POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Slovenci razvili lasten kripto kovanec
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Slovenci razvili lasten kripto kovanec 
Slovenski startup Viberate, ki je bil s strani časnika Finance razglašen za startup leta 2016, mesec dni nazaj pa ga je Evropska komisija izbrala med 8 mladih evropskih podjetij, ki bodo spremenila svetovno glasbeno industrijo, je nedavno napovedal, da bo 5. septembra predstavil svoj lastni kripto kovanec, namenjen plačevanju glasbenih nastopov.

Viberate trenutno ponuja vpogled v več kot 120 tisoč profilov glasbenikov, platformo pa bodo kmalu začeli nadgrajevati v tržnico glasbenikov, kjer bodo organizatorji dogodkov glasbenike lahko najeli v zameno za plačilo v kripto kovancih - med drugim tudi z njihovo lastno kripto valuto, ki so jo poimenovali Vibe.
Storitev Viberate že uporabljajo velika imena svetovne glasbene scene. Med drugim so uradni profil prevzeli v menedžmentu superzvezdnika Robbieja Williamsa, kar je za majhen slovenski startup ogromno priznanje. Hkrati je to tudi velika promocija Slovenije v svetu in to so prepoznali tudi na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, kjer so projektu ponudili svojo podporo.
Najava kripto kovanca za glasbo že odmeva v svetovni javnosti, predvsem na t. i. blockchain sceni, saj se je slovenski ekipi pridružil Charlie Shrem, ustanovitelj Bitcoin Foundation in eden prvih ljudi na svetu, ki je prepoznal potencial bitcoina. V svetu kripto valut ima Shrem kultni status, ekipi Viberata pa se je kot svetovalec pridružil zato, ker mu je ideja blizu, saj je med drugim upravljal tudi prvo diskoteko v ZDA, ki je kot plačilno sredstvo uporabljala bitcoin. Potencial pa v ekipi in projektu vidi tudi dr. Jure Leskovec, profesor z ugledne univerze Stanford in Pinterestov glavni znanstvenik, ki podjetju svetuje na področju obdelave velikih količin podatkov.

Vir: RN
Video: https://www.youtube.com/watch?v=MG1MvZr3XqA


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu