POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Google Chromecast porazil Applov TV
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Google Chromecast porazil Applov TV 
V nedavno raziskavo analitske hiše Strategy Analytic so bili vključeni najbolj priljubljeni predvajalniki večpredstavnostnih vsebin, ki jih v večji meri obvladujejo podjetja Amazon, Apple, Google in Roku. Omenjena raziskava je zanimiva predvsem z vidika, da je podjetje Google v lanskem letu dominiralo na področju predvajalnikov večpredstavnostnih vsebin. To je veliko večino novih uporabnikov pridobil na račun nezadovoljnih uporabnikov Applove večpredstavnostne naprave TV, saj je ta predraga za tisto, kar ponuja.

Pri tem so zanimive tudi prodajne številke za priljubljene predvajalnike večpredstavnostnih vsebin. Podjetju Apple je od leta 2007 skupaj uspelo prodati 37 milijonov tovrstnih naprav. Google pa je v dveh letih in pol skupno prodal okoli 30 milijonov naprav. V lanskem letu je bilo prodanih več kot dvakrat več predvajalnikov večpredstavnostnih vsebin Google Chromecast kot pa predvajalnikov večpredstavnostnih vsebin Apple TV.

Predvajalnik večpredstavnostnih vsebin Google Chromecast si je priljubljenost med uporabniki pridobil predvsem na račun vsestranske uporabnosti. Gre namreč za miniaturno napravo, ki omogoča predvajanje večpredstavnostnih vsebin z naprav Android kar na domači televizor, in sicer z brezžično povezavo WiFi. Novost lahko uporabljamo celo v navezavi s pametnimi mobilnimi telefoni iPhone, tabličnimi računalniki iPad in spletnim brskalnikom Google Chrome, ki je nameščen na namiznih in prenosnih računalnikih z operacijskim sistemom Windows ali Mac OS X.

Vir: RN
video:  https://www.youtube.com/watch?v=Ze1u78BV_mQ


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu