POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Po eksplozivnih telefonih še eksplozivne e-cigarete
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Po eksplozivnih telefonih še eksplozivne e-cigarete 
Litij-ionske baterije, ki se nahajajo v različnih potrošniških elektronskih napravah, niso povsem varne za potrošnike. Že večkrat se je namreč pokazalo, da se te baterije lahko pregrejejo in vnamejo, v najslabšem primeru pa lahko celo eksplodirajo. Medtem ko so na začetku leta 2016 zgorevale in eksplodirale predvsem baterije pametnih mobilnih telefonov, so se v drugi polovici leta 2016 pričele težave za lastnike elektronskih cigaret, ki jih uporabljajo že vse starostne skupine.

Lastniki elektronskih cigaret so najbolj izpostavljeni med samim polnjenjem naprave, saj se je že večkrat pripetilo, da je naprava eksplodirala ravno med polnjenjem. Manjše število elektronskih cigaret pa je eksplodiralo kar med samim nošenjem in celo uporabo. Od leta 2009 do sedaj pa naj bi skupno zabeležili že več kot 170 eksploziji elektronskih cigaret širom sveta. Glavni razlog za samovžige in eksplozije tovrstnih naprav pa so seveda napake v litij-ionskih baterijah, ki  najbolj pridejo do izraza predvsem takrat, ko je baterija prenapolnjena ali pa polnjenje poteka prehitro.
Zaradi samovžiga in eksplozije elektronske cigarete so se v enem primeru poškodovala celo pljuča uporabnika, ki je zaradi poškodb seveda pristal v bolnišnici. Če uporabljate elektronske cigarete vam priporočamo, da z njihovo uporabo prenehate, saj so te tako ali tako škodljive za vaše zdravje.

Vir: RN
Video: https://www.youtube.com/watch?v=AYRTgZcLFhU


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu