POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Princeska z zvonika županu v naročje
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Princeska z zvonika županu v naročje 
Prejšnjo soboto, točno ob 23. uri so na Tartinijevem trgu ugasnile vse luči in nad Piran se je spustila nevihta. 25 bobnarjev je ustvarjalo neznosen hrup in predstavljalo grmenje, v ozadju se je pričelo bliskanje. Ljudje so s trga v zrak pričeli spuščati leteče lampijone. Ogenj, ki simbolizira dobro, kajti staro grško ime za Piran je Pyros = ogenj, je premagal zlo. Grmenje in bliskanje je utihnilo.



Luč upanja je zašvigala po trgu in se čez čas ustavila na zvoniku cerkve sv. Jurija. Tam visoko na zvoniku je princeska pomahala in ljudje na trgu so z vzklikanjem ter močnim ploskanjem, so princesko spodbudii, da je prestopila ograjo in se ob zvokih glasbe iz filma Gladiator, spustila v temo in v globino. Trg se je zavil v tišino. Ljudje so z odprtimi usti, spremljali spust. Ženske so zapirale oči, moški so stiskali pesti za uspešen princeskin pristanek. Kar nekaj deklet ni zdržalo in dogodek jim je privabil solze na oči. Med tem je princeska nasmejana mahala množici na trgu.

V pravem trenutku je župan Pirana Peter Bossman elegantno skočil in princesko ujel v svoje naročje. Množica se je oddahnila in princesko nagradila z mogočnim aplavzom, sledilo je obvezno fotografiranje, kajti otroci so bili prepričani, da je princeska tista prava iz pravljic.

Prijeten dogodek, ki je z zgodbo povezal 670 let star mit in sodoben Piran je na Tartinijevem trgu očaral več tisoč gledalcev. Prireditev se je končala pohodom z baklami po Piranu.

Vsi prisotni, tako gledalci kot organizatorji so si bili enotni, da je treba prireditev ponoviti.



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu