POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Skrivnosti dobre vrtne osvetlitve
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Skrivnosti dobre vrtne osvetlitve 
Saj veste, da so oči prve lačne, prve ocenijo, prve naredijo svoj vtis… Prav zaradi tega je osvetlitev vrta vse bolj pomembna in vse bolj priljubljena. Pa ne le priljubljena, v tujini če želite hiši dvigniti ceno uredite vrtno osvetlitev in kupci bodo hitro pripravljeni dvigniti ponudbo. Za osvetlitev vrta pa seveda potrebujete nekaj osnovnih nasvetov, ki se jih morate držati, malo spretnosti in prave luči, ko bodo vašemu vrtu dodale tisto nekaj, kar ste želeli.


Z dobro vrtno osvetlitivjo postane vrt del hiše pa tudi hiša bo veliko bolje vidna, več vredna in lepo urejena.

Če si želite, da bo vaš vrt videti tako lep in urejen ponoči kot podnevi lahko to strite edino z vrtno osvetlitvijo. Pokazali vam bomo kako lahko kombinirate ambientalno osvetlitev hkrati z osvetlitvijo, ki omogoča varnost in dobro preglednost, prav tako pomembno pa je tudi znanje kje lahko daste “spot lights”, kje reflektorje, kje led luči ipd…



Prvo pravilo je da si morate osvetliti poti v vrtu, z lučmi morate voditi goste do vaših vrat. Za najbolj urejen videz si izberite nesvetleče, mehke luči, katerih svetloba je usmertjena navzdol na pot. Izogibajte se postavljanju luči v ravni liniji, ki nato deluje kot pristajalna pista.
Odločite se za solarne luči. Najlažji način je prav uporaba solarnih luči, ki ne potrebujejo nobene montaže.
Nizko voltažne luči so idealna odločitev, za tiste, ki si želite trajnejše rešitve z zagotovilom za daljše delovanje. Ta rahla sovetlitev je izjemno primerno za senčnejše predele vrta in osvetlitev poti. Dodajte svojemu vhodu dramatičen videz z usmerjenimi lučmi. Osvetlite si kakšen zanimiv element ali drevo, ki bo delovalo kot fokalna točka. Z osvetlitvijo točke in osvetlitvijo višine dobimo prostorsko sliko celotnega vrta, posebej je lepo osvetljeno visoko razvejano drevo, ki ga prav ponoči reflektor usmerjen v krošnjo naredi še bolj veličastnega. Pri tem se prepričajte, da je vaša usmerjena svetloba resnično usmerjena v predmet ali drevo in ne v sosedovo spalnično okno. Izjemen in poceni efekt naredijo tudi LED lučke v trakovih s katerimi lahko poudarimo talne obliko, kot so poti, ribnik, greda… Enostavno odvijte luči ter jih nevidno pritrdite v robove, da se ne bodo videle podnevi temveč zgolj ponoči, ko se bo rob lepo osvetlil.
Kombinirajte varnost vhodnega predela z lučmi. Popeljite vizualno goste vse do vrat, uporabite luči, ki bodo primerno osvetlile tudi stopnišče, da ne bo prišlo do morebitnih nesreč.
Ne pozabite na teraso. Uživajte v svoji terasi tudi ponoči. Z dobro načrtovano osvetlitvijo teraso lahko uporabljate tako podnevi kot ponoči. Uporabite pridušene luči ter svetlobo primarno usmerjeno navzdol. Takšna svetloba naredi ravno pravo vzdušje za podaljšek zabave na terasi.
V primeru da imate kakšno steno hiše iz kamna uporabite reflektorje, ki bodo svetlili navzdol po tem kamnu, kar se bo izkaalo kot izjemen efekt v strukturi. Poudarek stene bo lepši kot podnevi in zanimiva stena bo kar čakala, da v njeni bližini naredite nekaj kar vas bo v poletnih večerih privabilo prav tja.
Za ljubitelje ribnikov imajo na razpolado podvodno osvetlitev, ki je nekaj povsem novega in neverjetnega. Podvodna osvetlited doda več kot sam ribnik, saj se bo z njeno pomočjo porav ponoči videlo življenje v ribniku, in to veliko bolje kot podnevi.
Seveda pa ne moremo mimo lantern, sveč in ostale bolj intimne osvetlitve. Ob kakšni zabavi si privoščite lampijončke, svečnike, svečke v kozarcih… ni je bolj intimne svetlobe in boljšega efekta kot je živa sveča, plesoči igrivi plamen, ki v vsakem vzbudi željo po nečem romantinčnem.



Igrajte se s svetlobo in uživajte v njej, razkrila vam bo svet, ki ga do zdaj niste mogli uporabiti, zdaj pa ga boste imeli na dlani in uživali vsako poletno noč zunaj kot še nikoli. Zdaj je tudi odličen čas, da uredite napeljavo za luči, saj so rastline že v fazi počitka in do pomladi se bo vse lepo obrastlo in uredilo. Le še luči kupite in že imate vse pripravljeno za nov list v življenju poletnih večerov!



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu