POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
AMD potrdil prihod procesorjev Ryzen Threadripper
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek AMD potrdil prihod procesorjev Ryzen Threadripper 
Na konferenci Financial Analyst Day je podjetje AMD uradno predstavilo novo družino procesorjev Ryzen, ki bodo namenjeni najzahtevnejšim uporabnikom. Gre za zmogljive procesorje družine Ryzen Threadripper, pri čemer najzmogljivejši predstavniki podatke preračunavajo s kar 16 procesorskimi jedrni oziroma 32 procesorskimi nitmi. Zaradi tega bodo novi procesorji podjetja AMD predstavljali neposredno konkurenco Intelovim procesorjem s procesorskimi sredicami Broadwell-E in kmalu tudi procesorjem s sredicami Skylake X.

Več podatkov o procesorjih AMD s procesorskimi sredicami Ryzen Threadripper trenutno še ni na voljo, znano pa je to, da bodo poleg najzmogljivejšega procesorja s 16 procesorskimi sredicami na voljo še šibkejše različice. Novi procesorji AMD naj bi bili na voljo že letos poleti, prve konkretne informacije o njih pa naj bi bile na voljo že tekom tehnološke konference Computex v Taipeiu. Ti procesorji naj bi bili naprodaj po vsem svetu, kar pomeni, da bodo še pred jesenjo skoraj zagotovo naprodaj tudi pri nas.
Pri tem velja omeniti še to, da bodo procesorji AMD Ryzen Threadripper imeli na voljo sodobnejši krmilnik za sistemske pomnilnike od dvokanalnega pomnilniškega krmilnika DDR4 obstoječih procesorjev s sredicami Ryzen. Poleg tega bodo nudili podporo za večje število povezav PCI express, kar bo računalniškim podjetjem omogočilo izdelavo zmogljivejših naprav.

Vir: RN
Video:  https://www.youtube.com/watch?v=VUuuuah2md8


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu