanje navadijo, postanejo zaupljive in zelo prijazne.«


Vzreditelji mačk iz Združenih držav Amerike so predstavili novo pasmo mačke.

Zgodovina te pasme gre takole: Prva predstavnica pasme lykois je nastala med križanjem očeta pasme sphinx, ki je znana po naravni nagnjenosti k mutaciji gena za dlakavost, in navadne kratkodlake črne hišne mačke.
Vzreditelj Johnny Gobble pravi: »Gen je povsem naravna mutacija, ki se občasno pojavi tudi med domačimi mačkami.« in dodaja:  »V resnici ta mačka ni človekov izum. Uporabili smo zgolj genetiko naravnih procesov.«

Po trditvah gospoda Gobbla je povpraševanje po njih neverjetno. Vsak dan dobi vsaj deset naročil. »Vse napore usmerjamo v nadzor vzrejanja te mačke. Radi bi zagotovili, da bodo njihovi potomci zdravi in lepega značaja.«

Zasluge za pasmo lykois si poleg Gobbla pripisujeta tudi njegova žena Brittney in vzrediteljica Patti Thomas. Preden so potrdili novo pasmo, so opravili vrsto testiranj, da bi izključili možne genetske okvare in bolezni. Dermatologi Univerze Tennessee so živali temeljito pregledali, da bi izključili možnost nastanka anomalij kože. Očitno vse ustreza uradnim zahtevam, zato se bo mačka lahko začela pojavljati na razstavah malih živali že prihajajočo jesen.




_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek Nahranite ptice s pogačami iz semen 
Poskrbite za ptice v okolici in jim v tem snegu in mrazu priskrbite nekaj hrane. Zanimiv projekt, v katerega lahko vključite tudi otroke, ki bodo z veseljem izdelovali piškote.

Potrebovali boste semena za ptice, moko, vodo, slamice ter modelčke za kekse. Zmešajte ¾ skodelice semen z dvema žlicama moke in dvema žlicama vode. Zmes do vrha nadevajte v modele za kekse in s prsti pritisnite navzdol, tako da se bo zmes trdno sprijela in odstranite modelček.



Narežite slamice na krajše kose in jih posadite v pogačo, tako da ne bodo preblizu roba. S tem boste naredili luknje, tako da boste pogačo obesili na bližnje drevo. Počakajte, da se pogača dodobra posuši, lahko jo tudi pečete na 80 stopinjah za eno uro.

 



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu