POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Novi Windows 10 na voljo za prenos!
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek Novi Windows 10 na voljo za prenos! 
Podjetje Microsoft je najavilo razpoložljivost nove različice operacijskega sistema Windows 10 Tehnical Preview (inačica 10044), ki pričakovano prinaša nekaj zanimivih novosti. Največ novosti se nanaša na prenovljeni gumb oziroma meni Start, ki je odslej še bolj prilagojen zaslonom na dotik in je v določenih predelih celo prozoren. Kot pri vseh tovrstnih inačicah so Microsoftovi programerji odpravili številne programske napake, zato je delovanje sistema še hitrejše in zanesljivejše. Novost žal še ni opremljena s spletnim brskalnikom Spartan.

Čeprav gre tu še vedno za zgodnjo poskusno različico, je novost dovolj stabilna za vsakdanje delo, saj so programerji podjetja Microsoft že odpravili vrsto pomenljivosti. Zato so mnogi prepričani, da je po vsej verjentosti le še vprašanje časa, kdaj bo podjetje Microsoft operacijski Windows 10 pričel dobavljati vodilnim proizvajalcem osebnih računalnikov in tablic. Novi operacijski sistem Windows 10 lahko seveda že preizkusiti tudi sami, in sicer s klikom na spletno povezavo bit.ly/Win-10-10044. Če boste pri namestitvi ali uporabi novosti naleteli na težave, nič zato, saj se po pomoč in nasvete lahko kadarkoli zatečete na forum Računalniških novic (bit.ly/ForumRN).

Vir: RN

Video:  https://www.youtube.com/watch?v=6cOk5AeFyqo


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek  
Kako nadgraditi vaš operacijski sistem na Windows 10?

Pred kratkim je podjetje Microsoft najavilo dobo operacijskega sistema Windows 10, ki so ga uporabniki namiznih in prenosnih računalnikov stežka pričakovali, saj združuje vse prednosti operacijskih sistemov Windows 7 in Windows 8 oziroma Windows 8.1 (http://bit.ly/Win-10-Start). Novost je na voljo za brezplačen prenos oziroma nakup v kar 190 državah po vsem svetu in je prevedena v vse svetovne jezike, skupaj s slovenščino. Med večjimi prednostmi Windowsa 10 najdemo meni Start, namizno Cortano, spletni brskalnik Edge, boljši grafični vmesnik ter nov in izboljšan Command Prompt. Novost je brezplačno na voljo za uporabnike licenčnih operacijskih sistemov Windows 7, Windows 8 in Windows 8.1 ter preizkuševalce, in sicer za obdobje do enega leta.


Če želite vaš operacijski sistem Windows 7, Windows 8 ali Windows 8.1 brezplačno nadgraditi na Windows 10, je postopek sila enostaven. Za to namreč zadošča le klik na spletno povezavo bit.ly/Windows-10-Namestitev ter prenos, zagon datoteke MediaCreationTool32 ali MediaCreationToolx64 ter izbira možnosti »Upgrade this PC now«. Prenos operacijskega sistema Windows 10 se bo opravil samodejno, vključno z namestitvijo oziroma nadgradnjo. Orodje MediaCreationTool32 in MediaCreationToolx64 lahko uporabite tudi za prenos novosti in izdelavo namestitvene zgoščenke ali pomnilniškega ključa USB. To naredite tako, da namesto možnosti »Upgrade this PC now« izberete možnosti »Create installation media for another PC« ter sledite navodilom.
V primeru težav ali vprašanj z nadgradnjo ali namestitvijo operacijskega sistema Windows 10 vam je seveda vedno na voljo forum Računalniških novic (bit.ly/ForumRN).

VBir: RN

Video: https://www.youtube.com/watch?v=jg9ZRHkoBJI


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek  
Proizvajalci osebnih računalnikov odsvetujejo Windows 10

Operacijski sistem Windows 10 je med običajnimi uporabniki nadvse priljubljen tudi na račun tega, ker ga je podjetje Microsoft opremili s številnimi privzetimi aplikacijami, ki v veliki meri olajšujejo vsakdanje delo in pripomorejo k večji zabavi. Težave pa nastanejo takrat, ko določena programska oprema ne deluje tako, kot bi morala, kar še posebno drži za podjetniško programsko opremo. Zaradi tega vse več proizvajalcev že sestavljenih računalnikov svojim strankam omogoča prehod na starejši Microsoftov operacijski sistem Windows, in sicer bodisi Windows 7 bodisi Windows 8.1.


Najbolj dejavni na tem področju sta podjetji Dell in HP, pri čemer slednje v zameno za doplačilo preračunanih 37 evrov ponuja celo pomnilniški ključek USB s starejšo različico operacijskega sistema Windows. Glavna težava operacijskega sistema Windows 10 je predvsem v tem, da gre še vedno za operacijski sistem, ki se neprestano razvija, zato je njegova zanesljivost še vedno na relativno nizki ravni. Proizvajalci že sestavljenih osebnih računalnikov bodo starejše različice operacijskih sistemov Windows zahtevnejšim kupcem priporočali še vsaj leto dni, saj bo Windows 10 šele naslednje leto dobil posodobitve, ki naj bi občutno izboljšale zanesljivost delovanja.

Vir: RN
Video: https://www.youtube.com/watch?v=xyvQaVUeu90


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu