POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Uber najel Nasine inženirje za izdelavo letečih avtomobilov
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Uber najel Nasine inženirje za izdelavo letečih avtomobilov 
Vsi se verjetno strinjamo s tem, da bi bilo lepo, če bi se lahko izognili dolgim kolonam na cesti, še lepše pa bi bilo, če bi lahko z osebnim avtomobilom na cilj kar prileteli. To morda ni več tako oddaljena prihodnost, vsaj, po načrtih podjetja Uber sodeč. Njihov vodstveni kader je namreč pred kratkim za razvoj letečega avtomobila najel strokovnjake ameriške vesoljske agencije NASA, med katerimi je ključni inženir Mark Moore.

Mark Moore že vse od leta 2010 razvija leteči avtomobil, ki bo imel možnost navpičnega vzletanja in pristajanja. Njegovi načrti so sicer pred časom navdušili tudi soustanovitelja podjetja Googla Larryja Paga, ki je konec lanskega leta v podjetje Zee.Aero, ki se ukvarja z razvojem letečih avtomobilov za običajne uporabnike, vložil 92 milijonov evrov zagonskega kapitala. Pri podjetju Zee.Aero so prepričani, da bodo prvi leteči avtomobili kmalu postali nekaj vsakdanjega, saj pri projektu sodeluje na stotine strokovnjakov. Poleg tega so njihovi inženirji z vozili že opravili testne polete, prvi rezultati pa so bili zelo spodbudni. Tovrstna vozila lahko namreč letijo kot klasična letala, vzletajo in pristajajo v vodoravnem položaju in se lahko po cesti vozijo kot običajni avtomobili, čeprav je vožnja v tem načinu primernejša le za parkiranje.
Pri podjetju Uber so prepričani, da bodo tudi sami uspeli razviti leteče osebno vozilo z možnostjo navpičnega vzletanja in pristajanja. Poganjala naj bi ga elektrika,  avtonomija letenja bo znašala od 80 do 160 kilometrov. Ta vozila bo sprva upravljal pilot, nekoliko kasneje pa bo njihovo upravljanje prevzela umetna inteligenca. Trenutno žal še niso na voljo podatki, kdaj bodo leteči taksiji podjetja Uber na voljo običajnim smrtnikom. Ker pa razvoj poteka hitro in relativno brez težav, bi jih lahko ugledali še pred letom 2020.

Vir: RN
Video:  https://www.youtube.com/watch?v=VRZNLBL7Px4


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu