POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Microsoft predstavil razloge za odpoved brskalniku IE
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek Microsoft predstavil razloge za odpoved brskalniku IE 
Microsoft je 21. januarja letos javnosti predstavil delovanje prve poskusne različice prihajajočega operacijskega sistema Windows 10, ki bo namenjen vsem uporabnikom namiznih in osebnih računalnikov. Računalniški gigant je med drugim predstavil tudi delovanje spletnega brskalnika Spartan, ki naj bi prevzel mesto zdajšnjega brskalnika Internet Explorer. Novi brskalnik naj bi vsaj na začetku prinesel le nekaj manjših tehničnih sprememb v primerjavi z brskalnikom Internet Explorer, vendar naj bi bil enako ali celo bolj zmogljiv od konkurenčnega brskalnika Google Chrome.

Številni strokovnjaki so bili doslej prepričani, da je namera Microsofta o zamenjavi spletnega brskalnika povezana o omajanim ugledom spletnega brskalnika Internet Explorer, vendar naj temu ne bi bilo tako. Microsoft namreč zamenjavo dosedanjega spletnega brskalnika »opravičuje« le z razvojem novih tehnologij na svetovnem spletu, ki jim Internet Explorer kmalu ne bo več kos. Poteza podjetja Microsoft je nedvomno ena izmed najbolj pogumnih odločitev računalniškega giganta, saj je Internet Explorer med nami pristen že zavidljivih 20 let, število uporabnikov pa je v zadnjem času celo naraščalo.

Vir: RN


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek  
Revolucionarni brskalnik Microsoft Spartan na voljo za preizkus!
Tokrat imamo dobro novico za vse, ki preizkušate Microsoftov najnovejši operacijski sistem Windows 10. Računalniški gigant je namreč v najnovejšo posodobitev vključil tudi najnovejši spletni brskalnik Spartan. Novost temelji na povsem novih temeljih in je po Microsoftovih zagotovilih pripravljena za spletno izkušnjo v dobi mobilnih in nosljivih naprav. Temu primeren je tudi grafični vmesnik, ki dejansko močno spominja na brskalnike Safari, Chrome in Firefox, kar še posebno drži za zavihke, hkrati pa novost ponuja možnost vnosa podatkov z digitalnim peresom ali prstom.


Pri novem spletnem brskalniku Microsoft Spartan seveda ne gre spregledati polno integracijo z digitalno asistentko Cortana. Slednja lahko spremlja vsebine ter ponuja predloge glede na lokacijo, želje in iskalne navade. Piko na i pa daje še možnost vnosa želenih iskalnih pojmov kar z uporabo glasu. Pogon spletnega brskalnika Microsoft Spartan je trenutno enako zmogljiv kot pogon konkurenčnega brskalnika Google Chrome, kar je nedvomno dober obet za tiste, ki trenutno prisegajo na spletni brskalnik Internet Explorer. Pri določenih opravilih pa je novosti lahko tudi za dvakrat hitrejša v primerjavi z najnovejšo različico spletnega iskalnika Internet Explorer.

Vir: RN

Video: https://www.youtube.com/watch?v=4A5ZXWTIlHw


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu