POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ni res, meso ni škodljivo!
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Ni res, meso ni škodljivo! 
O mesu kroži mnogo neresnic. Mesojedce bodo novice, ki so opisane v prispevku razveselile, vegetarijance pa razjezile. Meso ni zdravju škodljivo.



O tem, ali je meso zdravo ali škodljivo, je napisano že mnogo. Nekateri trdijo, da je meso nujno, drugi, da ni. Tuji medij Business Insider.com je objavil prispevek o tem, zakaj je meso zdravo in kateri miti o njem ne držijo. Preberite jih, odločitev, ali ga boste jedli ali ne, pa je seveda vaša!

Meso trohni in gnije v našem črevesju
Nekateri trdijo, da se meso v našem črevesju ne more dobro prebaviti in zato tam gnije. To je neumnost, piše Business Insider. Meso se v želodcu razgrajuje s pomočjo želodčnih kislin in prebavnih encimov. V črevesju se proteini delijo na aminokisline, masti pa na maščobne kisline. Vse to se absorbira v krvni obtok, kar pomeni, da se meso v celoti prebavi.

Meso vsebuje škodljivo mast in nezdravi holesterol
Dokazano je, da maščoba iz mesa ni škodljiva. Tudi mastno meso ni zdravju škodljivo. Mast ne povzroča maščobnih oblog, ampak se pretvori v energijo. Holesterol v mesu je potreben za človeško telo.

Meso povzroča bolezni srca in sladkorno tipa 2
Bolezni srca in sladkorna bolezen so bolezni modernega časa. Meso jemo že milijone let. Raziskava je pokazala, da meso ne povzroča teh bolezni.

Rdeče meso povzroča raka
Res je, da prekomerno uživanje mesa povečuje možnost za nastanek rakavih obolenj. A raziskava, ki so jo opravili, je pokazala, da ni nobenih povezav med rakom in rdečim mesom. Bolj je pomembno, kako meso pripravljate. Preveč zapečeno meso povzroča rakava obolenja, zato se vam ni potrebno izogibati rdečemu mesu, ampak preveč zapečenemu.

Ljudje so rastlinojedci
Ni res. Četudi so nekoč ljudje bili le rastlinojedci, se je danes človeško telo in prebavni sistem privadilo na prebavljanje mesa. Hrana, ki so jo jedli nekoč, nam ne ustreza več.

Meso nima učinka na zdravje
Tudi to ne drži. Četudi ga ne jeste, to še ne pomeni, da ni dobro za zdravje. Meso vsebuje proteine, vitamine B12, keratin in ostale sestavine, ki so za človeško telo nujno potrebne.

Meso redi
Meso vsebuje maščobo, ampak to ne pomeni, da se boste zaradi tega redili. Vsebuje namreč tudi proteine, ki izboljšujejo metabolizem. Pomembno je, da znate meso pravilno kombinirati z ostalimi živili. Če ga jeste v manjših količinah, skupaj z zelenjavo, se ne boste zredili, dobili boste mnogo hranljivih snovi.



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu