POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 16 od 20
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Naslednja
Leto 2016-Večerna duhovna misel MARAN ATHA=Gospod prihaja!
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek Sprijazni se z nasprotnikom svojim hitro, dokler si z njim n 
http://www.youtube.com/watch?v=yiSix6Stilo&feature=related

Večerna DUHOVNA Misel - četrtek  25. avgust 2016
      
        Sprijazni se z nasprotnikom svojim hitro, dokler si z njim na potu, da te nasprotnik ne izroči sodniku in sodnik hlapcu, in boš vržen v ječo. 26 Resnično ti pravim: Gotovo ne prideš iz nje, dokler ne plačaš zadnjega vinarja. Matej 5,25.26 CHR
  
Zaradi večletnega sodnega boja za ljubljeno hišno ovco Baa je Avstralec samega sebe spravil v bankrot. Po rodu Vietnamec je hotel, da se Baa sme pasti na njegovem vrtu v Melbournu. Toda upravni organi so mu določili globo, ker so menili, da trava ni dovolj visoka za živinorejo. Temu je tožnik odločno nasprotoval: Baa ni živina, ampak je domača žival kot pes in mačka. Vendar ni mogel prepričati tudi vrhovnega sodišča v Canberri.

Zaradi sodnih stroškov in glob v višini več kot 140.000 evrov je tožnik sedaj plačilno nesposoben. Leta 2001 je kupil ovco za 42 evrov. Ko je bilo na zadnji instanci odločeno proti njemu, je bila ovca stara že 16 let in je s tem dosegla povprečno življenjsko dobo ovce.

Tukaj se je mož trmasto obračal na sodišče in je nazadnje vse izgubil. Če bi poslušal Jezusov nasvet in ne bi vztrajal pri pravici, ki mu sploh ni pripadala, bi mu bil prihranjen bankrot.

Četudi ne gremo na sodišče, da bi uveljavili pravico, se lahko zgodi, da se sklicujemo na pravico in smo v sporu z drugimi. Vedno znova se potem sliši:"Drugi je začel in ni sem mi še opravičil." Ali " Bil sem zelo prizadet. Ne morem mu odpustiti." Na ta način postajajo prepadi med ljudmi vedno globlji in vsak čaka na prvi korak drugega.

Jezus je predlagal boljšo pot: " Če torej prineseš dar svoj k oltarju in se tam spomniš, da ima brat tvoj kaj zoper tebe,  pusti dar svoj tam pred oltarjem, pa pojdi, spravi se poprej z bratom svojim in potem pridi in daruj dar svoj. ( Mt 5,23.24) Ni pomembno kdo je kriv za spor, marveč to, če sem pripravljen drugemu odpustiti, kar mi je storil. ( Mt 6,14) Šele potem bom našel mir, pa četudi se mi nasprotnik ne opraviči.

Amen-tako je!

P.S.: Še pesem za današnji večer.
http://www.youtube.com/watch?v=yiSix6Stilo&feature=related
V vsakem srcu, v vsaki duši je Božja lučka. Ena mogočna, velika, druga komaj opazna. Zato vzamimo svojo Božjo lučko, svečko, če gori močno, svetlo ,mogočno in pojdimo v duhovni svet teme, med ljudi, ki živijo brez upanja, brez Boga, v pričakovanju stalnega gorja in večne smrti. Pojdimo k njim in z našo Božjo svečko prižgimo tudi njihovo Svečko, da bo močno in dolgo gorela v njihovem srcu, z Zveličavno svetlobo Božje sreče, milosti, ljubezni, odrešitve in večnosti. Pošlji me dragi Bog med te ljudi, da jim pomagam, da jim ohrabrim, opogumim v tvojem Božjem imenu in prižgim plamen Tvoje Božje ljubezni,milosti, Večnosti v njihovih srcih . To te gorečeprosim, si želim in se ti zahvaljujem, dragi nebeški oče, v Jezusovem imenu, amen. ------------------------------------------------
Ali ni nekaj najlepšega, ko se zjutraj zbudimo čili in zdravi, s hvaležnostjo v srcu in ko se sklenjenimi rokami, pripognjeno glavo,zaprtih oči, kleče, v molitvi Stvarniku zahvalimo za zdravje, za mir, za hrano, za otroke, za soljudi, ki nas imajo radi,.ki nas potrebujejo in pričakujejo; našo milost, pozornost, ljubezen, sočutje,..Daj nam moči in zdravja dragi nebeški Oče, da bi skozi naše krščansko življenje ljudem razodevali, delili in posvečali tvojo Božjo modrost, milost, ljubezen in Jezusov značaj usmiljenja, odrešenja in večnega življenja. Amen.





_________________
Spoznali boste (ČISTO) RESNICO
in (ČISTA) Resnica vas bo osvobodila.
Janez 8,32 http://zakajcistaresnica.com/ in
Zakaj ČISTA RESNICA? ZA tvoje Zveličanje!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek Kaj je človek, da se ga spominjaš, ali sin človekov, da ga.. 
,
Večerna DUHOVNA Misel - petek 26. avgust 2016
  
  
Kaj je človek, da se ga spominjaš, ali sin človekov, da ga obiskuješ?  Le malo si ga storil nižjega nego angele, a venčal si ga s slavo in veličastvom.
 Psalm 8, 4.5 CHR

Eno najbolj naivnih prepričanj sodobnega časa se glasi: Človekove pravice-temelj sodobne pravne države! Dokument je stvaritev nereligioznih ljudi, ki so se v obdobju razsvetljenstva ( 17/18 st.) emancipirali od temnega, versko prežetega srednjega veka. Ko so zastopniki francoske revolucije sestavili človekove pravice-pravica do svobode, lastnine, varnosti in odpora proti neupravičenemu režimu- so pravzaprav le sistematizirali, kar je bilo posamično že pred tisočletji zapisano v Svetem pismu.

Zagovorniki revolucije in veliko njenih sodobnih sledilcev so pravice uzakonili, a se žal pogosto sami pregrešili nad njimi. Načelo jim je bilo pomembnejše kot človek.  Iz tega razloga so leta 1795 definirali "čisto najnovejšo" verzijo. Vsebovala je ne samo pravice, temveč tudi dolžnosti. Pisci, ki so še pred kratkim hoteli odpraviti krščanstvo (zlagano papeštvo, ki je v " imenu Božje ljubezni" 1.200 let morilo ljudi na grmadi, natezalnici, giljotini..),so se ravnali po zlatem pravilu" iz Pridige na gori blagrov:"Delaj le to, kar si želiš, da bi tudi tebi storil drugi."  ( Mt 7,12) Sklep iz tega se glasi: "Nihče ni dober državljan, če ni hkrati dober sin, oče brat, prijatelj in soprog."

Medtem, ko so danes pravice zelo močno poudarjene, so ljudje skoraj pozabili na dolžnosti. Kot kristjani bi se morali spominjati, da je oboje -tako pravice kot tudi dolžnosti-mogoče najti v Bibliji in so bile zapisane že tisočletja pred francosko revolucijo. Še bolj pa bi se morali zavedati, da so takrat ne le poučevali o njih, ampak so jih tudi živeli.

Za Jezusa je bil in je človek glede na gornje besedilo iz psalma bitje, ki je blizu Bogu. To razumevanje je oznanjeval. Božjih zapovedi ni razumel kot breme, temveč kot pomoč ljudem. Tako se je usmilil teh, ki niso vedeli ničesar o zapovedih; učil jih je in ozdravil. (Mt 4,23) Njegov pogled ni bil omejen na Izrael. O zaničevanem Samarijanu je pričal, da je ta bolje dojel etiko Božjega kraljestva kot judovska duhovščina, ki je postavila zakon nad človeka.

V našem svetu je gotovo pogosto treba zahtevati in iztožiti človekove pravice. Ljudje zadnjega časa (časa tik pred Jezusovim ponovnim prihodom), ki so odtujeni od Boga, še bolj potrebujejo Kristusovo ljubezen.


Amen-tako je!

P.S.: Nova definicija, razlaga in razumevanje, kako in kdaj posvečevati Božji počitek=Sabath: Pridite v Božji počitek vse dni v tednu in ne le en dan tedna! Ostanite v Božjem počitku, miru, blagoslovu, zavetju..vse dni tedna, ne le en dan!
 http://www.youtube.com/watch?v=rjP5ZuaubR4 Remember The Sabbath, to keep it Holly.
Spominjaj se SOBOTE, da jo boš POSVEČEVAL, kot poje pesem. Beseda SOBOTA=po hebrejsko SABATH, kar pomeni POČITEK.
Stvarnik tako v Stari zavezi naroča v Svetem Pismu- v 4. Božji zapovedi posvečevati soboto-en dan v tednu! Povezava je tukaj- prepričajte se sami. http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=2+Mz+20&id13=1&pos=0&set=2&l=sl 4. Zapoved o posvečevanju SOBOTNEGA dne se nahaja od 8-11 vrstice in se glasi:*** " Spominjaj se sobotnega dne in ga posvečuj!.... To je bila in je-OSTAJA za vedno Božja zapoved "Stare zaveze",..EN dan "počivati v Gospodu- v dnevu-Soboti". Nova zaveza v Jezusu Kristusu, ki je Gospodar Sobote-torej ne kot Gospodar dneva v tednu, ampak Gospodar POČITKA ( Sobota=Sabath=pomeni POČITEK), pa nam NALAGA, da moramo počivati in najti Božji POČITEK v Gospodu VSAK DAN v tednu...To je prava, "NOVOZAVEZNA sobota"-POČITEK. Legalisti so posvečevali in še posvečujejo en dan v tednu (dan-Soboto),..ostale dni pa so "duhovni hinavci"-igralci, ki so vse kaj drugega kot kristjani in ko pride dan Sobota, si zopet nadenejo sveti obraz-obličje in se kot hinavci-duhovni igralci klanjajo pred Bogom in delajo "svete" pred ljudmi in tepejo z "njihovo soboto" in pošiljajo v "pekel"vse, ki je ne posvečujejo. Takšno verovanje je farizejsko, hinavsko, zlagano, ne-Božje,. in za take bo Gospod dejal: "Bežite od mene HINAVCI, NIKOLI vas nisem poznal!" Najdimo torej POČITEK=Soboto v Gospodu VSAK DAN v tednu in vse tedne v letu in vsa leta, ki nam jih je milostno namenil Gospod. Amen! Upam da bo "duhovnim igralcem"- "sedmega dne"  ta razlaga odprla duhovne oči in da bomo vsi skupaj našli Božji počitek-Sabath VSAK dan v tednu in sledili Njemu, ki je Gospodar POČITKA-sobote. Kdor ostaja v Stari Zavezi je obsojen na "prekletstvo postave",..kdor pa živi v in po Novi zavezi (in Stare ne pozabi-ker je "izpolnjena" v Jezusu),..TA bo odrešen in razglašen za pravičnega pred Bogom, le po milosti, po žrtvi in po preliti krvi Božjega Sina, Jezusa Kristusa, v kateri so oprani vsi naši grehi. Stara zaveza- od človeka "ZAHTEVA pravičnost",..ki je noben človek ne more izkazati, držati (vaša pravičnost-pred Bogom- so kot "umazane cunje"). Nova zaveza pa nam ljudem, kristjanom, vernikom-zaradi Jezusove zasluge in žrtve- pred Bogom, "PODARJA pravičnost!" Vidite razliko?  Tako pred Stvarnika-v Jezusovem imenu, oprani naših grehov v Jezusovi krvi in oblečeni v bela oblačila "Jezusove pravičnosti"  lahko stopimo kot sveti, Božji, pravični, opravičeni (greha) in odrešeni-ZVELIČANI...in deležni večnega življenja.
VEČNO ŽIVLJENJE pa ni to, da nam nikoli ne bo-ali ne bi bilo- treba umreti. Večno življenje= POZNATI Boga in Njega ki ga je nebeški Oče POSLAL-Sina Jezusa Kristusa. Tako je "večno življenje" definiral sam Jezus ko je dejal:
" Večno življenje je pa to, da spoznajo tebe, edinega resničnega Boga in katerega si poslal, Jezus Kristusa. Jn 17,3

 " Resnično, resnično vam pravim, kdor posluša mojo besedo in veruje temu, ki me je poslal, ima večno življenje, in ne pride na sodbo, temveč je že prešel iz smrti v življenje." Jn 5, 24

http://www.biblija.net/biblija.cgi?q=ve%E8no+%9Eivljenje+poslal&step=20&qall=0&qids=ffffffffffffffffffff1f&idq=6&id5=1&pos=1&set=2&l=sl&q1=1    
  

------------------------------------------------
Ali ni nekaj najlepšega, ko se zjutraj zbudimo čili in zdravi, s hvaležnostjo v srcu in ko se sklenjenimi rokami, pripognjeno glavo,zaprtih oči, kleče, v molitvi Stvarniku zahvalimo za zdravje, za mir, za hrano, za otroke, za soljudi, ki nas imajo radi,.ki nas potrebujejo in pričakujejo; našo milost, pozornost, ljubezen, sočutje,..Daj nam moči in zdravja dragi nebeški Oče, da bi skozi naše krščansko življenje ljudem razodevali, delili in posvečali tvojo Božjo modrost, milost, ljubezen in Jezusov značaj usmiljenja, odrešenja in večnega življenja. Amen.





_________________
Spoznali boste (ČISTO) RESNICO
in (ČISTA) Resnica vas bo osvobodila.
Janez 8,32 http://zakajcistaresnica.com/ in
Zakaj ČISTA RESNICA? ZA tvoje Zveličanje!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek zastonj sem čistil srce svoje,v nedolžnosti umival roke.... 
,

Večerna DUHOVNA Misel - petek 2. september 2016

    

Res, zastonj sem čistil srce svoje in v nedolžnosti umival svoje roke.  
Psalm 73,13 CHR

Neka karikatura prikazuje cerkev, v kateri pojejo trije obiskovalci in župnik. Podnapis: "Najdražji Odrešenik., štirje smo..." Pri tem mi gre bolje, kajti kot gostujoči pridigar skoraj vsako soboto doživim dobro obiskana bogoslužja. Ko pa v kateri meni manj znani  cerkvi povprašam, koliko vernikov pravzaprav šteje, postane jasno, da vsi ne manjkajo samo zaradi bolezni.

Včasih slišim razlago, da adventistična TV postaja "Hope Channel", ki vsako dopoldne prenaša pridigo, nekatere spodbudi k razmišljanju: "Danes se bom spet enkrat dobro naspal, prižgal bom televizijo, poslušal pridigo, ki bo tam ponujena in mislil na svojo cerkev. Potem bo vsaj moj duh na pravem mestu."

Zdi se, da podobno razmišljajo tudi drugi kristjani, kajti, če si ogledam precej prazne cerkve (razen o praznikih), me to spomni na to, da karikatura le malo pretirava z žalostno resničnostjo. Ampak ne smemo se primerjati, kajti imamo se (adventisti) za cerkev s posebno nalogo, da opozorimo na to, "da se bliža dan Gospodov". (drugi Jezusov prihod-dan končne sodbe)

Sicer je Jezus obljubil vsakemu še tako majhnemu zboru vernikov svojo osebno navzočnost (po svojem svetem Duhu), s tem, da je zagotovil:"Kajti kjer sta dva ali trije zbrani v mojem imenu, tam sem jaz sredi med njimi." ( Mt 18,20 CHR. ) Vendar nas Kristus tudi svari in spodbuja, naj cenimo svoje zbore (bogoslužja):"in ne opuščajmo zbora svojega, kakor je nekaterim navada, marveč opominjajmo drug drugega, in to tolikanj bolj, kolikor bolj vidite, da se bliža dan Gospodov." ( Heb 10,25 CHR)

Zavedanje o Božji navzočnosti vpliva na moje vedenje, govorjenje, poslušanje, petje, pozornost, celo na izbiro oblačila.

Jutri je zopet Božji dan počitka, praznik-sobota-Šabath, dela prost dan za Božji zbor-bogoslužje. Veseli se tega, in bodi zraven pri tem. Jezus bo vsekakor prišel!


Amen-tako je!

P.S.: Nova definicija, razlaga in razumevanje, kako in kdaj posvečevati Božji počitek=Sabath: Pridite v Božji počitek vse dni v tednu in ne le en dan tedna-v soboto! Ostanite v Božjem počitku, miru, blagoslovu, zavetju..vse dni tedna, ne le en dan!
 http://www.youtube.com/watch?v=rjP5ZuaubR4 Remember The Sabbath, to keep it Holly.
Spominjaj se SOBOTE, da jo boš POSVEČEVAL, kot poje pesem. Beseda SOBOTA=po hebrejsko SABATH, kar pomeni POČITEK.
Stvarnik tako v Stari zavezi naroča v Svetem Pismu- v 4. Božji zapovedi posvečevati soboto-en dan v tednu! Povezava je tukaj- prepričajte se sami. http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=2+Mz+20&id13=1&pos=0&set=2&l=sl 4. Zapoved o posvečevanju SOBOTNEGA dne se nahaja od 8-11 vrstice in se glasi:*** " Spominjaj se sobotnega dne in ga posvečuj!.... To je bila in je-OSTAJA za vedno Božja zapoved "Stare zaveze",..EN dan "počivati v Gospodu- v dnevu-Soboti". Nova zaveza v Jezusu Kristusu, ki je Gospodar Sobote-torej ne kot Gospodar dneva v tednu, ampak Gospodar POČITKA ( Sobota=Sabath=pomeni POČITEK), pa nam NALAGA, da moramo počivati in najti Božji POČITEK v Gospodu VSAK DAN v tednu...To je prava, "NOVOZAVEZNA sobota"-POČITEK. Legalisti so posvečevali in še posvečujejo en dan v tednu (dan-Soboto),..ostale dni pa so "duhovni hinavci"-igralci, ki so vse kaj drugega kot kristjani in ko pride dan Sobota, si zopet nadenejo sveti obraz-obličje in se kot hinavci-duhovni igralci klanjajo pred Bogom in delajo "svete" pred ljudmi in tepejo z "njihovo soboto" in pošiljajo v "pekel"vse, ki je ne posvečujejo. Takšno verovanje je farizejsko, hinavsko, zlagano, ne-Božje,. in za take bo Gospod dejal: "Bežite od mene HINAVCI, NIKOLI vas nisem poznal!" Najdimo torej POČITEK=Soboto v Gospodu VSAK DAN v tednu in vse tedne v letu in vsa leta, ki nam jih je milostno namenil Gospod. Amen! Upam da bo "duhovnim igralcem"- "sedmega dne"  ta razlaga odprla duhovne oči in da bomo vsi skupaj našli Božji počitek-Sabath VSAK dan v tednu in sledili Njemu, ki je Gospodar POČITKA-sobote. Kdor ostaja v Stari Zavezi je obsojen na "prekletstvo postave",..kdor pa živi v in po Novi zavezi (in Stare ne pozabi-ker je "izpolnjena" v Jezusu),..TA bo odrešen in razglašen za pravičnega pred Bogom, le po milosti, po žrtvi in po preliti krvi Božjega Sina, Jezusa Kristusa, v kateri so oprani vsi naši grehi. Stara zaveza- od človeka "ZAHTEVA pravičnost",..ki je noben človek ne more izkazati, držati (vaša pravičnost-pred Bogom- so kot "umazane cunje"). Nova zaveza pa nam ljudem, kristjanom, vernikom-zaradi Jezusove zasluge in žrtve- pred Bogom, "PODARJA pravičnost!" Vidite razliko?  Tako pred Stvarnika-v Jezusovem imenu, oprani naših grehov v Jezusovi krvi in oblečeni v bela oblačila "Jezusove pravičnosti"  lahko stopimo kot sveti, Božji, pravični, opravičeni (greha) in odrešeni-ZVELIČANI...in deležni večnega življenja.
VEČNO ŽIVLJENJE pa ni to, da nam nikoli ne bo-ali ne bi bilo- treba umreti. Večno življenje= POZNATI Boga in Njega ki ga je nebeški Oče POSLAL-Sina Jezusa Kristusa. Tako je "večno življenje" definiral sam Jezus ko je dejal:
" Večno življenje je pa to, da spoznajo tebe, edinega resničnega Boga in katerega si poslal, Jezus Kristusa. Jn 17,3

 " Resnično, resnično vam pravim, kdor posluša mojo besedo in veruje temu, ki me je poslal, ima večno življenje, in ne pride na sodbo, temveč je že prešel iz smrti v življenje." Jn 5, 24

http://www.biblija.net/biblija.cgi?q=ve%E8no+%9Eivljenje+poslal&step=20&qall=0&qids=ffffffffffffffffffff1f&idq=6&id5=1&pos=1&set=2&l=sl&q1=1    
  
 

------------------------------------------------
Ali ni nekaj najlepšega, ko se zjutraj zbudimo čili in zdravi, s hvaležnostjo v srcu in ko se sklenjenimi rokami, pripognjeno glavo,zaprtih oči, kleče, v molitvi Stvarniku zahvalimo za zdravje, za mir, za hrano, za otroke, za soljudi, ki nas imajo radi,.ki nas potrebujejo in pričakujejo; našo milost, pozornost, ljubezen, sočutje,..Daj nam moči in zdravja dragi nebeški Oče, da bi skozi naše krščansko življenje ljudem razodevali, delili in posvečali tvojo Božjo modrost, milost, ljubezen in Jezusov značaj usmiljenja, odrešenja in večnega življenja. Amen.


_________________
Spoznali boste (ČISTO) RESNICO
in (ČISTA) Resnica vas bo osvobodila.
Janez 8,32 http://zakajcistaresnica.com/ in
Zakaj ČISTA RESNICA? ZA tvoje Zveličanje!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek Res, zastonj sem...? Psalm 73, 13 CHR 
http://www.youtube.com/watch?v=cyfFQolG6s4
Zakaj posvečevati Soboto- jo narediti za sveto? Ker nam Stvarnik tako naroča v Svetem Pismu- v 4. Božji zapovedi. Povezava je tukaj, prepričajte se sami. http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=2+Mz+20&id13=1&pos=0&set=2&l=sl  4. Zapoved o posvečevanju SOBOTNEGA dne se nahaja od 8-11 vrstice in se glasi:*** " Spominjaj se Sobotnega dne in ga posvečuj!....
Ta dan- Sobotni dan imej za svetega, posvečenega, danega na stran od Boga, za Božjo rabo in uporabo. Vse druge dni v tednu pa tudi vsak dan
najdi počitek-Sabath v Gospodu. Najdi počitek v Jezusu, ker on je Gospodar Sabath-a torej počitka. Ko si v Jezusu, si srečen, zveličan in večen.

Večerna DUHOVNA Misel - sobota 3. september 2016
        
     Res, zastonj sem...?     Psalm 73, 13 CHR


V noveli Starec in morje je Ernest Hemingway opisal starega ribiča, ki doživi ulov življenja. Že tedne ni ujel nobene ribe. 85. dan končno prime mečarica. Cela dva dneva in noči se je boril z živaljo. Pri tem se je spomnil prejšnjih uspehov. Ko bi se le lahko samo še enkrat izkazal pred drugimi?  Končno mu je uspelo premagati ribo in jo privezati ob čoln. Toda njegovo veselje ni trajalo dolgo. Na poti domov so se čolnu približali morski psi in požrli njegov ulov.

Veliko ljudi bi se našlo v tej zgodbi. Mučimo se, napnemo vse sile, borimo se z vso vnemo-samo, da bi potem doživeli, da na koncu vendarle nismo uspeli, da se je naše upanje razblinilo in smo nazadnje ostali praznih rok.

Tudi ljudje, ki zaupajo Bogu, doživijo grenke izkušnje, naj bo to na poklicnem področju, v prijateljstvu, zakonu, ali v zvezi z življenjem in zdravjem. Kako ravnamo, če to doleti nas osebno? Nekateri so preizkušani do te mere, da obupajo nad svojo usodo in zapadejo v resignacijo ali zagrenjenost. Tudi zaupanje v Boga je v takšnih časih ogroženo. Je Bog pozabil name? Mi ne želi ali ne zmore stati ob strani ter izpolniti mojih prošenj?

Na ta in podobna vprašanja ne najdemo vedno odgovora. Če samih sebe in drugih ne želimo "nahraniti" s poceni odgovori, potem se
 ne smemo izmikati zajedljivim in negotovim vprašanjem, ki se nam vsiljujejo.

V 73. psalmu je Asaf poroča o takšni izkušnji:" Jaz pa – malo da se niso spotaknile noge moje,.....Res, zastonj sem čistil srce svoje in v nedolžnosti umival svoje roke, ker sem bil vendarle tepen ves dan,in kazen me je znova zadela vsako jutro. ( vr. 2, 13-14 CHR)  Toda na koncu je priznal:"  A vendar sem vedno s teboj,ker si me prijel za desnico mojo. Po svetu svojem me boš vodil in naposled sprejel v slavo. Najsi peša meso moje in srce moje –skala srca mojega in delež moj je Bog vekomaj.....

Jaz pa – dobro mi je, da sem blizu Boga; v Gospoda Jehovo stavim pribežališče svoje, da oznanjam vsa dela tvoja. ( vr. 23,24,26.28 CHR)

Amen - tako je!  

P.S.: Spoštovani vsi člani moje skupine DUHOVNA Misel.

Teden je zelo hitro naokoli in danes je nastopil sedmi dan, zadnji dan tedna, SOBOTNI dan - svetopisemski in Božji dan počitka. Sobota po hebrejsko pomeni POČITEK in je sedmi dan v tednu, ko je Bog počival od svojih del, potem ko je šest dni ustvarjal in vse je bilo čudovito.(berite, proučujte Sveto pismo in vse vam bo jasno) Tudi nam ljudem je Stvarnik naročil- zapovedal naj vsak SOBOTNI dan počivamo, da si odpočijemo utrujeno telo, obnovimo zdravje, obiščemo svoje drage, namenimo svoj čas in svojo pozornost vsem bolnim, trpečim, osamljenim...
Bog pa je sedmi-sobotni dan Stvarjenja naredil še nekaj. Sveto pismo pravi:
"Sedmi dan je Bog dokončal delo ki ga je naredil in počival je sedmi dan od vsega dela, ki ga je storil. In Bog je blagoslovil sedmi(sobotni)dan in ga posvetil, kajti ta dan je počival od vsega svojega dela, ki ga je storil, ko je ustvarjal. 1. Mojzesova 2, 2.3.
Ta dan- Soboto- je Bog določil-označil kot posebni dan, s tem, ko ga je blagoslovil in posvetil( naredil za svetega) ter ga določil za "dan počitka". Pravi, Božji in človekov dan počitka je torej Sobota. Nedelja je poganski praznik, ko so pogani častili Sonce kot svojega boga. Zato tudi ime nedelje: Sun-day Sončni dan, Sonn-tag, dan Sonca,.itd.. Zato se odloči, dragi vernik ali boš posvečeval kot Jezusov sledilec posvečeval Božjo soboto ali pogansko nedeljo.
V Svetem pismu ne najdemo niti najmanjšega namiga, da je Bog Sobotnemu dnevu kadarkoli odvzel blagoslov in posvetitev in ju dal kateremu drugemu dnevu, npr. poganski nedelji. Sobotni-dan še vedno ostaja za vse prave kristjane blagoslovljen in svet dan, ter dan obveznega tedenskega počitka. Bog je Soboto umestil tudi v dekalog-deset Božjih zapovedi. ( 2 Mz 20, 8-11-4.zapoved) Z novim stvarjenjem, bomo stopili v Božji popolni počitek, vendar bomo tudi tam, v nebesih in pozneje na novi zemlji, še vedno vsak teden praznovali, obhajali in posvečevali Soboto kot "dan počitka". (Iz 66,22.23... ) Amen .

Prisluhnite še pesmi za današnji dan: http://www.youtube.com/watch?v=cyfFQolG6s4 The Holy Sabbath Day of Creation & Day of Worship
Sveti Sobotni dan- dan Stvarjenja in dan Slavljenja.. ko boste gledali to neskončno vesolje, katerega mala točka smo tudi mi, se poskusite zavedati veličine Boga kot Stvarnika Vesolja in Stvarnika vsega vidnega in nevidnega sveta.
Mnogo stvari nam ni jasno, nam nikoli ne bo, zato jih sprejmimo z vero, da ima Stvarnik vse pod nadzorom, da nam hoče dobro, da nas ljubi, da pozna vsakega od nas po imenu, ker je za vsakega od nas dal in žrtvoval na
križu najdražje-Svojega Sina Jezusa, da bi mi živeli, živeli Večno, vsak kdor Stvarnika išče, vsak kdor priznava njegovega Sina Jezusa, kot osebnega Zveličarja in Odrešenika priznava. Dobri in ljubeči nebeški Oče, ti nas vodi v vse globine tvoje modrosti, svetosti in Večnosti. To te prosim v Jezusovem imenu, Amen.
Kaj si nam, dragi Bog naročil, zapovedal v 4. Božji zapovedi:
"Spominjaj se SOBOTNEGA dne in ga posvečuj! Šest dni delaj in opravljaj vsa svoja dela, sedmi dan pa je sobota za GOSPODA, tvojega Boga: ne opravljaj nobenega dela, ne ti ne tvoj sin ne hči ne hlapec ne dekla ne živina ne tujec, ki biva znotraj tvojih vrat! Kajti v šestih dneh je GOSPOD naredil nebo in zemljo, morje in vse, kar je v njih, sedmi dan pa je počival. Zato je GOSPOD blagoslovil SOBOTNI dan in ga posvetil."
http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=2+Mz+20%2C1-17&id13=1&pos=0&set=2&l=sl ( to je 4. Božja zapoved-preveri na tej povezavi v Bibliji sam. Hvala. )
Naš Stvarnik, ki je hkrati tudi naš Zveličar, se želi vsak dan družiti z nami. Zato molimo-kajti molitev je pogovor z Bogom, preučujmo Božjo besedo-Sveto pismo, prosimo za moč in vodstvo Svetega Duha in dana nam bo, da bo naše srce čisto, ubogljivo, poslušno, lahko vodljivo. V Soboto pa nam ponuja ljubeči nebeški Oče izroča svoj poseben-Sobotni blagoslov- pri bogoslužju, pri preučevanju Svetega pisma, pri srečanju z enako mislečimi-brati in sestrami v Kristusu ali ko pomagamo nekomu, ki je pomoči potreben.
V soboto moramo biti še posebej odprti za vse lepo, dobro, ljubeče, sočutno, prijazno, zveličavno,. s čimer želi Bog obdariti nas in tudi druge ljudi skozi nas. Amen.
Zato želim počivati v Tebi, ljubeči nebeški Oče, posvečevati Soboto, jo narediti za sveto, kot si nam zapovedal. Pomagaj nam pri tem, vodi nas po Svetem Duhu v vse globine tvoje ljubezni, milosti, modrosti, sočutja; ustvari nam ponižno, sočutno, poslušno srce, ki bo sledilo Tebi, vsem tvojim zapovedim, vključno z sobotnim dnevom počitka in posvečevanja Sobote. To si želim in te prosim, ter se zahvaljujem za uslišano prošnjo in molitev, naš dragi in ljubeči nebeški Oče, v Jezusovem imenu, amen.
------------------------------------------------
Ali ni nekaj najlepšega, ko se zjutraj zbudimo čili in zdravi, s hvaležnostjo v srcu in ko se sklenjenimi rokami, pripognjeno glavo,zaprtih oči, kleče, v molitvi Stvarniku zahvalimo za zdravje, za mir, za hrano , za otroke, za soljudi, ki nas imajo radi,.ki nas potrebujejo in pričakujejo; našo milost, pozornost, ljubezen, sočutje,..Daj nam moči in zdravja dragi nebeški Oče, da bi skozi naše krščansko življenje ljudem razodevali, delili in posvečali tvojo Božjo modrost, milost, ljubezen in Jezusov značaj usmiljenja, odrešenja in večnega življenja. Amen.





_________________
Spoznali boste (ČISTO) RESNICO
in (ČISTA) Resnica vas bo osvobodila.
Janez 8,32 http://zakajcistaresnica.com/ in
Zakaj ČISTA RESNICA? ZA tvoje Zveličanje!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek kdor je največji med vami, bodi kakor najmanjši, in kdor je 
http://www.youtube.com/watch?v=Vnqb7Vn4AEE&feature=related

Večerna DUHOVNA Misel - nedelja 4. september 2016

Vname se pa tudi prepir med njimi, kdo izmed njih velja li za večjega. On jim pa reče: Kralji narodov tem gospodujejo, in kateri imajo oblast, se imenujejo dobrotniki. Vi pa ne tako: ampak kdor je največji med vami, bodi kakor najmanjši, in kdor je vodnik, bodi kakor služabnik.
Luka 22,24-26 CHR


Vprašanje po najvišjem političnem položaju je delovalo v zvezi z zadnjim pashalnim slavjem, ki ga je Jezus praznoval z učenci, nečuteče in netaktno. Medtem, ko je bilo njihovemu Gospodu zaradi bližajoče smrti težko pri srcu, učenci niso imeli drugih skrbi, kot da se prepirajo glede položaja v njegovem kraljestvu, čigar ustanovitev se je po njihovem mnenju bližala.

Jezus se je na ta spor odzval z jasnimi besedami, vendar je še bolj intenzivno deloval njegov praktičen primer. Tankočutno jim je nakazal, kakšno je videti njegovo razumevanje prave veličine in je s tem še enkrat postavil na glavo razširjene moralne vrednote. Spravil jih je v zadrego s tem, ko se je On, Stvarnik vesolja, Sin vsemogočnega Boga, sklonil, "vlil vode v umivalnik" ( Jn 13,5), opravil delo sužnja in jim-vsem učence- umil noge. (to je t.i. obred ponižnosti...)

Medtem, ko so učenci pred slavnostnim obedom čakali sužnja, ki je gostom običajno umil noge, je šel sam Gospod od enega do drugega, da bi pri vsakem posamezniku opravil to službo-učinkovita pridiga brez besed, ki je zagotovo ne bi smeli nikoli več pozabiti. Presenetljivo je, da samo apostol Janez v evangeliju poroča o umivanju nog ( Jn 13,4-14), čeprav je Jezus pozval tudi nas- sledilce, naj drug drugemu ( v znak ponižnosti) umivamo noge: "zgled sem vam dal namreč, da tudi vi delate tako, kakor sem jaz vam storil." ( vr. 15)

Dobra in osebna "služba" je danes popularna bolj kot kdaj koli prej. Tudi častna funkcija zopet pridobiva na pomenu. Neplačani pomočniki se angažirajo z veliko vnemo, da bi "služili" soljudem. V tej službi doživijo veselje in izpolnitev. In vsak, ki se je že kdaj popolnoma nesebično zavzel za ljudi, ve, kako te osreči, če komu lahko pomagaš. Tako nam Jezus daje nazoren primer za oceno prave veličine, za tankočuten odnos z bližnjimi in za navdušenje nad služenjem. Prepustimo se danes temu navdušenju in preidimo od besed k dejanjem.

Amen - tako je!

P.s.: Še pesem za današnji večer.
http://www.youtube.com/watch?v=Vnqb7Vn4AEE&feature=related
Odpri vrata, odpri oči mojega srca o Gospod, kajti rad bi te videl. Rad bi hodil v tvoji Božji volji zame, v luči tvoje
milosti, ljubezni, zveličanja. Prosim, daj mi moč po tvojem Svetem duhu, da ne bi sodil, obsojal, ampak z milostjo in Jezusovo ljubeznijo znal odpuščati, prisluhniti, biti razočaranim v tolažbo in oporo in jih voditi k tebi. To si želim,
te prosim in se ti zahvaljujem dragi Stvarnik , v Jezusovem imenu, amen. .

 ------------------------------------------------
Ali ni nekaj najlepšega, ko se zjutraj zbudimo čili in zdravi, s hvaležnostjo v srcu in ko se sklenjenimi rokami, pripognjeno glavo,zaprtih oči, kleče, v molitvi Stvarniku zahvalimo za zdravje, za mir, za hrano, za otroke, za soljudi, ki nas imajo radi,.ki nas potrebujejo in pričakujejo; našo milost, pozornost, ljubezen, sočutje,..Daj nam moči in zdravja dragi nebeški Oče, da bi skozi naše krščansko življenje ljudem razodevali, delili in posvečali tvojo Božjo modrost, milost, ljubezen in Jezusov značaj usmiljenja, odrešenja in večnega življenja. Amen.





_________________
Spoznali boste (ČISTO) RESNICO
in (ČISTA) Resnica vas bo osvobodila.
Janez 8,32 http://zakajcistaresnica.com/ in
Zakaj ČISTA RESNICA? ZA tvoje Zveličanje!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek Hvalite ga z bobni in s plesom, hvalite ga s strunami in ... 
https://www.youtube.com/watch?v=ofw7RLhsmxU&NR=1

Večerna DUHOVNA Misel - ponedeljek 5. september 2016  

   Hvalite ga z bobni in s plesom, hvalite ga s strunami in piščalmi!  Hvalite ga z miloglasnimi cimbali, hvalite ga z gromkimi cimbali!    
Psalm 150, 4.5. CHR

                                                                                                          
Odraščal sem v sedemdesetih letih s pop glasbo tistega časa. Ritmi, zvok in melodija takratnih pesmi so se pri meni in prijateljih globoko vtisnili v spomin. Določali so naš način življenja. Pesmi smo posneli na kaseto in jih vedno znova predvajali. Še danes prepoznam pesem iz mladosti po prvih nekaj taktih. Seveda sem bil zgolj poslušalec, kajti ne znam igrati na glasbilo.

Ko sem potem prišel v adventistično cerkev sem imel težave s cerkvenimi pesmimi in s poslušanjem igranja na orgle. Šele pozneje je nastala krščanska glasba slavljenja. In potem se je zgodilo nekaj čudovitega: svetopisemska besedila o zveličanju, upanju, ljubezni in veri, ki so mi postala tako pomembna, so sedaj sodobno uglasbili. Ta so mi s pomočjo sodobne glasbe zlezla pod kožo. Vsakič, ko sem jo poslušal, sem se čutil bližje Bogu.

Ritem in glasnost, ki sta del te glasbe sem našel tudi v Psalmu 150. Ta psalm je hvalnica in ima svoje mesto na bogoslužju.  Presenetljiva je raznolikost glasbil za čaščenje.Poleg mirnih glasbil so kot tolkala omenjeni bobni in cimbale.Ritem je bil sestavni del starozaveznih hvalnic. Poleg tega je mojo pozornost zbudilo to, da je poziv k igranju na cimbale povezan s pridevnikom "doneče". Hvala Bogu je bila v svetopisemskih časih pogosto povezana z veliko glasnostjo, na primer pri Ezru: " In odpevali so drugi drugim, hvaleč in zahvaljujoč Gospoda, ker je dobrotljiv, ker vekomaj traja milost njegova nad Izraelom. In vse ljudstvo je zagnalo radostno ukanje ob hvali Gospodovi, ker se je položil temelj hiši Gospodovi. " ( Ezr 3,11)

Bogu sem hvaležen za to, da je za različne ljudi predvidel povsem različne možnosti slavljenja v glasbi. Zame je to danes sodobna krščanska glasba z različnimi značilnostmi. Pri tem doživljam globoko duhovnost, ker je Božje sporočilo uglasbljeno v meni dostopen glasbeni stil.

Prepričan sem, da se bom najkasneje na Novi zemlji naučil igrati glasbila, ki spadajo zraven. Tega se veselim.

Amen - tako je!

P.S.: Še pesem za današnji večer.
http://www.youtube.com/watch?v=ofw7RLhsmxU&NR=1
Dragi Bog, želim si moči, vodstva, tvoje modrosti in Jezusov značaj, zato da bi z drugimi znal ravnati sočutno, nežno, ljubeče in tolažilno. Želim, da nikogar ne bi obsojal in ne ogovarjal, ne preziral ali ostal ravnodušen, ko je komu potrebna pomoč v stiski, ko mu je potrebno prisluhniti, mu reči oprosti, se mu iz srca zahvaliti. Te male podrobnosti so značaj velike osebnosti in srčnosti vsakega pravega kristjana, zvestega Jezusovega sledilca. Vodi me po tvoji Božji dejavni moči, po Svetem duhu, da bom v svojem življenju tako živel in tako oznanjal veselo sporočilo-evangelij in častil z čistim, krščanskim načinom življenja tvoje sveto ime. To želim, te prosim in se ti zahvaljujem dragi nebeški Oče, v Jezusovem imenu, amen.
 ------------------------------------------------
Ali ni nekaj najlepšega, ko se zjutraj zbudimo čili in zdravi, s hvaležnostjo v srcu in ko se s sklenjenimi rokami, sklonjeno glavo, zaprtih oči, kleče, v molitvi Stvarniku zahvalimo za zdravje, za mir, za hrano, za otroke, za soljudi, ki nas imajo radi,.ki nas potrebujejo in pričakujejo; našo milost, pozornost, ljubezen, sočutje,..Daj nam moči in zdravja dragi nebeški Oče, da bi skozi naše krščansko življenje ljudem razodevali, delili in posvečali tvojo Božjo modrost, milost, ljubezen in Jezusov značaj usmiljenja, odrešenja in večnega življenja. Amen.





_________________
Spoznali boste (ČISTO) RESNICO
in (ČISTA) Resnica vas bo osvobodila.
Janez 8,32 http://zakajcistaresnica.com/ in
Zakaj ČISTA RESNICA? ZA tvoje Zveličanje!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek Pojdita za menoj, in naredil bom, da bosta lovca ljudi. 
http://www.youtube.com/watch?v=I71XhjqoHvs&NR=1
                                                                                                                                                                      
Večerna DUHOVNA Misel - torek  6. september 2016

 Hodeč pa ob morju Galilejskem, ugleda Jezus dva brata: Simona, ki se imenuje Peter, in Andreja, brata njegovega, da mečeta mreže v morje; bila sta namreč ribiča. In jima reče: Pojdita za menoj, in naredil bom, da bosta lovca (ribiča) ljudi.  Matej 4,18.19 CHR


V stezosledskih časih sem rad lovil ribe z vrstniki. Nikoli nisem tako zares obvladal te športne zvrsti in pozneje sem tudi izgubil zanimanje zanjo. ( kar je bilo seveda v veselje moje poznejše in sedanje žene!) Toda nekaj osnov še poznam. Če želimo loviti ribe, moramo biti pripravljeni zmočiti se, vaditi se v pritrjevanju vabe, in uporabiti pravo opremo, kot tudi seveda ustrezno vabo.

Zdi se mi, da ta načela veljajo tudi takrat, ko želimo "loviti ljudi", kar pomeni, da  jih pridobimo za to, da se zanimajo za Jezusa, ga bolje spoznajo, se odločijo zanj, mu sledijo in postanejo njegovi sodelavci.

"Zmočiti se"- to bi lahko bila pripravljenost, da se posvetimo soljudem in njihovim skrbem, vložimo čas, z njimi proslavljamo in z njimi trpimo.. Zelo težko mora biti navdušiti za Jezusa ljudi le od daleč, preko pisma ali e-pošte.

"Vaditi v potrpežljivosti": iz zelo različnih vzrokov danes ni nikomur lahko  postaviti pod vprašaj življenjskega koncepta, sprevideti, da je on ( ali ona) izgubljen brez Boga, odločiti se za čisto druge vrednote in merila kot prijatelji. Za spremljanje ljudi na poti k Jezusu je potrebna velika mera potrpežljivosti in vztrajnosti.

"Prava oprema in ustrezna vaba"; ker je vsak edinstven ne obstaja izključno ena metoda. Kar se tega tiče, vodi sveti Duh vsakega, ki želi pričati o veri. Morali bi paziti na to, da preveč ne izhajamo iz nas samih; celo navdušen vegetarijanec bo sprevidel, da se rib ne da uloviti s sojinimi črvi. Mogoče nestrpno pričakujemo vprašanja, katerih ni nihče zastavil in hočemo odgovore nanje?

"Naredil vaju bom za ribiča ljudi!" Tudi mi se bomo veliko naučili od Jezusa, če ga bomo posnemali. Najpomembnejši nauk bi moral biti ta, da se danes naučimo videti v vsakem človeku, katerega srečamo, kandidata za nebeško kraljestvo, človeka za katerega je tudi Jezus daroval svoje življenje na križu Golgote, da bi on, ti in jaz lahko bili Odrešeni-Zveličani in živeli večno.

 Amen - tako je!  

P.S.: Še pesem za današnji večer.
http://www.youtube.com/watch?v=I71XhjqoHvs&NR=1
Moj Jezus, moj Odrešitelj, moj Zveličar, moje vse. Moja bodočnost, moja Večnost, moje Zveličanje.
Hvala ti za vse to dragi Stvarnik, v Jezusovem imenu, amen.
 
________________
Spoznali boste RESNICO
in Resnica vas bo osvobodila.
Janez 8,32




_________________
Spoznali boste (ČISTO) RESNICO
in (ČISTA) Resnica vas bo osvobodila.
Janez 8,32 http://zakajcistaresnica.com/ in
Zakaj ČISTA RESNICA? ZA tvoje Zveličanje!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek Če ne vidite znamenj in čudežev, ne verujete. 
VEČERNA DUHOVNA MISEL, sreda 7.9. 2016
                          
» Če ne vidite znamenj in čudežev, ne verujete.«   Janez 4,48

V zadnjih letih pridigarske službe v kanadski preriji je poleti veliko deževalo in pšenici je slabo kazalo. Stiska je bila velika, kajti pridelovalci pšenice so bili zelo odvisni od te žetve, ker je lanska že propadla zaradi preobilice dežja.

Sredi avgusta, skupaj z družinami drugih veroizpovedi, ki so živele okrog nas, smo imeli molitveno bogoslužje, na katerem smo pred Boga čisto pragmatično prenesli prošnjo naj najprej vendar pošlje močan veter, da bi se žito lahko posušilo in potem cele tri tedne veliko sonca, da bi lahko poželi.

Ko smo odhajali iz cerkve, je nastal močan veter, ki je pihal tudi prihodnji dan ob žarečem soncu vse do večera. V roku treh tednov so kmetje lahko spravili žetev. Potem je bil prvi snežni vihar-sredi septembra!

Seveda je bilo vreme tisto, ki je omogočilo ta »čudež«. Bog ne »poriva« anticiklona in ciklona sem ter tja, da bi bile naše molitve uslišane-ali pač?  Ne gre za to, kako je Bog tukaj deloval. Pomembno je bilo to, da so cerkve dobile to izkušnjo v molitvi in veri. Marsikdo se je zamislil, morda je bila potrjena vera v čudeže neke druge osebe, spet drugi so obnovili zaupanje-vero v Boga.

V duhovnem življenju ne gre za to, da doživimo čudeže z Bogom ali jih vedno znova pričakujemo. Veliko pomembneje je, da prepoznamo in razumemo vsakdanje izkušnje kot Božja pota z ljudmi. To krepi vero, če zvečer premišljujemo o dnevu-mogoče o pomoči,  ki  so nam jo nudili drugi, o pogovoru, ki smo ga imeli, ali tudi o prostem času, v katerem smo uživali- in si vse to razlagamo kot znamenja Božjega delovanja v vsakdanu.

To so lahko tudi povsem subjektivna, za druge ljudi celo nekritična doživetja, a to so bile moje izkušnje, ki sem jih doživel in ki so mi okrepile duha in dušo.

Amen!

P.S.: Še pesem za dnašnji večer.
http://www.youtube.com/watch?v=9LMQfOp9w8k
Iščimo najprej božje kraljestvo in njegove pravičnosti in šele takrat bomo videli v primerjavi z Jezusovo svetostjo in značajem, koliko pravice imamo soditi druge, ko pa sami niti približno ne dosegamo Božje svetostim, milosti, odpuščanja, sočutja in vsega drugega kar Bog nam spregleda, vse za kar nas Bog ne obsoja, ampak z nežno roko in po svojem Duhu vodi k njemu v ljubezni, miru , sreči..
Hvala ti za vse to dragi Stvarnik, v Jezusovem imenu, amen.


_________________
Spoznali boste (ČISTO) RESNICO
in (ČISTA) Resnica vas bo osvobodila.
Janez 8,32 http://zakajcistaresnica.com/ in
Zakaj ČISTA RESNICA? ZA tvoje Zveličanje!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek Ne bojte se torej; boljši ste od mnogo vrabcev. 
VEČERNA DUHOVNA MISEL, četrtek 8.9. 2016

 Ne prodajajo li pet vrabcev po dva vinarja? in ne eden izmed njih ni pozabljen pred Bogom.  A vam so tudi lasje na glavi vsi prešteti. Ne bojte se torej; boljši ste od mnogo vrabcev.
     Luka 12, 6.7 CHR

Kdor danes sliši čivkati vrabce, je skoraj lahko srečen, kajti v večini nemških regij se je števillo vrabcev v preteklih 25 letih zmanjšalo do 50 odstotkov. Vrabci večino ostanejo vse življenje skupaj z enim partnerjem, letno vzgojijo do štiri zarode, pa vendar preži le 20% mladičev na leto. Mladiči se izležejo po dveh tednih in tehtajo samo dva grama. Pridni starši vrabcev letijo vsak dan do 400 krat v gnezdo, da bi dnevno nahranili mladiče  s približno 250 žuželkami.

Ko imajo vrabčji mladiči končno perje, se morajo naučiti leteti kar pa je na začetku videti ne samo smešno in nebogljeno, ampak tudi precej nevarno. Na poti v službo se moram del poti peljati skozi gozd.  Pred nekaj dnevi je sedel takšen majhen ptičji klobčič na sredini ceste. Majhen vrabec se je očitno pravkar učil leteti, kar pa mu ni povsem uspevalo.

Nehote sem se spomnila otroške pesmi. »Majhen vrabec pade na zemljo, a Bog tega ne spregleda. Če tako ljubi ptičke, vem da tudi mene ljubi! On ljubi tudi mene, on ljubi tudi mene, vem, da on ljubi tudi mene! Ker ljubi majhne stvari, vem da ljubi tudi mene!«

Kakšna velika obljuba je skrita v tej otroški pesmi in tudi v uvodnem besedilu. Bog ne pozabi na nas nikoli. V mojem in tvojem življenju ni zanj nič premajhno ali nepomembno, da ne bi rad sodeloval pri tem. Želi si, da bi njega vključili v čisto vse v našem življenju.

Pozna število las na moji glavi? Še jaz tega ne poznam, Bog pa. Tudi prešteti jih ne morem, a Bog to počne. Nepojmljivo!

Če Boga že zanima število las na moji glavi, potem ga še bolj zanima, kako mi gre, kaj me veseli, zaposluje ali obremenjuje. K njemu lahko pridem z vsem kar me zaposluje, danes in vsak naslednji dan; kajti za mojega Boga, ki me ljubi, sem zares neizmerno dragocen. Saj je zame in zate žrtvoval svojega Sina Jezusa.
Amen!

P.S.: Še pesem za današnji večer.
http://www.youtube.com/watch?v=PREjgBzVTBk&feature=related
Hvala ti dragi Jezus da si pismarjem, farizejem, pa tudi meni in vsem nam pokazal, kako je treba obračunati z grehom. Daj mi prosim moč, da se tudi sam zavem svoje grešnosti, pouči me o tvojih Božjih namenih za mene, za vsakega od nas in vodi me po Svetem duhu, da bi bil čimmanj grešen, čimbolj podoben tebi, tvojemu svetemu značaju milosti, ljubezni, resnice in večnosti. Hvala ti za vse to dragi nebeški Oče, v Jezusovem
imenu, amen.


_________________
Spoznali boste (ČISTO) RESNICO
in (ČISTA) Resnica vas bo osvobodila.
Janez 8,32 http://zakajcistaresnica.com/ in
Zakaj ČISTA RESNICA? ZA tvoje Zveličanje!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek Gospod, pusti jo še letos, da jo okopljem in pognojim. Morda 
VEČERNA DUHOVNA MISEL, petek 9.9. 2016

    Rekel je svojemu vinogradniku: » Glej, tri leta je že, kar hodim iskat sad na tej smokvi, pa ga ne najdem. Posekaj jo, čemu izčrpava zemljo?« Ta pa me je odgovoril: » Gospod, pusti jo še letos, da jo okopljem in pognojim. Morda bo naposled obrodila sad; če pa ne, jo boš posekal. »  Luka 13, 7-9 CHR

Abraham Lincoln, predsednik ZDA 1861-1865 se je uspešno zavzemal za odpravo suženjstva. Nazadnje je postal žrtev atentata. Rekel je:
» Kadarkoli bom že umrl, si želim, da se bo nekoč zame govorilo, da sem populil plevel tam, kjer sem le mogel in namesto tega posadil rože povsod tam, kjer bi morale uspevati po človeški presoji.«

Smokva, o kateri je Jezus poročal v zgodbi, je rasla v najboljših pogojih: dobra prst, sončna lega. Kljub temu leto za letom ni rodila sadov. Ob tej Jezusovi priliki se vsakemu postavi vprašanje: kako pa je s sadom (Duha) mojega življenja? Koliko se zavzemam za potrebe drugih, za cerkev kateri pripadam, za državo v kateri živim?

Ker nam je Bog dal življenje in ga ohranja, ker nas je po Jezusu odrešil, lahko upravičeno pričakuje, da ne obstajamo samo zase in za svoj blagor, ampak smo pripravljeni pomagati po zmožnostih.

Jezus ljubi vsakega tako zelo, dan ne obupa takoj, če očitno primanjkuje sadov v življenju. Zato da bi vendarle še obrodil sad, želi narediti vse mogoče. »Pusti jo še letos, da jo okopljem in pognojim«. Na ta način bi še vendar lahko obrodila sad.

Zakaj pa je vinogradnik rekel »morda«? V svoj ljubezni je Jezus prinesel za nas največjo daritev. K ljubezni spada tudi to, da drugemu damo svobodo odločanja. Zato Bog ne more narediti ničesar za človeka, ki se mu noče odpreti. Bog spoštuje to odločitev, četudi ga to boli do dna duše, ker je z ljubeznijo toliko vložil v vsakega.
Amen!

P.S.: Še pesem za današnji večer.
http://www.youtube.com/watch?v=7s2wCVcmYOU&feature=related I will run to you .
Tekel bom k Tebi dragi Jezus, neumorno, neutrudno, zvesto, dokler nekega dne ne bom na oblakih slave zagledal Tvojega svetega obličja, obdanega z milijoni angelov. Veličasten trenutek bo to, zato te prosim za vodstvo po svetem duhu, da bi znal živeti in odsevati tvoj sveti značaj, živeti po božji modrosti, ki nam jo je Stvarnik namenil za popotnico zveličanja, odrešenja in Večnega življenja. Hvala ti za vse to dragi nebeški Oče, v Jezusovem imenu, amen.


_________________
Spoznali boste (ČISTO) RESNICO
in (ČISTA) Resnica vas bo osvobodila.
Janez 8,32 http://zakajcistaresnica.com/ in
Zakaj ČISTA RESNICA? ZA tvoje Zveličanje!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek Drug drugega nosite bremena,in tako izpolnite postavo 
VEČERNA DUHOVNA MISEL, petek 16.9. 2016
      Drug drugega nosite bremena, in tako izpolnite postavo Kristusovo.         Galačanom 6,2 CHR

Pred nekaj časa sem v nasvetih za pastorje bral: »Bila je blazno bogata. In hotela je umreti. Eno hišo je imela v Hamburgu, eno v Parizu, in eno v Londonu. Pogoltnila je tablete, toda zdravniki so jo uspeli rešiti.« Nato je avtor nadaljeval: » Dve uri sem poslušal njeno zgodbo in na koncu je jokala. Vsemu bi se odpovedala, če bi le dobila malo naklonjenosti in prijateljstva.«

V molitveni skupini je nekdo pripovedoval: » Poskusili smo navezati stike z mlado žensko v stanovanju nad nami. Tako nesrečna je bila videti, toda nismo se ji mogli približati. Nekemu sostanovalcu je pisala: » Ne vem več, kako naprej. Pomagajte mi!« Ko je dobil to pismo, je bilo že prepozno. Vzela si je življenje«. Seveda, lahko bi rekli, da vsak nosi svoje breme in da imamo že sami s seboj dovolj dela. Ali naj si zdaj naprtim še breme drugih? Apostol Pavel pravi: »Da, točno tako!« Kako pa naj bi sicer razumeli njegov opomin, naj nosimo bremena drug drugemu? Nenavadno je to, ko pomagamo drugim, pogosto lažje nato prenašamo svoje skrbi ali pa jih celo povsem zgubimo spred oči in pozabimo nanje.

Kaj pravzaprav pomeni nositi bremena drugih? To ne pomeni, da bi nam Bog rad naložil na ramena vse težave naših bližnjih. On pričakuje, da smo pripravljeni nekomu, ki to trenutno potrebuje, posvetiti nekaj svojega časa, da smo prijazni do njega, mu prisluhnemo in z njim sočustvujemo. Skratka, potrudimo se, da  ta človek čuti, da nam ni vseeno zanj. Že to lahko odpre sre in zmanjša skrbi.

Malo naklonjenosti, malo prijateljstva-to je bilo to, kar si je želela zgoraj omenjena-obupana gospa. Ali ne potrebujemo tudi mi tega večkrat? Morda nam bo Bog prav danes pokazal nekoga, ki mu lahko pomagamo tako nekoliko olajšati breme. Tako bomo uresničili to, kar Kristus pričakuje od nas.
Amen!

P.S.: Še pesem za današnji večer.
http://www.youtube.com/watch?v=-gaT4q9eJ1U
Kot si jelen želi in hrepeni po čisti vodi, tako tudi moje srce hrepeni po čistem, preprostem, ljubečem in sočutnem Božjem nauku, v katerem bom našel zatočišče, zavetje pred problemi, težavami in stiskami tega vsakdana. Prosim. vodi me po tvojem Duhu tako dragi nebeški Oče, da si bom nalil lahko čistega Božjega vina, čiste Božje resnice, jo v svojem življenju zaživel in s svojim dobrim, svetim, zveličavnim krščanskim zgledom tudi vede ali nevede, hote ali nehote, oznanjal Tebe drugim, ki sedaj v duhovni temi tega sveta in pod Satanovo oblastjo tavajo, tipajo in iščejo rešitev izpod oblasti greha, pohlepa, sovraštva, nemilosti. Pomagaj jim, uporabi me, da jim pomagam. To te prosim dragi Stvarnik, v Jezusovem imenu, amen.


_________________
Spoznali boste (ČISTO) RESNICO
in (ČISTA) Resnica vas bo osvobodila.
Janez 8,32 http://zakajcistaresnica.com/ in
Zakaj ČISTA RESNICA? ZA tvoje Zveličanje!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek Zvest je Bog, po katerem ste poklicani v deleštvo Sinu ... 
VEČERNA DUHOVNA MISEL, ponedeljek 19.9. 2016

 Zvest je Bog, po katerem ste poklicani v deleštvo Sinu njegovega,
Jezusa Kristusa, Gospoda našega.
                                                      1 Korinčanom 1,9 CHR

Preden se je Pavel dotaknil mnogih medosebnih težav in velikih problemov cerkve v Korintu, jim je zagotovil, da jih je Bog poklical v občestvo s Kristusom. Kaj to pomeni? Obstaja nešteto skupin, v katerih ljudje sledijo istim interesom ali ciljem. Toda skupnost s Kristusom je mnogo več od tega, je edinstvena.

Grška beseda za to pomeni tudi »udeleževati se«. Da bi jo bolje ponazoril, si je Pavel v svojih pismih izmislil nove izraze, ki jih v njegovem jeziku še ni bilo. Zveličanje po Kristusu opisuje z različnimi glagoli: Kruto je trpel, je bil križan, pokopan, je vstal, in je bil oslavljen, je podedoval Božje kraljestvo in sedaj vlada kot kralj. To se je zgodilo za nas.

Toda to ni bilo le za nas, saj po krstu tudi mi neposredno sodelujemo pri tem.  (Rim 6,2-8) To je Pavel jasno izrazil s tem, ko je zgoraj navedene glagole povezal z nami. Mi trpimo z njim ( Rim 8,17 CHR) , smo sodediči in smo z njim tudi poveličani (Rim 8,17), prav tako pa bomo z njim tudi vladali (2 Tim 2,12). V grškem besedilu pa je za vse to uporabljena ena beseda. S temi besednimi zvezami je hotel apostol ozavestiti, kaj za vernega pomeni skupnost. Kristusova smrt in vstajenje se nista zgodila le za nas, ampak smo tudi mi po svoji veri in krstu vpleteni v to dogajanje.

»Besedica »z« daje ton neskončnemu veselju. Močneje, bolj potolaženo, bolj hvaležno kakor s temi besedami ne more noben človek govoriti o daru skupnosti s Kristusom«. ( Christoph Klessmann) Na nekem drugem mestu pa je Pavel to našo vpletenost opisal takole: »S Kristusom sem na križ razpet. Živim pa ne več jaz, marveč Kristus živi v meni; kolikor pa sedaj živim v mesu, živim v veri Sinu Božjega, ki me je ljubil in dal samega sebe zame. Ne zametam milosti Božje, kajti če je po postavi pravičnost, je Kristus zastonj umrl.« Gal 2,20 CHR). »Kristus živi v meni«, to je danes lahko tudi naša-moja in tvoja-realnost. Kakšna skupnost!

P.S.: Še pesem za današnji večer.
http://www.youtube.com/watch?v=kUEk6D92A6s&feature=related
Moč tvoje ljubezni dragi Jezus, mi bo pomagala, da ne bom obsojal drugih, ampak da bodo v meni videli moč tvoje ljubezni, milosti, modrosti, sočutja in strpnosti. Zgled tvojega življenja, dragi Jezus, mi bo pokazal kako se približati tvoji svetosti, kako biti in živeti kot tvoj pravi, resnični, zvesti in ponižni Jezusov sledilec in kot Božji otrok, otrok nebeškega Kralja. Vodi me prosim po Svetem Duhu v to smer, da te bom lahko učinkovito oznanjal drugim ljudem. Hvala ti za to dragi nebeški Oče in moj ljubeči Stvarnik, v Jezusovem imenu, amen.


_________________
Spoznali boste (ČISTO) RESNICO
in (ČISTA) Resnica vas bo osvobodila.
Janez 8,32 http://zakajcistaresnica.com/ in
Zakaj ČISTA RESNICA? ZA tvoje Zveličanje!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek Mlajše može isto tako opominjaj, da naj bodo zmerni; 
http://www.youtube.com/watch?v=4LiTy7ndOzw&feature=related

VEČERNA DUHOVNA MISEL, petek 23.9. 2016

  Mlajše može isto tako opominjaj, da naj bodo zmerni; 7 stavi sebe v vseh rečeh za zgled dobrih del, v uku tvojem naj se kaže čistost, dostojnost, 8 zdrava beseda, ki se ne more zavreči, da se nasprotnik osramoti, ker nima kaj slabega reči o nas.  
                                                                 Titu 2,6-8 CHR

Potem, ko je Pavel v pismu Titu svetoval starejšim, nato pa še mladim ženskam, se je obrnil še k mladim moškim. Opozoril jih je » naj se obvladujejo«, to pa je nekaj, kar kakor takrat, tako tudi danes, mladim ni preprosto. Še preden pa naj bi Tit posredoval te nasvete, ga je njegov verski učitelj spomnil, naj bo on sam »zgled za dobra dela«.

Kaj pa so dobra dela? Pred leti sem se večkrat srečal s kandidatom za duhovnika in se z njim pogovarjal. Ti pogovori so bili zelo poživljajoči. Enkrat pa se je opravičil da nima več časa za pogovor, saj je moral za svojega profesorja napisati  še pomemben seminar. Tema se je glasila: »Kaj je dobro?« Menil sem, da takšnega seminarja ni pretežko napisati, saj Sveto pismo pravi, kaj je dobro. Navedel sem mu besedilo iz Mihe 6,8: »Naznanil ti je, o človek, kaj je dobro; in kaj zahteva Gospod od tebe, nego da strežeš pravici in ljubiš usmiljenje in da hodiš ponižno z Bogom svojim«!  » Ja«, je rekel študent, »tako preprosto to vendarle ni!« Začel mi je razlagati, da ne more napisati samo, kaj je dobro samo po sebi, ampak tudi kdaj in v kakšnih okoliščinah.  Temo je moral osvetliti s filozofskega vidika.

Danes je splošno mnenje, da mora vsak sam vedeti, kaj je dobro življenje in da se tega ne da nikomur predpisati. Iz tega izhaja, da se moramo posloviti od trdnih zahtev in pravil, čeprav so vmes že dokazali, da se še posebej otroci počutijo preobremenjene, če jim ne povemo, kaj je dobro. Kako smo lahko zgled, če se mora naše vedenje vedno prilagajati kulturi, času in okoliščinam?

Seveda bi bilo usodno, če bi poskušali kar tako posnemati vzornike. To ne gre in bolj prispeva k negotovosti kakor pa k stabilnosti osebnosti. Toda vzorniki so potrebni, še posebej za področje krščanstva. Želiš tudi ti spadati mednje? Naš največji, pravi in edini vzornik pa je Jezus Kristus.

Amen-tako je!

P.S. Še pesem za današnji večer.
http://www.youtube.com/watch?v=4LiTy7ndOzw&feature=related
Dragi Jezus, moj Gospod, moj osebni zveličar, naš odrešenik. Vodi me po božjem duhu tako, da bo moje telo res postalo svetišče, da bom voden po božjem duhu tako, da bi znal ljudem pokazati, razodeti in občutiti Tvojo brezmejno, sočutno, nesebično in brezpogojno ljubezen in milost. Hvala ti, da me boš vodil v to smer, mene in vse ki te tega prosimo v ponižni, goreči in zveličavni molitvi. Hvala ti za to dragi nebeški Oče, v Jezusovem imenu, amen.


_________________
Spoznali boste (ČISTO) RESNICO
in (ČISTA) Resnica vas bo osvobodila.
Janez 8,32 http://zakajcistaresnica.com/ in
Zakaj ČISTA RESNICA? ZA tvoje Zveličanje!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek Zaman je, da vstajate pred svitom in pozno hodite počivat in 
VEČERNA DUHOVNA MISEL, petek 30.9. 2016

  Zaman je, da vstajate pred svitom in pozno hodite počivat in jeste
 kruh mnogega truda: toliko daje Bog ljubljencu svojemu v spanju.
                                                                    Psalm 127,2 CHR

Nekoč sem bral, da je spanje »obresti na vsoto, ki jo smrt zahteva od nas. Prej, ko plačamo obresti, dlje traja, da zapade glavnica«. Premalo spanja skrajšuje življenje. Kdor si ne privošči dovolj spanja, torej v vsakem primeru ogroža svoje zdravje. Morda res obstajajo ljudje, ki zdržijo, če spijo štiri do pet ur na noč, toda to so bolj izjeme.
V Nemčiji obstaja kar nekaj spalnih laboratorijev v katerih dokaj uspešno raziskujejo  vzroke motenj spanja. V našem zelo hitrem in glasnem svetu namreč mnogi nimajo časa za »dobro«- kvalitetno spanje.

Veliko stvari nam krade spanec: hrup, bolezen, skrbi, določeni strahovi, nerazrešeni spori, tudi neporavnani dolgovi, zagrenjenost, jeza in razočaranje. Kako dobro, da ne obstajajo le spalni laboratoriji, ampak predvsem možnost, da postanemo oz. da smo Božji otroci.

Bog nam vedno privošči dovolj dobrega spanca. Stvarnik pozna naše potrebe in nam kaže tudi kako lahko dosežemo dober počitek Naše uvodno besedilo bi se lahko prevedlo-prebralo tudi kot : »Bog daje svojim Božjim otrokom dober spanec.« Bog se lahko dotakne same korenine naših duševnih spalnih težav, ko nam kaže, kako lahko premagamo negativne občutke in misli. Namesto, da se zakopljemo vanje, nas Bog vabi, naj vadimo zaupanje in hvaležnost v Njem.

To se ne začne dramatično ampak z odločitvijo, da mu bomo zaupali in da mu bomo hvaležni za vse. Ne omahuj. Povej nebeškemu Očetu kaj te gane, kaj te veseli in tudi vse, kar te teži. On pozna vse tvoje težave in tudi vse rešitve zanje.

Ali ne bi bilo možno, da bi Bog izkoristil neprespano noč tudi za to, da bi nas po svetem Duhu opozoril na nerazčiščene odnose in določene naloge? Morda nas bo spomnil na svetopisemsko besedilo, ki nas bo prav v tem trenutku opogumilo, nam dalo novo moč in nam pomagalo naprej.
Amen-zgodi se!

P.S. Še pesem za današnji večer.
http://www.youtube.com/watch?v=Hi8tajO11SM&feature=related
Nosil me boš na tvojih ramenih, dragi Bog, ko bom onemogel, rešil vsak moj problem, ki se bo meni zdel prevelik, nemogoč, nerešljiv. Nobena žalost ne bo tako velika, da je Ti ne bi mogel premagati z tvojo Božjo močjo, pomočjo.
Hvala ti ljubi Jezus, da si se utelesil, prišel na ta svet in mi pokazal, da naj v svojem življenju izkazujem sočutje, milost, Božjo modrost in tvoj-Jezusov značaj, če želim biti pravi Božji otrok in član nebeške družine že sedaj in vso Večno življenje v nebesih in po tisoč let nebes, v nebeškem kraljestvu na Zemlji. Vodi me dragi Bog, ljubi me, tepi me, ko bom neposlušen, vrzi me ob tla, da bo moje sebično, pohlepno, neposlušno srce, postalo po hudih preizkušnjah življenja in iskanja tebe, zopet poslušno, ponižno, tako da me boš lahko Ti vodil po tvojem svetem Duhu k odrešenju in k zveličanju. Hvala ti za vse to dragi nebeški Oče, v Jezusovem imenu, amen.


_________________
Spoznali boste (ČISTO) RESNICO
in (ČISTA) Resnica vas bo osvobodila.
Janez 8,32 http://zakajcistaresnica.com/ in
Zakaj ČISTA RESNICA? ZA tvoje Zveličanje!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek Spoštovani moji bralci 
Spoštovani moji bralci  Večernih Duhovnih misli

Upam, da ste me kaj pogrešali, ker ni bilo rednega objavljanja
Večernih Duhovnih misli..

Prejšnji prenosnik mi je po 10 letih zvestega in dobrega služenja
končno izpustil dušo in nehal delovati.

In potem sem bil delovno nesposoben kar nekaj časa,..vmes krpal pošiljanje
iz starega pisarniškega PC-ja itd.itd..

Sedaj se je stanje normaliziralo, tako da lahko z drugim prenosnikom redno objavljam Večerne Duhovne misli, Jutranjice in drugo..

Vse ostale moje Jutranje in Večerne duhovne misli najdete na
mojem FB profilu na
 https://www.facebook.com/miran.humanaslovenija

in na FB skupini Duhovna misel
https://www.facebook.com/groups/134294366580814/?fref=ts

veselilo me bo, če se mi boste pridružili tudi tu in me spremljali..

Hvala.   Bog naj vas obilno blagoslovi..

Miran





_________________
Spoznali boste (ČISTO) RESNICO
in (ČISTA) Resnica vas bo osvobodila.
Janez 8,32 http://zakajcistaresnica.com/ in
Zakaj ČISTA RESNICA? ZA tvoje Zveličanje!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 16 od 20
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Naslednja
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu