POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Preizkusili smo naslednika najbolj legendarnega telefona
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Preizkusili smo naslednika najbolj legendarnega telefona 
V roke smo nedavno dobili novo Nokio 3310. Gre za istoimensko naslednico verjetno najbolj legendarnega telefona vseh časov, ki je luč dneva ugledal ob prelomu tisočletja, leta 2000. Tistega leta se je zgodila marsikatera prelomnica. Slovenija se je na primer prvič kot samostojna država uvrstila na evropsko prvenstvo v nogometu, prav tako pa osvojila prvi zlati medalji na poletnih olimpijskih igrah v Sydneyju (veslaški dvojec Iztok Čop in Luka Špik ter strelec Rajmond Debevec).  Leta 2000 se je svetu predstavila tudi ena najbolj legendarnih igralnih konzol vseh časov, PlayStation 2, izšlo pa je tudi nekaj zimzelenih igričarskih klasik, kot so Diablo 2, Counter-Strike in The Sims.

Nesmrtna kraljica
Ampak nič od naštetega se ne more meriti z uspehom izvirne Nokie 3310, o kateri danes po spletu kroži nemalo bajeslovnih izročil in katero še danes marsikdo uporablja kot svoj primarni mobilni telefon. Predvsem tisti, ki ne dajo kaj dosti na “pametne” funkcije in jim je pomembno le, da lahko s telefonom kličejo, pošljejo kakšno sporočilo in da so ves čas dosegljivi.
Da, dotična Nokia slovi po neprekosljivi avtonomiji baterije, saj je v najboljših časih brez polnilca zdržala tudi več tednov. Slovi pa tudi po svoji trdnosi in skoraj neuničljivosti. To so stvari, o katerih pri današnjih lepih, a relativno krhkih pametnih telefonih, ki jih moramo praktično vsak večer priklopiti na električno vtičnico, le sanjamo.

Nazaj v dobrih rokah
Pri Nokii, ki se je letos vrnila na trg mobilne telefonije, so se zato odločili, da ponovno ponudijo na trg mobilni telefon, ki bi nekako sledil smernicam njihove legende. Tako so razvili novodobno Nokio 3310, ki je neke vrste marketinško orodje, hkrati pa polnofunkcionalni telefon, ki združuje elemente preteklosti s sodobnim časom. Zakaj marketinško orodje, sprašujete? Kot smo omenili, je Nokia letos “vstala od mrtvih” in se s serijo novih pametnih telefonov vrnila na trg mobilne telefonije. V zadnjem desetletju so Nokio, ki je nekoč veljala za alfo in omego med proizvajalci mobilnih telefonov, prehiteli številni proizvajalci, priznana finska znamka pa je skoraj propadla.
Ampak k sreči je zdaj spet v rokah ljudi, ki so jo vodili v zlatih 90-ih in upamo, nazaj na poti do uspeha. Da pa bi v današnji poplavi telefonov spet postala vidna, so morali njeni lastniki narediti nekaj bombastičnega in opaznega. In tukaj pridemo do nove Nokie 3310. Kaj je boljšega, kot začeti novo pot z naslednico legende, katere se drži mitološki status?

Tako kot v starih časih …
Da smo si na jasnem. Nova Nokia 3310 ni pametni telefon. Gre za t. i. osnovno-funkcionalni ali po domače, “neumni” telefon, ki, kot pove že ime, omogoča le osnovne ukaze. Z novo Nokio 3310 tako lahko kličete in pošiljate sporočila, ker pa smo leta 2017, so temu dodali še nekaj drugih možnosti, ki pritičejo sodobnemu času in s kateremi se ponašajo tudi številni drugi podobni telefoni drugih znamk. Tako na telefonu lahko tudi poslušate svoje MP3-je, preverite svoj koledar dogodkov, nastavite budilko, ustvarjate pisne in zvočne beležke, računate s kalkulatorjem, preverite vremenske razmere, igrate igre, fotografirate in snemate ter tudi brskate po spletu.
Ampak preden se ob naštetem preveč navdušite, naj povemo, da vse to ni narejeno na tako visoki ravni, kot ste morda navajeni pri pametnih telefonih. Fotografije in videi so slabi, saj ima telefon fotoaparat ločljivosti 2 MP, brskanje po spletu pa je precej mukotrpno početje. Nova Nokia 3310 namreč deluje v omrežju 2.5G, kar pomeni za današnje standarde zelo počasen prenos podatkov in zelo osnovno prikazovanje spletnih strani brez pretiranega slikovnega in video materiala. Če že ne podpira omrežja 4G, je velika škoda da niso poskrbeli vsaj za podporo povezvi Wi-Fi. Na ta način bi bil telefon precej bolj uporaben in funkcionalen.

… žal na trenutke še preveč
To je hkrati tudi naša največja zamera telefonu. Internet je namreč danes nekaj na kar se zanašamo na vsakem koraku, saj nam lahko v danem trenutku postreže z nujnimi informacijami. Predstavljajte si, da ste v tujini in se izgubite. Ali pa se vam pripeti kakšna nezgoda in morate poiskati informacije o reševalnih službah. Da ne govorimo o internetni komunikaciji z družino in prijatelji kadar smo daleč stran od njih. Da, brez interneta danes ne gre. Zato ni nobenega smisla, da na novi Nokii 3310, četudi gre za osnovni telefon, ni podpore za Wi-Fi.
Slabe fotografije, odostnost aplikacij in drugih naprednih funkcionalnosti, ki jih ponujajo pametni telefoni, telefonu niti najmanj ne zamerimo, saj je jasno, da gre za popolnoma drugačno napravo, ki ima v prvem planu druge stvari. Ampak odsotnost možnosti hitrejšega internetnega povezovanja pa malo boli. Sploh ker je telefon sicer zelo všečen in priročen. Je kompakten, ima všečen dizajn, ki se zgleduje po izvirniku in odlično baterijo, ki zdrži tudi mesec dni.

Odličen za babico in dedka, ali kot sekundarni telefon
S kombinacijo takšne avtonomije, možnostjo internetnega povezovanja in ugodno ceno (telefon namreč stane vsega 50 evrov), bi ta telefon mirne duše priporočili vsakomur. Za primarno ali sekundarno rabo. Ker pa je na področju internetnega povezovanja podhranjen, je krog potencialnih uporabnikov ožji.
Da, še vedno lahko služi kot odličen telefon babici in dedku, ki ju novejši tehnološki izumi ne zanimajo pretirano. Ali pa otroku, ki je pravkar začel hoditi v šolo in telefon rabi le, če mora kdaj nujno poklicati starše. Ostalim uporabnikom pa bo bolj kot ne prišel prav kot sekundarni telefon. Z izjemno baterijo je namreč idealen za daljše izlete na bolj odročne lokacije, kot so na primer gore. Baterija zlepa ne bo pošla, stlačili ga boste lahko v vsak žep in z njim opravili nujen klic, če bo ta potreben.

Kača se vrača!
Nova Nokia 3310  je dobra tudi za kratkočasenje, saj vsebuje eno in edino … Kačo. Oziroma njeno naslednico. Za tiste ki ne veste (ali sploh obstaja kdo takšen?), gre za preprosto igro v kateri z virtualno kačo v različnih stopnjah jeste jabolka in se izogibate oviram. Nova Kača je sicer glede na legendarni izvidnik nekoliko nadgrajena, a zaradi tega nič manj nalezljiva. Tokrat je usmerjena nekoliko bolj tekmovalno in razdeljena na stopnje, ki nosijo različno težavnost.
In to je bolj kot ne to, kar velja omeniti pri novi Nokii 3310. Preprost telefon za preprostega uporabnika, ali uporabnika, ki potrebuje dodaten telefon le za klicanje in pošiljanje sporočil. Je lep na pogled in navduši predvsem s svojo izjemno avtonomijo baterije. Škoda pa ker se svojega legendarnega porekla ne drži tudi pri odpornosti. Telefon namreč niti približno ni tako trden, kot njegov predhodnik, saj praske in odrgnine hitro nabere že v žepu in na mizi. Ampak nam se je kljub temu prikupil in bi ga z veseljem imeli v svojem žepu. Če ne drugega kot modni dodatek za bahanje pred prijatelji.

Vir: RN


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu