POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
V Evropi bomo plačevali kar s sebki
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek V Evropi bomo plačevali kar s sebki 
Mobilno plačevanje je med uporabniki pametnih mobilnih telefonov vse bolj priljubljeno, saj je enostavno in priročno ter vedno na dosegu roke. Ker pa zna biti vnos kode PIN za mnoge uporabnike zamudno, so pri podjetju MasterCard v nekaterih evropskih državah uvedli nadvse zanimiv sistem plačevanja. Ta namesto številke PIN za potrjevanje kartičnih transakcij potrebuje le sebek oziroma "selfi" lastnika kartice. Ker bi nepridipravi lahko pri tem »zlorabili« sistem z uporabo fotografije, mora uporabnik pred izvedbo plačila pomežikniti.

Novost je trenutno na voljo za uporabnike na Nizozemskem, v Avstriji, Belgiji, Češki, Danski, na Finskem, v Nemčiji, na Madžarskem, Norveškem, v Španiji, na Švedskem in v Združenem kraljestvu, Slovenije pa trenutno žal še ni med njimi. Uporabniki so novi sistem za potrjevanje plačil sprejeli z odprtimi rokami, saj je znatno enostavnejši v primerjavi z vnosom številke PIN. Za potrditev transakcije namreč zadošča, da uporabnik pogleda v kamero telefona in pomežikne. Drugi, nekoliko bolj tradicionalen način potrditve plačila, pa je uporaba prstnega odtisa, ki je prav tako povsem enostavno opravilo.
 
Novi sistem za potrjevanje plačil naj bi pripomogel k zmanjšanju števila zlorab mobilnega plačilnega sredstva, saj je pri uporabnikih najpogosteje uporabljen PIN še vedno 123456. Kako novi sistem za plačevanje podjetja MasterCard deluje v praksi,  si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku oziroma na spletni povezavi bit.ly/MasterCard-Sebki-RN.

Vir: RN
Video: https://www.youtube.com/watch?v=DfLarAas-U0


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu