POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Računalnik z ločljivostjo 4K za 22 evrov!
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Računalnik z ločljivostjo 4K za 22 evrov! 
Na svetovnem spletu se v zadnjem času precej govori o prenovljenem miniaturnem računalniškem sistemu podjetja Pine64, ki bo predstavljal neposredno konkurenco priljubljenim računalnikom Raspberry Pi. Ta namreč za izredno nizko ceno ponuja veliko, in je zanimiv tako za računalniške zanesenjake kot filmske navdušence. Novost namreč lahko uporabimo tako za postavitev domačega strežnika kot za predvajanje večpredstavnostnih vsebin do ločljivosti 4K.

Miniaturni računalniški sistemi podjetja Pine64 bodo dejansko na voljo v treh različicah, pri čemer bo za vstopno različico potrebno odšteti preračunanih 22 evrov. Za ta denar bomo prejeli računalnik, ki bo opremljen z osnovno ploščo Rock64 Media Board Computer, 64-bitnim in štirijedrnim procesorjem Rockchip RK3328 ter gigabajtom sistemskega pomnilnika. Če razpoložljivi sistemski pomnilnik ne zadošča, bosta to na voljo še različici z dvema in štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika, zanj pa bo treba odšteti preračunih 31 evrov oziroma preračunanih 40 evrov.
Novinci bodo opremljeni še s podatkovnimi vmesniki USB, gigabitno mrežno kartico, podporo za kartice micro SD in grafični vmesnik HDMI. Poleg tega bodo celo združljivi z dodatki za priljubljen Raspberry Pi 2. Prvi kupci bodo novost prejeli že konec julija, v Evropo pa naj bi novost zašla najkasneje do konca poletja.

Vir: RN
Video: https://www.youtube.com/watch?v=uH6huqrMZ2g


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu