POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Tablica Jolla obnorela uporabnike
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek Tablica Jolla obnorela uporabnike 
Pred kratkim smo poročali o nekoliko nenavadni odločitvi finskega start-up podjetja Jolla, da pripravi prvi tablični računalnik, ki temelji na osnovi inovativnega operacijskega sistema Sailfish (različica 2.0). Poteza računalniških zanesenjakov je upravičila vsa pričakovanja, saj je podjetju v manj kot 24 urah uspelo zbrati več kot preračunanih 810 tisoč evrov. Ti so dejansko v enem dnevu uspeli zbrati kar petkrat več sredstev, kot so jih potrebovali za pričetek proizvodnje inovativnega tabličnega računalnika.

Uporabnike spletnega portala Indiegogo (bit.ly/Jolla-Tablet) stsa prepričala tako mobilni operacijski sistem Sailfish OS,ki ponuja mešanico prednosti sistemov Windows Phone in Android kot vgrajena strojna oprema, ki bo kos tudi nekoliko zahtevnejšim nalogam. Inženirji so namreč novost opremili s 7,85-palčnim (19,9-centimetrskim) zaslonom ločljivost 2.048 x 1.536 slikovnih točk, zmogljivim 64-bitnim Intelovim procesorjem Atom, dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika, digitalnim fotoaparatom, spletno kamero in vgrajenim pomnilnikom z 32 gigabajti prostora. Na slednjem bo nameščen mobilni operacijski sistem Sailfish različica 2.0, ki ponuja izjemno večopravilnost in tekoče delovanje aplikacij.
Ker je finsko start-up podjetje Jolla že zbralo potrebna sredstva na spletnem portalu Indiegogo , bo množična proizvodnja novosti stekla v kratkem, prve tablice pa naj bi bile dostavljene v maju prihodnjega leta. Novost je za nameček še relativno poceni v primerjavi z izdelki konkurenčnih podjetji, saj finsko podjetje zanj zahteva zgolj preračunanih 150 evrov.

Vir: RN

Video: https://www.youtube.com/watch?v=x_tQCmwDDPc


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek  
Jolla Sailfish OS 2.0: Najbolj napredni mobilni operacijski sistem?
Tablični računalnik Jolla Tablet je bil nedvomno glavna zvezda nedavne mednarodne konference mobilne telefonije Mobile World Congress, ki je potekala v Barceloni, saj temelji na osnovi enega trenutno najbolj inovativnih mobilnih operacijskih sistemov na svetu, ki sliši na ime Sailfish (bit.ly/Sailfish-2-0). Novost z oznako 2.0 namreč temelji na osnovi operacijskega sistema Linux za mobilne naprave in prinaša bogato paleto novosti. Med njimi najbolj izstopajo boljša podpora za aplikacije Android, podpora za nove procesorje Intel Core x3, nov izboljšan uporabniški vmesnik, napredna večopravilnost, nove možnosti za prilagajanje in nov sistem obveščanja.


Napredni mobilni operacijski sistem Sailfish OS 2.0 bo na voljo v drugi polovici leta, prva naprava, opremljena z njim, pa bo seveda inovativni tablični računalnik Jolla Tablet. Podjetje Jolla je udeležencem konference Mobile World Congress 2015 predstavilo tudi supervarni mobilni operacijski sistem Secure Jolla, ki je bil pripravljen s strokovnjaki varnostne družbe SSH Communications Security. Glavna prednost novosti v primerjavi s konkurenčnimi rešitvami je varna, zasebna komunikacija, ki jo zagotavlja tehnologija SSH. Varen mobilni operacijski sistem bo za množično uporabo po vsej verjetnosti nared šele v prvi polovici prihodnjega leta.

Vir: RN

Video: https://www.youtube.com/watch?v=FgH5dJ0T3rQ


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu