POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Legendarni ZX Spectrum se vrača
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Legendarni ZX Spectrum se vrača 
Mnogim dobro poznani ZX Spectrum bo ponovno ugledal luč sveta. Seveda v novi, moderni različici, skladno s časom, v katerem živimo, bo prilagojen ljubiteljem računalniških iger. Za vso zadevo stoji podjetje Retro Computers, Ltd, ki je sredstva za pripravo novodobnega računalniškega sistema pred kratkim pričelo zbirati na spletnem portalu IndieGoGo (bit.ly/ZX-Spectrum).


Novodobni računalnik Sinclair ZX Spectrum Vega v obliki igralnega ploščka bodo prvi kupci prejeli že aprila leta 2015, saj je podjetju Retro Computers na spletnem portalu IndieGoGo že uspelo zbrati preračunanih 127 tisoč evrov za zagon proizvodnje. Na novosti vrednosti preračunih 190 evrov je prednameščenih kar 1.000 računalniških iger, za tekoče delovanje pa je bilo poskrbljeno s procesorjem ARM Z80A in zmogljivo grafiko. Če bi se uporabniki prednaloženih iger slučajno naveličali, jih bodo igričarji lahko dodali kar z uporabo običajne pomnilniške kartice microSD.
 
Da ne bi za igranje iger potrebovali namenskega igralnega ploščka, je podjetje Retro Computers gumbe vgradilo kar v samo konzolo. Upajmo, da bo novost, ko bo ta na voljo v splošni prodaji, mogoče naročiti tudi k nam.

Vir: RN
https://www.youtube.com/watch?v=CN8aDkgqHn4


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu