POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 2 od 24
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, ... 22, 23, 24  Naslednja
Jutranjice 2016: Sledimo Jezusu-prejmimo MOČ Svetega Duha
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek Prikazali so se jim jeziki,podobni plamenom,ki so se razdeli 
Jutranja Duhovna Misel, petek 15. Januar leta 2016
Prihod Svetega Duha

                              OGNJENI JEZIKI


Prikazali so se jim jeziki, podobni plamenom, ki so se razdelili in nad vsakim je obstal po eden.
Vsi so bili napolnjeni s Svetim Duhom in začeli so govoriti v tujih jezikih, kakor jim je Duh dajal izgovarjati.
                                                                                                                             Dejanja apostolov 2,3.4.

Če s ponižnim in učljivim Duhom preiskujete Sveto pismo, bo vaš trud bogato nagrajen. "Naravni človek pa ne sprejema, kar je Božjega Duha, kajti zanj je nespamet in ne more razumeti, kar se duhovno presoja." ( 1 Kor 2,14 EKU) Sveto pismo je treba proučevati z molitvijo. Moliti bi morali kakor David: "Odpri mi oči, da bo gledal čudovita dela tvoje postave." ( Ps 119,18) Nihče ne more razumeti Božje besede brez razsvetljenja s Svetim Duhom. Če bomo pred Bogom zavzeli pravilno stališče, nas bo njegova svetloba osvetlila z bogatimi in jasnimi žarki.

To so  doživeli prvi učenci. Sveto pismo pravi. Ko je prišel petdeseti dan, so bili vsi zbrani na istem kraju. Nenadoma je nastal z neba šum, kot bi se bližal silovit vihar in napolnil vso hišo, kjer so se zadrževali. Prikazali so se jim jeziki, podobni plamenom, ki so se razdelili in nad vsakim je obstal po eden. Vsi so bili napolnjeni s Svetim Duhom in začeli so govoriti v tujih jezikih, kakor jim je Duh dajal izgovarjati. (Dejanja apostolov 2,1-4) Bog nam je pripravljen dati podoben blagoslov, če ga iskreno prosimo.

Gospod ni zaklenil nebeške shrambe, potem ko je izlil svojega Duha na prve učence. Tudi mi lahko prejmemo polnost njegovih blagoslovov. Nebesa so polna zakladov njegove milosti in tisti, ki pridejo v veri k Bogu lahko zahtevajo vse, kar je obljubil. Če nimamo njegove moči, je to zaradi naše duhovne otrpelosti, mlačnosti in brezbrižnosti. Izidimo iz tega formalizma in mrtvila.

Ta čas je treba opraviti veliko delo in niti napol še nismo dojeli, kaj je Gospod pripravljen narediti za svoje ljudstvo.Govorimo o prvem in drugem angelskem sporočilu ter menimo, da nekoliko razumemo tretje angelsko sporočilo; vendar se ne bi smeli zadovoljiti s sedanjim znanjem. Naše prošnje združene z vero in skrušenostjo, se morajo dvigniti k Bogu, da bi razumeli skrivnosti, ki jih bo Bog oznanil svojim svetim. / RH 4.6.1889/

 Amen-zgodi se!

..več na https://www.facebook.com/groups/134294366580814/?fref=ts
in na http://mevki55.mojforum.si/mevki55-post-36878.html#36878





_________________
Spoznali boste (ČISTO) RESNICO
in (ČISTA) Resnica vas bo osvobodila.
Janez 8,32 http://zakajcistaresnica.com/ in
Zakaj ČISTA RESNICA? ZA tvoje Zveličanje!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek Če se kdo ne rodi iz vode in Duha, ne more priti v Božje kra 


LEPO, mirno in blagoslovljeno=SREČNO SOBOTO vsem nam.
Znamenja časa v Svetem pismu nam kažejo, da so to morda
zadnje SOBOTE v tem letu, ki jih še obhajamo in POSVEČUJEMO tukaj. Ko se Jezus ponovno vrne in vzame s seboj odrešene-zveličane,
bomo SOBOTE POSVEČEVALI z njim v nebesih. In kdor danes in tukaj na zemlji ne posvečuje SOBOTE, mu ni mar za 4. Božjo zapoved, ki govori in zapoveduje posvečevanje SOBOTE, je tudi v nebesih ne bo, ker ga tam ne bo, ker je kršil 4. Božjo zapoved. Kaj si nam, dragi Bog naročil, zapovedal v 4. Božji zapovedi:
"Spominjaj se SOBOTNEGA dne in ga posvečuj! Šest dni delaj in opravljaj vsa svoja dela, sedmi dan pa je sobota za GOSPODA, tvojega Boga: ne opravljaj nobenega dela, ne ti ne tvoj sin ne hči ne hlapec ne dekla ne živina ne tujec, ki biva znotraj tvojih vrat! Kajti v šestih dneh je GOSPOD naredil nebo in zemljo, morje in vse, kar je v njih, sedmi dan pa je počival. Zato je GOSPOD blagoslovil SOBOTNI dan in ga posvetil."  ( to je 4. Božja zapoved-preveri na tej povezavi v Bibliji sam. Hvala. http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=2+Mz+20%2C1-17&id13=1&pos=0&set=2&l=sl  )





Jutranja Duhovna Misel, sobota 16. Januar leta 2016
Prihod Svetega Duha
                                                                DAJALEC NOVEGA ŽIVLJENJA

Resnično, resnično povem ti: Če se kdo ne rodi iz vode in Duha, ne more priti v Božje kraljestvo.          
                                                                                                                                         Janez  3,5
 
Da bi bil naša služba Bogu sprejemljiva, se moramo znova (duhovno) roditi. Naša naravna nagnjenja, ki so v nasprotju z Božjim Duhom, morajo biti odstranjena. Postati moramo novi ljudje(duhovno novorojeni) v Kristusu Jezusu. Naše staro, neprerojeno življenje mora odstopiti prostor novemu (duhovnemu) življenju, ki bo polno ljubezni, zaupanja in voljne poslušnosti. Ali menite, da takšna sprememba ni nujna za vstop v Božje kraljestvo? Prisluhnite besedam Veličanstva nebes: "Morate se roditi od zgoraj. Če se ne spreobrnete in ne postanete kakor otroci, nikakor ne pridete v nebeško kraljestvo."   ( Jn 3,7; Mt 18,3) Če ne pride do spremembe,(do našega "novorojenja v Kristusu"), ne moremo pravilno služiti Bogu. Naše delo bo pomanjkljivo, vanj bodo vnešeni zemeljski načrti; darovan bo tuj ogenj, ki onečašča Boga. ( 3 Mz 10,1) Naše življenje bo nesveto in nesrečno, polno nemira in težav.

Sprememba srca, ki je predstavljena z novorojenjem (v Kristusu Jezusu), se lahko zgodi samo z učinkovitim delovanjem Svetega Duha.(na naše srce=um) Samo On nas lahko čisti vse nečistosti. Če mu dovolimo oblikovati in prilagoditi srce, bomo zmožni spoznati značaj Božjega kraljestva in dojeti potrebo po spremembi, ki jo je treba opraviti, preden nam bo dovoljeno vstopiti vanj. Ošabnost in samoljubje se upirata Božjemu Duhu; vsako naravno nagnjenje srca nasprotuje spremembi iz domišljavosti in ošabnosti v Kristusovo ponižnost in krotkost. Toda če želimo potovati po poti večnega življenja, ne smemo poslušati kaj nam prišepetava naš jaz. (moj ego) Ponižno in skrušeno moramo rotiti svojega nebeškega Očeta: "Čisto srce mi ustvari o Bog in duha stanovitnosti v meni obnovi." ( Ps 51,12 EKU) Ko prejmemo Božansko luč in sodelujemo z nebeškimi močmi, smo znova rojeni, po Kristusovi moči osvobojeni umazanije greha.

Kristus je prišel na ta svet, ker je videl ,da smo ljudje izgubili Božjo podobo in naravo. Videl je, da smo odtavali s poti miru, in čistosti in če nas prepustil samim sebi, nikoli več ne bi našli poti nazaj. ( k Jezusu, v nebesa..) Prišel je z obilnim in popolnim zveličanjem, da bi naše kamnito srce spremenil v mesenega (sočutnega, duhovnega), da bi našo grešno naravo spremenil v podobnost sebi, da bi bili-deležni božanske narave-primerni za nebeške dvore. / YI 9.9.1897/

 Amen-zgodi se!

..več na https://www.facebook.com/groups/134294366580814/?fref=ts
in na http://mevki55.mojforum.si/mevki55-post-36878.html#36878






_________________
Spoznali boste (ČISTO) RESNICO
in (ČISTA) Resnica vas bo osvobodila.
Janez 8,32 http://zakajcistaresnica.com/ in
Zakaj ČISTA RESNICA? ZA tvoje Zveličanje!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek Prosite Gospoda za dež ob času poznega dežja! 
Jutranja Duhovna Misel, nedelja 17. Januar leta 2016
Prihod Svetega Duha

                                                                NALIVI MILOSTI


Prosite Gospoda za dež ob času poznega dežja! Gospod pripravlja bliske in daje nalive dežja, človeku zelišča na polju.
                                                                                                                                   Zaharija 10,1

Na Vzhodu pade zgodnji dež ob setvi. Potreben je, da lahko seme vzklije. Po vplivom obilnih nalivov poženejo nežne mladike.
Pozni dež pa pade ob koncu obdobja, da pomaga žitu dozoreti in ga pripravi za žetev. Gospod uporablja te naravne poteke, da bi ponazoril delo Svetega Duha. Kakor sta rosa in dež najprej dana, da povzročita klitje semena in potem, da setev dozori, tako je Sveti Duh dan, da bi nam pomagal pri poteku duhovne rasti. Zorenje žita predstavlja dovršitev dela Božje milosti v našem srcu. Z močjo Svetega Duha se mora v našem značaju spopolniti Božja podoba. Popolnoma se moramo preobraziti v podobnost Kristusu..

Mnogi so precej zanemarili prejeti zgodnji dež. Niso prejeli vseh prednosti, ki nam jih je priskrbel Bog. Pričakujejo, da bo pomanjkanje nadomestil pozni dež. Ko bo dana največja obilica milosti, nameravajo odpreti srce, da bi jo prejeli. Delajo hudo napako. Delo, ki ga je Bog začel v človeškem srcu, ko je dal svojo luč in spoznanje, se mora stalno nadaljevati. Vsak posameznik mora spoznati svojo potrebo. Naše srce je treba izprazniti vsakršne umazanije in ga očistiti, da bo v njem prebival Sveti Duh.

Prvi učenci so se za izlivanje Svetega Duha na petdesetnico pripravili tako, da so priznali greh in ga opustili, goreče molili in se posvetili Bogu. Enako delo, vendar v večji meri, je treba opraviti tudi sedaj. Potem moramo ljudje le še prositi za blgoslov in čakati, da bo Gospod dovršil delo v nas. Bog je začel to delo in ga bo tudi dokončal ter človeka dopolnil v Jezusu Kristusu. Vendar ne smemo  zanemarjati milosti, ki jo ponazarja zgodnji dež. Samo kdor živi po luči, ki jo že ima, bo prejel večjo luč. (več duhovne resnice)Če ne bomo vsak dan napredovali v ponazarjanju učinkovitih krščanski kreposti, ne bomo prepoznali razodetij Svetega Duha v poznem dežju. /RH 2.3.1897/

Amen-zgodi se!

..več na https://www.facebook.com/groups/134294366580814/?fref=ts
in na http://mevki55.mojforum.si/mevki55-post-36878.html#36878






_________________
Spoznali boste (ČISTO) RESNICO
in (ČISTA) Resnica vas bo osvobodila.
Janez 8,32 http://zakajcistaresnica.com/ in
Zakaj ČISTA RESNICA? ZA tvoje Zveličanje!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek Duh prihaja na pomoč naši slabotnosti. Saj niti ne vemo.... 
Jutranja Duhovna Misel, ponedeljek 18. Januar leta 2016
Prihod Svetega Duha

                         SVETI DUH NAM POMAGA


Prav tako tudi Duh prihaja na pomoč naši slabotnosti. Saj niti ne vemo, kako je treba za kaj moliti,  toda sam Duh posreduje za nas z neizrekljivimi vzdihi.                          Rim 8,26

Sveti Duh narekuje vse pristne molitve. Spoznala sem, da pri vseh mojih priprošnjah Duh posreduje zame in za vse svete; toda njegove priprošnje so po Božji volji in nikoli v nasprotju z njo. Duh pa tudi  "prihaja na pomoč naši slabotnosti"; ( Rim 8,26) in Duh, ki je Bog, pozna Božji um zato je v vseh molitvah za bolne in za druge potrebe treba upoštevati Božjo voljo. "Kdo izmed vas ljudi pa ve, kaj je v človeku? Mar tega ne ve le človekov duh, ki je v njem? Tako tudi to, kar je v Bogu, pozna samo Božji Duh." ( 1 Kor 2,11)

Če se učimo od Boga, bomo molili v skladnosti z njegovo razodeto voljo in pokorni njegovi volji, ki je še ne poznamo. Prositi moramo glede na Božjo voljo in se zanašati na dragoceno Besedo ter verovati, da Kristus ni dal sebe samo za učence, temveč se je (Duh) tudi dal njim. Poročilo pravi;: "Po teh besedah je dahnil vanje in jim govoril: "Prejmite svetega Duha"! ( Jn 20,22 EKU)

Jezus čaka, da dihne v vse svoje učence (in sledilce-kot sva ti in jaz) ter nam da vdih svojega osvežujočega Duha in svojo življenjsko moč prenese na svoje ljudstvo. Želi, da razumemo, da odslej več ne moremo služiti dvema gospodarjema.(Satanu in Jezusu) Naše življenje ne sme biti razdvojeno. Kristus mora živeti v svojem ljudstvu, delati po naših nadarjenostih in delovati po naših sposobnostih. Naša volja se mora pokoriti njegovi, sodelovati moramo z njegovim Duhom, da ne bi več živeli mi, marveč Jezus Kristus v nas. V nas želi vtisniti misel, da nam z izročitvijo svojega Svetega Duha dal slavo, ki mu jo je dal Oče, da bi bili On in njegovo ljudstvo eno v Bogu. Naša pot in volja morata biti usklajena z Božjo voljo, vedoč da je sveta, pravična in dobra. / ST 3.10.1892/


 Amen-zgodi se!

..več na https://www.facebook.com/groups/134294366580814/?fref=ts
in na http://mevki55.mojforum.si/mevki55-post-36878.html#36878





_________________
Spoznali boste (ČISTO) RESNICO
in (ČISTA) Resnica vas bo osvobodila.
Janez 8,32 http://zakajcistaresnica.com/ in
Zakaj ČISTA RESNICA? ZA tvoje Zveličanje!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek On pa, ki preiskuje srca, ve kaj je namen Duha, ker po Božji 
Jutranja Duhovna Misel, torek 19. Januar leta 2016
Prihod Svetega Duha
                                     SVETI DUH POSREDUJE ZA NAS

On pa, ki preiskuje srca, ve kaj je namen Duha, ker po Božji volji prosi za svete.    Rim 8,27

Bogu se lahko približamo samo po eni poti. Naše molitve lahko pridejo k njemu samo v enem imenu- v imenu Gospoda Jezusa Kristusa, našega zagovornika. Njegov Duh mora navdihovati naše prošnje. Noben tuj ogenj ni smel biti uporabljen v kadilnicah, s katerimi so mahali pred Gospodom v svetišču. Tako mora sam Gospod zanetiti v našem srcu gorečo željo, da bi mu bile naše molitve sprejemljive. Sveti Duh znotraj mora posredovati  za nas z neizrekljivimi vzdihi.

Naše molitve mora označevati globok občutek naše potrebe in velika želja po tem, za kar prosimo, sicer ne bodo uslišane. Ne smemo pa se utruditi in nehati prositi, če odgovora ne prejmemo takoj. "Silo trpi nebeško kraljestvo in siloviteži si ga silom laste,." (Mt 11,12 CHR) Sila, ki je tukaj omenjena, pomeni sveto gorečnost, kakršno je pokazal Jakob. Ni se nam treba truditi doseči močnega čustva, temveč mirno in vztrajno pošiljajmo svoje prošnje pred prestol milosti. Naša naloga je ponižati dušo pred Bogom, priznati svoje grehe in se v veri približati Bogu. Gospod je uslišal Danielove mlitve, vendar ne zato, da bi se Daniel lahko hvalil, temveč da bi blagoslov lahko bil v slavo Bogu. Božji namen je, da v svoji previdnosti in milosti razodene sebe. Cilj naših molitev mora biti poveličanje Boga, ne pa nas samih.

Kadar uvidimo, da smo šibki, nevedni in nemočni, kakršni v resnici smo, bomo prišli pred Boga kot ponižni prosilci. Ljudje so samopravični in ošabni, ker ne poznajo Boga in Kristusa. Nezmotljiv dokaz, da človek ne pozna Boga, je dejstvo, da se ima za imenitnega ali dobrega. Srčna ošabnost je vedno povezana z nepoznanjem Boga. Svetloba od Boga razkriva našo temo in bedo. Ko je bila Danielu razodeta božanska slava je zavpil: "Moj obraz se je strašno spačil, nisem imel nič moči." ( Dan 10,8 EKU)

V trenutku, ko ponižni iskalec zagleda Boga, kakršen je, bo imel o sebi enako mnenje, kakršno je imel Daniel. Takrat se človek ne bo poviševal v nečimrnosti, marveč ga bo prežel globok občutek Božje svetosti in pravičnosti njegovih zahtev. /RH 9.2.1897/

 Amen-zgodi se!

..več na https://www.facebook.com/groups/134294366580814/?fref=ts
in na http://mevki55.mojforum.si/mevki55-post-36878.html#36878







_________________
Spoznali boste (ČISTO) RESNICO
in (ČISTA) Resnica vas bo osvobodila.
Janez 8,32 http://zakajcistaresnica.com/ in
Zakaj ČISTA RESNICA? ZA tvoje Zveličanje!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek Kajti vsi, ki se dajo voditi Božjemu Duhu, so Božji sinovi. 
Jutranja Duhovna Misel, sreda 20. Januar leta 2016
Prihod Svetega Duha

                                         SVETI DUH NAS VODI, DA BOMO POSTALI BOŽJI OTROCI


Kajti vsi, ki se dajo voditi Božjemu Duhu, so Božji sinovi.             Rimljanom 8,14

Kristus je med ljudmi zavzel položaj Božjega govornika. Govoril je kakor kdo, ki ima oblast, ljudi nagovarjal odločno ter zahteval brezpogojno zvestobo in poslušnost. Kot ljudstvo smo svojo vero utemeljili na načelih, ki so podana v njegovi Besedi. Zaobljubili smo se, da bomo svoje srce in um spravili v pokornost živi Besedi ter se ravnali po tistem "tako pravi Gospod."

Vsi naši sedanji in prihodnji upi so odvisni od našega sorodstva z Jezusom in Bogom. Apostol Pavel je podal mogočne besede, da bi potrdil našo vero v tem pogledu. Njim, ki se dajo voditi Božjemu Duhu, v katerih srcu prebiva Kristusova milost, pravi: "Sam Duh pričuje našemu duhu, da smo Božji otroci. In če smo otroci smo tudi dediči; dediči pri Bogu, sodediči pa s Kristusom, če le trpimo z njim, da bomo z njim tudi poveličani. Saj niste prejeli duha suženjstva, da bi spet zapadli v strah, ampak ste prejeli duha posinovljenja, v katerem kličemo: Aba,Oče". (Rim 8,16.17.15)

Kristus nas poziva, da odidemo iz sveta in se (duhovno) ločimo od njega.( 2 Kor 6,17) Poklicani smo živeti sveto življenje, da naše srce vedno teži k Bogu in je v našem življenju stalno navzoč Sveti Duh. Vsak pravi vernik bo razodeval, da je v njegovem srcu privlačnost Kristusove ljubezni. Kdor se je nekoč odtujil Bogu, bo  sedaj razodeval, da sodeluje z njim; kjer se je nekoč kazala mesena narava, bo videti lastnosti božanske narave.

Pripadniki njegovega-Kristusovega ljudstva "kristjani" moramo postati uresničevalci pravičnosti, ki neprestano iščemo Boga in neprestano izvršujemo njegovo voljo. Tako bomo postali popolni v Kristusu. Angelom, ljudem in brezgrešnim svetovom moramo jasno pokazati, da se naše življenje pokorava Božji volji in da smo zvesti privrženci načelom njegovega-Božjega kraljestva. Sveti Duh, ki prebiva v našem srcu po veri, nas bo spravil v prijateljstvo s Kristusom in drugega z drugim, ter v nas obrodil dragocene sadove (Sad Duha) svetosti. /RH 19.8.1909/ P.S.: Sad Duha pa je: Ljubezen, Radost, Mir, Prijaznost, Potrpežljivost, Dobrotljivost, Zvestost, Krotkost in Samoobvladovanje(stanovitnost). Galatom 5,22.23 - tu je povezava v Svetem pismu http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Gal+5&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

 Amen-zgodi se!

..več na https://www.facebook.com/groups/134294366580814/?fref=ts
in na http://mevki55.mojforum.si/mevki55-post-36878.html#36878






_________________
Spoznali boste (ČISTO) RESNICO
in (ČISTA) Resnica vas bo osvobodila.
Janez 8,32 http://zakajcistaresnica.com/ in
Zakaj ČISTA RESNICA? ZA tvoje Zveličanje!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek ostajamo v njem in On v nas: dal nam je od svojega Duha. 
Jutranja Duhovna Misel, četrtek 21. Januar leta 2016
Prihod Svetega Duha

                                                                SVETI DUH JE MED NAMI


Po tem spoznamo, da ostajamo v njem in On v nas: dal nam je od svojega Duha.               1 Jn 4,13

Čeprav Božjega Duha ne moremo. videti, vemo, da sose ljudje, ki so bili mrtvi v prestopkih in grehih, prepričali in spreobrnili zaradi njegovega delovanja. Lahkomiselni in trmasti postanejo resni. Zakrknjeni se spokorijo svojih grehov in neverni verujejo. Igralci na srečo, alkoholiki in razuzdanci postanejo stanovitni, resni in neoporečni. Uporni in svojeglavi postanejo krotki in podobni Kristusu. Ko vidimo te spremembe v značaju, smo lahko prepričani, da jevsega človeka preobrazila spreminjajoča Božja moč. Nismo videli Svetega Duha, temveč dokaze njegovega dela na spremenjenem značaju njih, ki so bili zakrknjeni in trdovratni grešniki. Kakor veter veje v svoji moči v visokih drevesih in jih upogiblje, tako lahko Sveti Duh deluje na človeško srce, noben smrten človek pa ne more opisati Božjega delovanja.

 Božji duh se razodeva na različne načine pri različnih ljudeh. Nekdo bo ob sodelovanju te moči trepetal pred Božjo besedo. (Iz 66,5) Njegovo prepričanje bo tako globoko, da bo videti, da v njegovem srcu divja čustveni vihar in razburkanost, celotno bitje pa bo premagala prepričujoča moč resnice. Kadar Gospod spokorjenemu človeku odpusti, je ta poln gorečnosti in ljubezni do Boga, poln vneme in odločnosti; Duha, ki ga je prejel in daje življenje, se ne da zatajiti. V njem je Kristus studenec vode, ki teče v večno življenje. Njegova ljubezen je tako globoka in goreča kakor sta bili njegova stiska in muka. Njegova duša je kakor globok studenec, ki izliva svojo hvaležnost, hvalo in veselje, dokler se nebeške harfe ne naravnajo na zvoke veselja. Ima kaj povedati, vendar ne togo, navadno in preračunljivo. Je odkupljen po zaslugah Jezusa Kristusa, zato je celotno njegovo bitje prevzeto z uresničitvijo Božjega zveličanja. /RH 5.5. 1896/

 Amen-zgodi se!

..več na https://www.facebook.com/groups/134294366580814/?fref=ts
in na http://mevki55.mojforum.si/mevki55-post-36878.html#36878





_________________
Spoznali boste (ČISTO) RESNICO
in (ČISTA) Resnica vas bo osvobodila.
Janez 8,32 http://zakajcistaresnica.com/ in
Zakaj ČISTA RESNICA? ZA tvoje Zveličanje!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek Vanj ste tudi verovali in v njem prejeli pečat Svetega Duha, 
Jutranja Duhovna Misel, petek 22. Januar leta 2016
Prihod Svetega Duha

                                   SVETI DUH NAS OBISKUJE


V njem ste tudi vi slišali besedo resnice, evangelij svojega odrešenja.
Vanj ste tudi verovali in v njem prejeli pečat Svetega Duha, ki je bil obljubljen.           Ef 1,13

Po mogočnem delovanju Svetega Duha mi je bil pokazan značaj dela njegovega obiskovanja. Videla sem nevarnost, v kateri se bodo znašli ljudje, ki bodo tako obiskani. Kajti potem, ko bodo obiskani, se bodo morali spopasti s silovitejšimi sovražnikovimi napadi. Nanje bo pritiskal s skušnjavami, da bi izničil delovanje Božjega Duha, ter povzročil, da pomembne resnice, ki jih je podal in izpričal Sveti Duh, ne bi očistile in posvetile tistih, ki so prejeli nebeško luč. In zaradi tega Kristus ne bi bil poveličan v njih. Obdobje velike duhovne luči, če je ne bomo svto varovali in se ravnali po njej, se bo spremenilo v čas  enako velike duhovne teme. Prepričanje, ki ga je naredil Božji Duh, bo iz uma ljudi izginilo, če ga ne bodo cenili in ne bo zasedlo njihovega srca.

Kdor želi napredovati v duhovnem spoznanju, mora stati čisto ob Božjem vodnjaku in vedno znova piti iz vrelcev zveličanja, ki so mu tako milostno na razpolago. Nikoli ne sme zapustiti vira okrepčila, temveč mora s srcem, ki je prepolno hvaležnosti in ljubezni ob razodevanju Božje dobrote in usmiljenja stalno piti od žive vode. ....

"Toda rekel sem vam, da ste me celo videli in vendar ne verujete." ( Jn 6,36) To se je dobesedno izpolnilo v mnogih primerih. Kajti Gospod jim je dal globlji vpogled v resnico, v njegov milostni, sočutni in ljubeči značaj, vendar so se potem, ko so bili razsvetljeni, odvrnili od njega zaradi nevere. Videli so mogočno delovanje Božjega Duha. Toda, ko so prišle Satanove zahrbtne skušnjave, kar se bo vedno zgodilo po obdobju poživitve, se niso uprli do krvi in se borili zoper greh. Sovražnik je premagal nje, ki bi lahko imeli prednost nad njim, če bi pravilno uporabili dragoceno razsvetljenje, ki so ga imeli. Morali bi na druge odsevati luč, ki jim jo je Bog dal, ter delati in ravnati v skladnosti s svetimi razodetji Svetega Duha, ker pa niso tako delali, so utrpeli izgubo. / RH 30.1.1894/

 Amen-zgodi se!

..več na https://www.facebook.com/groups/134294366580814/?fref=ts
in na http://mevki55.mojforum.si/mevki55-post-36878.html#36878





_________________
Spoznali boste (ČISTO) RESNICO
in (ČISTA) Resnica vas bo osvobodila.
Janez 8,32 http://zakajcistaresnica.com/ in
Zakaj ČISTA RESNICA? ZA tvoje Zveličanje!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek Ko pa pride Tolažnik, ki vam ga bom poslal od Očeta, 
Kaj si nam, dragi Bog naročil, zapovedal v 4. Božji zapovedi:
"Spominjaj se SOBOTNEGA dne in ga posvečuj! Šest dni delaj in opravljaj vsa svoja dela, sedmi dan pa je sobota za GOSPODA, tvojega Boga: ne opravljaj nobenega dela, ne ti ne tvoj sin ne hči ne hlapec ne dekla ne živina ne tujec, ki biva znotraj tvojih vrat! Kajti v šestih dneh je GOSPOD naredil nebo in zemljo, morje in vse, kar je v njih, sedmi dan pa je počival. Zato je GOSPOD blagoslovil SOBOTNI dan in ga posvetil."
http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=2+Mz+20%2C1-17&id13=1&pos=0&set=2&l=sl ( to je 4. Božja zapoved-preveri na tej povezavi v Bibliji sam. Hvala. )





Jutranja Duhovna Misel, sobota 23. Januar leta 2016
Prihod Svetega Duha
                                                                SVETI DUH NAM GOVORI

    Ko pa pride Tolažnik, ki vam ga bom poslal od Očeta,
Duh Resnice, ki izhaja iz Očeta, bo On pričeval zame.               Jn 15,26                

Gospod je dobrohotno izlil na vas svojega Svetega Duha. Na zborovanjih in v naših različnih ustanovah je bil na vas izlit velik blagoslov. Obiskali so vas nebeški poslanci luči, resnice in moči, in ne bi vam smelo biti čudno, da vas Bog tako blagoslavlja. Kako si Kristus pokori svoje izvoljeno ljudstvo? Z močjo Svetega Duha, saj Sveti Duh po Svetem pismu govori umu in vtiskuje resnico v človeška srca.

Kristus je, preden je bil križan, obljubil, da bo učencem poslal Tolažnika. Dejal je: "Za vas je dobro da grem. Zakaj, če ne odidem, tolažnik ne bo prišel k vam; če pa odidem, vam ga bom poslal. In ko pride bo On prepričeval svet o grehu in pravičnosti in o sodbi.  Ko pa pride On, Duh resnice, vas bo vodil k popolni resnici; ne bo namreč govoril sam od sebe, temveč bo govoril kar bo slišal in vam bo oznanjal prihodnje reči. On bo poveličal mene, ker bo jemal iz mojega in vam oznanjal." ( Jn 16,7.8.13.14 EKU)

Ta Kristusova obljuba je bila precej podcenjena, zaradi pomanjkanja Božjega Duha pa ni bila dojeta duhovnost zakona in njegovih večnih obveznosti. Tisti, ki so trdili, da ljubijo Kristusa, niso dojeli odnosa, ki obstaja med njimi in Bogom, zato ga še vedno nejasno razumejo. Megleno dojemajo osupljivo Božjo milost, ko je daroval svojega edinorojenega Sina za zveličanje sveta. Ne razumejo kako daljnosežne so zahteve svetega zakona, kako globoko morajo predpisi zakona prežeti vsakdanje življenje. Ne spoznavajo, kako velika prednost in potreba so molitev, spokorjenje in udejanjanje Kristusovih besed.

Služba Svetega Duha je razodeti nam značaj posvečenja, kakršnega bo Bog sprejel. Sveti Duh razsvetljuje človeka, značaj pa prerodi, posveti in moralno dvigne. / RH 30.1.1894/

 Amen-zgodi se!

..več na https://www.facebook.com/groups/134294366580814/?fref=ts
in na http://mevki55.mojforum.si/mevki55-post-36878.html#36878





_________________
Spoznali boste (ČISTO) RESNICO
in (ČISTA) Resnica vas bo osvobodila.
Janez 8,32 http://zakajcistaresnica.com/ in
Zakaj ČISTA RESNICA? ZA tvoje Zveličanje!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek Hodite, dokler imate luč, da vas ne zajame tema.Kdor po temi 
Jutranja Duhovna Misel, nedelja 24. Januar leta 2016
Prihod Svetega Duha

               SVETI DUH NAS RAZSVETLJUJE

Le še malo časa je luč med vami. Hodite, dokler imate luč, da vas ne zajame tema. Kdor po temi hodi, ne ve, kam gre.                                             Janez 12,35
                                                                                                                          

Jezus pravi:"Hodite, dokler imate luč, da vas ne zajame tema". (Jn 12,35) Zbirajte vse žarke, niti eden naj ne gre mimo. Hodite v luči. Izvršujte vse predpise resnice, ki so vam podani. Živite od vsake besede, ki prihaja iz Božjih ust, pa boste lahko hodili za Jezusom, kamor koli gre. Zakaj ljudje nočejo hoditi v luči, kadar Gospod podaja dokaz za dokazom in daje luč za lučjo? Zakaj ljudje ne hodijo v luči k še večji luči?

Gospod ne odreka Svetega Duha njim, ki ga prosijo zanj. Zakaj ne poslušate in se ne zmenite za glas Božjega Duha, ko vaša vest postane prepričana? Vsakič, kadar omahujemo in se obotavljamo, nam bo vse težje sprejeti nebeško luč. Končno pa je videti nemogoče, da bi na nas vplivala svarila in opozorila. Grešnik vedno laže reče: " Za zdaj lahko greš. Ko najdem čas, te bom spet poklical." ( Apd 24,25)

Poznam nevarnost, v kateri se znajdejo ljudje, ki ne želijo hoditi v luči, ki jo daje Bog. Nase prikličejo strašno stisko-prepuščeni so hoditi po svojih poteh in delati po svoji presoji. Vest postaja vse manj dovzetna. Zdi se, da se Božji glas vedno bolj oddaljuje, grešnik pa je prepuščen svoji zaslepljenosti. Trmasto se upira vsem vabilom, prezira vse nasvete, in predloge ter se odvrača od vsega, kar je preskrbljeno za njegovo zveličanje, zato glas Božjega poslanca nima vpliva na njegov um. Božji Duh na njem nič več ne kaže brzdajoče moči, in izrečena je kazen: " Združil se je z maliki- pusti ga!" ( Oz 4,17 CHR) O kako temna, puščobna in trdovratna je njegova samostojnost! Zdi se, da je njegovo srce postalo popolnoma neobčutljivo. To je potek skozi katerega gre človek, ki zavrača vpliv Svetega Duha. / RH 29.6.1897/

Amen-zgodi se!

..več na https://www.facebook.com/groups/134294366580814/?fref=ts
in na http://mevki55.mojforum.si/mevki55-post-36878.html#36878





_________________
Spoznali boste (ČISTO) RESNICO
in (ČISTA) Resnica vas bo osvobodila.
Janez 8,32 http://zakajcistaresnica.com/ in
Zakaj ČISTA RESNICA? ZA tvoje Zveličanje!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek Ne žalite Svetega Duha,s katerim ste zapečateni za dan odreš 
Jutranja Duhovna Misel, ponedeljek 25. Januar leta 2016
Prihod Svetega Duha

                                                                SVETEGA DUHA LAHKO ŽALIMO


Ne žalite Svetega Duha, s katerim ste zapečateni za dan odrešenja.                           Ef 4,30 CHR

Želim, da si vse moje sestre in bratje (v Kristusu-po veri) zapomnijo, da je žalitev Svetega Duha (zelo) resna zadeva. Človek pa ga žali, kadar poskuša delati sam in se noče lotiti Gospodove službe, ker je križ pretežak ali pa samoodpoved prevelika. Sveti Duh želi prebivati v vsakem človeku. Kdor ga z dobrodošlico pozdravi kot spoštovanega gosta in ga sprejme, bo ostal popoln v Kristusu. Začeto dobro delo bo dokončano. Namesto nečistih misli, sprevrženih čustev  in uporniških del, pa se bodo (v nas) gojile svete misli, nebeška čustva in se opravljala dela, kakršna je delal Kristus.

Sveti Duh je božanski učitelj. Če bomo pazili na njegove nauke bomo postali modri za zveličanje. ( 2 Tim3,15) Vendar moramo dobro stražiti svoje srce, saj prepogosto pozabljamo nebeški nauk, ki smo ga prejeli in delamo po naravnih nagnjenjih svojega neposvečenega uma. Vsak mora biti svoj osebni boj zoper sebe.(zoper svoj ego-egoizem) Pazite na nauke Svetega Duha. Če boste delali tako, bodo vtisi vedno znova ponovljeni, dokler ne bodo, kakor da bi bili za večno zaliti s svincem v skalo.

Bog nas je odkupil in v vsakem srcu zahteva (svoj) prestol. Naš um in telo morata biti podrejena njemu. Mesene navade in poželenja morajo biti podložni višjim hrepenenjem duše. Ampak pri delu se ne moremo zanašati nase. Ne moremo varno slediti svojim smernicam. Sveti Duh nas mora preobraziti in posvetiti. V Božjem delu pa ne sme biti polovičarstva. Kdor pravi, da služi Bogu, vendar popušča naravnim vzgibom, bo zapeljal tudi druge ljudi. Kristus je rekel: "Ljubi Gospoda, svojega Boga, z vsem srcem, z vso dušo in z vsem mišljenjem(pametjo). To delaj in živel boš."(večno) ( Mt 22,37; Lk 10,28) / MR XVIII str 47,48/


 Amen-zgodi se!

..več na https://www.facebook.com/groups/134294366580814/?fref=ts
in na http://mevki55.mojforum.si/mevki55-post-36878.html#36878







_________________
Spoznali boste (ČISTO) RESNICO
in (ČISTA) Resnica vas bo osvobodila.
Janez 8,32 http://zakajcistaresnica.com/ in
Zakaj ČISTA RESNICA? ZA tvoje Zveličanje!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek SVETI DUH NAS LAHKO ZAPUSTI 
Jutranja Duhovna Misel, torek 26. Januar leta 2016
Prihod Svetega Duha

                                SVETI DUH NAS LAHKO ZAPUSTI

Kaj mislite, koliko hujšo kazen bo zaslužil šele tisti, ki potepta Božjega sina,
tisti, ki ima za navadno tisto kri zveze, s katero je bil posvečen,
tisti, ki  zasramuje Duha milosti.               Heb 10,29

Kdor se upira Božjemu Duhu in povzroči njegov odhod, ne ve, kako daleč ga bo odpeljal Satan. Človek, ki ga zapusti Sveti Duh bo, ne da bi opazil, delal tisto, kar je nekoč v pravilni luči imel za jasen greh. Če se ne bo zmenil za opozorila, se bo ujel v prevaro, ki bo kakor v Judovem primeru povzročila, da bo postal izdajalec in zaslepljen. Korakoma bo hodil za Satanom. Kdo si potem sploh lahko uspešno prizadeva zanj? Ali bodo pridigarji molili z njim in zanj? Vse njihove besede so nekoristne. Takšne ima Satan za svoje izbrane sodelavce, napačno jim razlaga izgovorjene besede in jim jih razlaga v popačeni luči.

Kadar kdo žali Božjega Duha in ga s tem odžene, so vsa vabila Gospodovih služabnikov zanj brez pomena. Vse besede si napačno razlaga. Posmehuje in norčuje se iz najresnejših svetopisemskih opozoril, pred katerimi bi trepetal, če ga ne bi uročile satanske sile. Vsi pozivi so zaman. Ne sliši ne graje ne nasveta. Prezira vse prošnje Duh in krši vse Božje zapovedi, ki jih je nekoč zagovarjal in povzdigoval.  Takemu veljajo besede apostola: "Kdo vas je uročil", da ne poslušate resnice?. (Gal 3,1) Ravna se po nasvetu svojega srca, dokler zanj resnica ni več resnica. Izbere Baraba, zavrže pa Kristusa.

Življenjsko pomembno je živeti od vsake Božje besede, sicer se bo naša stara narava stalno znova uveljavljala. Sveti Duh, ta odrešujoča milost resnice-naredi Kristusove sledilce eno med seboj in eno z Bogom. Samo on lahko prežene sovraštvo, zavist in nevero. Posvečuje vsa čustva. Dovzetno in hrepenečo dušo prestavi iz oblasti Satana k Bogu. To je moč milosti. Gre za božansko moč. Pod njenim vplivom se spreminjajo stare navade, običaji in način življenja, ki sicer ločujejo človeka od Boga. V srcu pa poteka delo posvečenja, ter se stalno stopnjuje in poglablja. /RH 12.10.1897/  

Amen-zgodi se!  

..več na https://www.facebook.com/groups/134294366580814/?fref=ts
in na http://mevki55.mojforum.si/mevki55-post-36878.html#36878





_________________
Spoznali boste (ČISTO) RESNICO
in (ČISTA) Resnica vas bo osvobodila.
Janez 8,32 http://zakajcistaresnica.com/ in
Zakaj ČISTA RESNICA? ZA tvoje Zveličanje!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek GREH ZOPER SVETEGA DUHA 
Jutranja Duhovna Misel, sreda 27. Januar leta 2016
Prihod Svetega Duha

                                GREH ZOPER SVETEGA DUHA

Vsak greh in vsaka kletev bosta ljudem oproščena,
kletev zoper Svetega Duha pa ne bo odpuščena.          Mt 12,31

Te besede namenjam njim, ki so imeli luč, uživali prednost ter bili deležni svaril in prošenj, vendar se niso odločno trudili, da bi se popolnoma izročili Bogu. Svarim vas, bojte se, da ne boste storili greha zoper Svetega Duha in boste prepuščeni hoditi po svoji poti, padli v moralno otrplost in nikoli ne boste prejeli odpuščanja. Zakaj si dovoljujete, da se še učite v Satanovi šoli in ravnate tako, da se ne boste več mogli spokoriti in spremeniti? Zakaj se upirate ponudbam milosti? Zakaj pravite: "Pusti me pri miru" dokler ne bo Bog prisiljen uslišati vaše zahteve(da umakne Svetega Duha od vas), ker si to tako želite?

Tisti, ki se upirajo Božjemu Duhu menijo, da se bodo spokorili nekega dne v prihodnosti, ko se bodo pripravljeni odločno lotiti spremembe; toda takrat se ne bodo več mogli spokoriti. Tema njih, ki ne želijo hoditi v luči, ki jo imajo, bo sorazmerna z lučjo in prednostmi, ki so jim bile dane.

Nikomur ni treba gledati na greh proti Svetemu Duhu kot na nekaj skrivnostnega ali nerazložljivega. Greh proti Svetemu Duhu pomeni vztrajno zavračanje vabila k spokorjenju. Če nočete verovati v Jezusa Kristusa kot svojega osebnega zveličarja, ljubite temo raje kakor svetlobo in imate radi ozračje, ki je obdajalo prvega velikega odpadnika. Raje ste i izbrali to ozračje kakor pa tisto, ki obdaja Očeta in Sina, Bog pa vam dovoli da si sami izbirate. Toda nihče naj ne izgubi poguma zaradi zadeve, ki mu je bila podana. Naj ne postane potrt nihče, ki si prizadeva izpolnjevati Učiteljevo voljo. Upajte v Boga. Gospod Jezus je pokazal, da vas neizmerno ceni. Zapustil je svoj kraljevski prestol in kraljevske dvore, odel svojo božanskost s človeškostjo in umrl sramotne smrti na golgotskem križu, da bi vi (jaz in ti) lahko bili zveličani. /RH 29.6.1897/

Amen-zgodi se!  

..več na https://www.facebook.com/groups/134294366580814/?fref=ts
in na http://mevki55.mojforum.si/mevki55-post-36878.html#36878



_________________
Spoznali boste (ČISTO) RESNICO
in (ČISTA) Resnica vas bo osvobodila.
Janez 8,32 http://zakajcistaresnica.com/ in
Zakaj ČISTA RESNICA? ZA tvoje Zveličanje!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek zoper Svetega Duha, mu ne bo odpuščeno, ne v tem veku ne v.. 
Jutranja Duhovna Misel, četrtek 28. Januar leta 2016
Prihod Svetega Duha

                                                                ZAVESTNO ZAVRAČANJE SVETEGA DUHA


Če kdo reče besedo zoper Sina človekovega, mu bo odpuščeno,
če pa kdo reče kaj zoper Svetega Duha, mu ne bo odpuščeno, ne v tem veku ne v prihodnjem.

Tik pred tem je Jezus drugič naredil čudež, ko je ozdravil slepega in nemega obsedenca. Farizeji so ponovili obtožbo: " S poglavarjem hudičev izganja zle duhove." ( Mr 9,34 CHR ) Kristus jim je odkrito rekel, da se ločujejo od vira blagoslovov, če dela Svetega Duha
pripisujejo Satanu. Tisti, ki so govorili proti samemu Jezusu, ker niso poznali njegovega božanskega značaja, lahko dobijo odpuščanje; kajti Sveti Duh jih lahko pripelje do tega, da bi uvideli svojo zmoto in se spokorili. Kakršen koli naj bo človekov greh, bo njegovo krivdo, če se bomo spokorili in verovali, sprala Jezusova kri. Kdor pa zavrača vpliv Svetega Duha, se spravlja v položaj, kjer se ne more spokoriti in verovati.

Bog po Svetem Duhu vpliva na srce. Kadar človek zavestno zavrže Duha in izjavi, da je on od Satana, prekine zvezo, po kateri Bog vzdržuje stik z njim. Ko človek dokončno zavrže Duha, potem ni ničesar več, kar bi Bog še lahko naredil zanj....

Bog ne zaslepi ljudem oči, niti ne zakrkne našega srca. Pošilja nam luč, da bi popravil naše zmote in nas popeljal po zanesljivih poteh; oči oslepijo in srce zakrkne zaradi zavračanja te luči. Pogosto je tak potek postopek in skoraj neopazen. Luč doseže človeka po Božji besedi, po njegovih služabnikih ali z neposrednim delovanjem Svetega Duha. Toda če se en sam žarek te svetlobe prezre, nastane delna ohromelost duhovnih čutil, zato se naslednje razodetje luči spozna manj jasno. Tako se tema veča, dokler v duši ne nastane noč. Tako se je zgodilo z judovskimi voditelji. Bili so prepričani, da Kristusa spremlja božanska moč. Da bi se lahko uprli resnici, so delo Svetega Duha pripisali Satanu. Tako so si svojevoljno izbrali prevaro. Podredili so se Satanu. in so bili odtlej pod njegovo oblastjo. /DA str. 321-323/ (Pazimo, da v enako past ne pademo tudi mi.)

 Amen-zgodi se!

..več na https://www.facebook.com/groups/134294366580814/?fref=ts
in na http://mevki55.mojforum.si/mevki55-post-36878.html#36878







Nazadnje urejal/a HumanaSlovenija 29 Jan 2016 08:09; skupaj popravljeno 1 krat

_________________
Spoznali boste (ČISTO) RESNICO
in (ČISTA) Resnica vas bo osvobodila.
Janez 8,32 http://zakajcistaresnica.com/ in
Zakaj ČISTA RESNICA? ZA tvoje Zveličanje!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek Glejte, zdaj je tisti milostni čas, zdaj je dan rešitve. 
Jutranja Duhovna Misel, petek 29. Januar leta 2016
Prihod Svetega Duha

                                                                ZDAJ JE ČAS ZA SPOKORJENJE


Ker smo njegovi sodelavci, vas tudi prosimo, da Božje milosti ne bi prejeli v prazno. Pravi namreč: "Ob času milosti sem te uslišal in na dan rešitve sem ti pomagal." Glejte, zdaj je tisti milostni čas, zdaj je dan rešitve.
                                                                                                                                           2. Kor 6,1.2.

Brat P., sprašuješ ali si zagrešil greh, za katerega ni odpuščanja ne v tem ne v prihodnjem veku. Moj odgovor se glasi: Niti najmanjšega dokaza ne vidim, da je tako. Za kaj gre pri grehu proti Svetemu Duhu? To je namerno Satanu pripisovati delovanje Svetega Duha. Recimo, da je kdo priča posebnega delovanja Svetega Duha. Ima prepričljiv dokaz, da je delovanje v skladnosti s Svetim pismom in je Duh priča njegovemu duhu, da je to od Boga. Pozneje pa ta člvek podleže skušnjavi; vladajo mu ošabnost, domišljavost ali katera druga hudobna lastnost, zato zavrača vse dokaze božanskega delovanja Svetega Duha in pravi, da pri tem , kar je prej priznaval za moč Svetega Duha, gre za Satanovo moč.

Bog deluje na človeško srce po svojem Duhu, ko pa človek namerno zavrže Duha in ga razglasi za Satanovega, prekine zvezo, po kateri lahko Bog vzdržuje zvezo z njim. On zanika dokaz, ki mu ga je dal Bog, zapre vrata za luč, ki je svetila v njegovem srcu in ostane v temi. Tako se izpolnijo Kristusove besede: "Če je luč, ki je v tebi, tema, kako velika je tema!" ( Mt 6,23) Tisti, ki so zagrešili ta greh, so lahko nekaj časa videti kakor Božji otroci, toda ko se pojavijo okoliščine, ki odkrijejo značaj in se pokaže, kakšnega duha so, se bo ugotovilo, da so na sovražnikovih tleh in da stojijo pod črno(Satanovo) zastavo.

Moj brat, Sveti duh te danes vabi. Pridi z vsem srcem k Jezusu. Spokori se svojih grehov, priznaj jih Bogu, zapusti vso krivičnost in si lahko prilastiš vse njegove obljube. "Ozrite se v mene in rešeni boste." (Iz 45,22 CHR) se glasi njegovo milostno vabilo.  / T V str. 634/

 Amen-zgodi se!

..več na https://www.facebook.com/groups/134294366580814/?fref=ts
in na http://mevki55.mojforum.si/mevki55-post-36878.html#36878





_________________
Spoznali boste (ČISTO) RESNICO
in (ČISTA) Resnica vas bo osvobodila.
Janez 8,32 http://zakajcistaresnica.com/ in
Zakaj ČISTA RESNICA? ZA tvoje Zveličanje!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 2 od 24
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, ... 22, 23, 24  Naslednja
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu