POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Zgodovinski dan za električna vozila
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Zgodovinski dan za električna vozila 
Mnogi so prepričani, da se bo konec julija 2017 v zgodovino zapisal kot ena izmed največjih prelomnic v zgodovini električnih vozil, saj naj bi ta zdaj močno pridobila na priljubljenosti. Podjetje Tesla Motors je namreč objavilo, da je uspešno dostavilo prvi komercialni električni avtomobil Tesla Model 3 končnemu kupcu. Gre za prvo električno vozilo, ki je cenovno dostopno končnemu uporabniku, hkrati pa temu ni treba sklepati nobenih kompromisov, kot je to sicer značilno za ostala električna vozila na trgu.

Zanimiv Teslin avtomobil si bo lahko privoščila širša skupina voznikov, saj je cena postavljena na približno 31 tisoč evrov. Kljub relativno nizki maloprodajni ceni pa Tesla Model 3 še vedno pouja vse najboljše kar lahko pričakujemo od električnih avtomobilov. Doseg z enim polnjenjem znaša vsaj 320 kilometrov, kar bo dovolj tudi za tiste, ki se vsak dan odpravljajo na delo v bolj oddaljene kraje. Tesla Model 3 se sicer ponaša še z najvišjo hitrostjo slabih 250 kilometrov na uro, 38,1-centimetrskim (15-palčnim) zaslonom in polavtomatskim sistemom vožnje. Potniška kabina  je sicer opremljena le z volanom z možnostjo upravljanja osnovnih možnosti. Klasičnih stikal skorajda ni, saj so vozniku na voljo tako rekoč le električna stikala za odpiranje oken. Ostala zaradi zaslona tako ali tako niso potrebna.

Na Teslin električni avtomobil trenutno čaka že več kot 400 tisoč kupcev, ki so zanj že pred časom vplačali polog v višini 1.000 ameriških dolarjev oziroma 1.000 evrov. Veliko povpraševanje sicer lahko razumemo tudi kot posledico oglaševanja, saj to predstavlja vozilo kot avtomobil prihodnosti, primerno tudi za manj zahtevne voznike. Prvih 30 kupcev je svoj avtomobil prejelo že 28. julija letos, naslednjih 100 avtomobilov bo prispelo v tem mesecu, septembra pa jih bo podjetje Tesla izdelalo že več kot 1.500. Do konca leta pa naj bi pri Tesli dosegli proizvodno zmogljivost  vrtoglavih 20.000 avtomobilov na mesec.

Vier: RN
Video: https://www.youtube.com/watch?v=ZQduogCrjgg


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu