POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Uporaba mobilnega telefona sredi noči ni OK
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Uporaba mobilnega telefona sredi noči ni OK 
Glede na raziskavo, ki jo je pred kratkim opravilo analitsko podjetje Deloitte, pametne mobilne telefone v Veliki Britaniji intenzivno uporablja kar 81 odstotkov odraslih. Če starostno skupino spustimo na manj kot 44 let, pa se odstotek uporabnikov poviša na kar 91 odstotkov. Pri tem pa je še posebno zaskrbljujoč podatek, da mobilni telefon ponoči uporablja že vsak tretji uporabnik. V starostni skupini med 18 in 24 let pa telefon ponoči uporablja že kar polovica uporabnikov storitev mobilne telefonije.

Raziskovalcem analitskega podjetja Deloitte je uspelo dokazati, da lahko pretirana uporaba mobilnih naprav v večernih časih posameznike ovira pri opravljanju vsakodnevnih opravil. Poleg tega spodbuja hiperaktivnost do te mere, da lahko pripomore k pojavu nekaterih sindromov pomanjkanja pozornosti in celo motnje hiperaktivnosti. Poleg tega se lahko zaradi pretirane uporabe mobilnih telefonov vname celo prepir med partnerji. Pri starostni skupini od 25 do 34 let je delež teh uporabnikov 38 odstotkov, pri uporabnikih, mlajših od 44 let, pa 33 odstotkov.
Če torej tudi vi pretirano uporabljate pametne mobilne telefone, vam priporočamo, da njihovo uporabo omejite, zdaleč najpomembneje pa je, da ga ne uporabljate pozno v noč. V nasprotnem primeru boste lahko imeli resne težave pri opravljanju vsakodnevnih opravil in v odnosih z vašim partnerjem.

Vir: RN


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu