POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Kdo, kaj in kje je danes Nokia?
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Kdo, kaj in kje je danes Nokia? 
V zadnjih nekaj dneh na svetovnem spletu krožijo govorice, da bo podjetje Nokia kmalu ponudilo v prodajo kar štiri pametne mobilne telefone z operacijskim sistemom Android. Gre za pametne mobilne telefone, ki naj bi finskemu podjetju povrnili staro slavo, saj bodo dovolj zmogljivi in kakovostni, da se bodo lahko brez težav kosali s konkurenčnimi mobilnimi napravami Android. Poleg tega naj bi podjetje Nokia na stara pota povrnil nekdanji predsednik uprave podjetja Rovio, ki je bil v preteklosti nad izdelki finskega giganta več kot le navdušen.

Zaradi vrnitve finskega giganta na področje mobilne telefonije se vse več uporabnikov sprašuje, kdo, kaj in predvsem kje je danes podjetje Nokia. Kot prvo je potrebno vedeti to, da za podjetjem Nokia stoji globalna družba CMS, ki je letos od podjetja Microsoft kupila celoten oddelek mobilne telefonije. Družba CMS ima dejansko kot edina pravico za uporabo blagovne znamke Nokia za namene »označevanja« pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov. Poleg tega je pomembno vedeti še to, da je lastnik podjetja CSM Global pravzaprav investicijski sklad, v vodstvu katerega najdemo, verjeli ali ne, celo nekdanje direktorje podjetja Nokia.
Čeprav je Nokia dejansko naveza kitajsko-tajvanskih podjetji, razloga za preplah ni. V pogodbi s podjetjem Nokia je namreč zapisano, da bo ekipa finskega giganta tista, ki bo v celoti nadzirala razvojne in proizvodne procese prihajajočih pametnih mobilnih telefonov Nokia, in sicer z namenom, da bodo izpolnjevali visoke standarde, ki so jih uporabniki naprav finskega giganta navajeni. Podjetje Nokia ima celo pravico do veta na razvoj ali proizvodnjo vsakega izdelka globalne družbe CMS, če se jim bo zdelo, da ta ne gresta v pravo smer. Nekdanji ljubitelji pametnih mobilnih telefonov Nokia seveda upamo, da bodo novi pametni mobilni telefoni Nokia vredni stare slave in da bodo mnogo let odlično služili svojemu namenu.

Vir: RN
Video:  https://www.youtube.com/watch?v=BD8X6dhcrHc


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu