POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
7 možnih vzrokov za napihnjen trebuh!
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek 7 možnih vzrokov za napihnjen trebuh! 
1. Zadrževanje vode zaradi soli

Telo včasih zadržuje več vode, kot jo dejansko potrebuje, največkrat pa je vzrok za to preveč soli v telesu. Več vode telo zadržuje tudi v času pred in med menstruacijo. Rešitev za to je, da ješ manj slano ali neslano hrano, po drugi strani pa tudi, da piješ več vode – tako boš telo prisilila, da jo bo začelo izločati.

2. Hrana, ki napihne

Včasih je naš trebuh napihnjen preprosto zato, ker smo zaužili hrano, ki je zelo bogata z vlakninami in zato močno napihne. Pri prebavljanju tovrstne hrane – na primer fižola, zelja, brstičnega ohrovta in začinjene hrane – se sprošča veliko plinov, ki se nato kopičijo v črevesju in povzročajo napihnjen trebuh.

3. Prehitro ješ

Če obrok poješ prehitro je posledica prav tako lahko napihnjen trebuh – iz dveh razlogov. Prvi je, da hrane nisi dobro prežvečila, kar pomeni, da je bil prvi – mehanski del prebave slab, zato bo tudi kemični del prebave potekal počasneje in boš hrano težje prebavila. Drugi razlog pa je, da nam pri hitrem prehranjevanju v želodec skupaj s hrano prav tako lahko pride veliko zraka, posledica pa je zopet napihnjen trebuh.

4. Sindrom vzdraženega črevesja

Sindrom vzdraženega črevesja je želodčne bolezen, katere glavna simptoma sta bolečine v trebuhu in napihnjen trebuh, spremlja pa ju izmenjavanje zaprtja in driske. Za blaženje simptomov naj bi pomagalo jemanje probiotikov in spremljanje prehrane, da ugotovimo, katera hrana sproža sindrom.

5. Alergija na določeno živilo

Napihnjen trebuh je lahko posledica alergije na določeno živilo, za katero sploh ne vemo, da jo imamo. Najpogostejše alergije današnjega časa so alergija na laktozo in na gluten. Edina rešitev pri tem je, da iz prehrane izločimo ali pa vsaj zelo omejimo vnos živil s tema dvema sestavinama.

6. Crohnova bolezen

Crohnova bolezen je resna kronična vnetna bolezen črevesja, ki jo spremljajo napihnjen trebuh, trebušni krči in pogosta diareja. Vzroka in zdravila za bolezen še ne poznajo, zato je edini ukrep blaženje simptomov – z antibiotiki, protivnetnimi učinkovinami in strogo dieto.

7. KANDIDA: Napihnjen trebuh zaradi glivic

Napihnjen trebuh je lahko tudi posledica mikoze – prekomerne namnožitve glivic kvasovk v črevesju. Glavni krivec za to je glivica kandida, odpravljanje stanja pa je precej dolgotrajno in zahteva strogo dieto popolnoma brez sladkorja in izdelkov iz bele moke, pomagalo pa naj bi tudi zdravljenje z bioresonanco.

VIR: VEČER ZDRAVJE



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu