POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Sodobnih protivirusnih rešitev ne bo potrebno posodabljati!
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Sodobnih protivirusnih rešitev ne bo potrebno posodabljati! 
Ker so protivirusne in druge varnostne zaščite vse bolj učinkovite v boju proti škodljivim programskim kodam, nepridipravi iščejo vse bolj inovativne metode, da bi se jim izognili. Ena izmed najbolj priljubljenih metod je priprava številnih različic iste škodljive programske kode, saj protivirusna rešitev v večini primerov lahko prepozna le škodljive kode, ki so poznane s strani proizvajalca. S tem pristopom nepridipravom pogosto uspe zaobiti protivirusno zaščito, uporabnik pa lahko ostane brez zaupnih podatkov.

Ker lahko spletni nepridipravi s pripravo različnih inačic iste škodljive programske kode brez večji težav pretentajo protivirusno rešitev, raziskovalci pripravljajo rešitev, ki bo škodljivo programje prepoznala s pomočjo naprednega učljivega algoritma. S tem pristopom bo protivirusna rešitev zmožna prepoznati tudi tiste škodljive programske kode, ki še niso bile prepoznane s strani strokovnjakov za varnost. Novi algoritem raziskovalcev ameriškega tehnološkega inštituta MIT (Massachusetts Institute of Technology) je že sedaj zmožen prepoznati kar 95 odstotkov novih zlonamernih kod in to brez potrebe po nadgradnji virusne baze protivirusne rešitve.
 
Čeprav je napredni učljivi algoritem za prepoznavo novih škodljivih kod še vedno v začetni poskusni fazi, so obeti za prihodnost zelo dobri. Poznavalci verjamejo, da bomo novodobne protivirusnike, ki jih ne bo potrebno neprestano posodabljati, lahko uporabljali navadni smerniki še pred pričetkom leta 2020.

Vir: RN


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu