POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
4 Zdravstvene težave odpravimo z bananami
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek 4 Zdravstvene težave odpravimo z bananami 
Banane so pravo super-živilo, ne glede na visoko kalorično vrednost. V mnogih primerih so celo bolj učinkovite od zdravil!

Te rumene energijske bombe so več kot to. Vsebujejo številne zanimive učinkovine, ki nam lahko olajšajo številne zdravstvene tegobe!

Eno jabolko na dan… plus ena banana na dan … odženeta zdravnika stran!

Pred kratkim je javnost presenetilo odkritje japonskih znanstvenikov, da zelo zrele banane vsebujejo snovi, ki nas ščitijo pred rakom. To pa so še štirje razlogi, zakaj bi v zajtrk morali nujno vključiti banano:

1. Visok krvni tlak
Banana je eden glavnih prehranskih virov kalija, prav ta element pa je nujen za ravnovesje elektrolitov v telesu. Znano je, da pomanjkanje kalija oz. prevelik vnos natrija (v kuhinjski soli), lahko povzroča visok pritisk, ta pa povečuje tveganje za srčno-žilna obolenja.

2. Zaprtost in prebavne motnje
Banane vsebujejo pektin, prehransko vlaknino, ki pospešuje prebavo. Spodbuja tudi izločanje strupov iz črevesja, blaži napetost v črevesju zaradi zaprtja in zmanjšuje napihnjenost. Banane delujejo celo probiotično in tako spodbujajo delovanje koristnih mikroorganizmov v prebavnem traktu. Tudi zato je zelo priporočljivo redno uživati banane, kadar jemljemo antibiotike – ti te koristne organizme namreč močno zdesetkajo.

3. Stres
Stres lahko, zaradi svojega učinka na metabolizem, telo močno oropa kalija in to ima posledice na naše zdravje in počutje. Banane, kot že omenjeno, pa vsebujejo obilo tega pomembnega elementa.

4. Potrtost in slaba volja
Beljakovina triptofan, ki jo vsebujejo banane, spodbuja izločanje hormona sreče, tj. serotonina, v možganih. Že ena sama banana nam bo pomagala bolj mirno in pozitivno nadaljevati z vsakodnevnimi obveznostmi.



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu