POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Se ZDA pripravljajo na prvo masovno kibernetsko vojno?
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Se ZDA pripravljajo na prvo masovno kibernetsko vojno? 
Pospešeno mobilizacijo ameriških kibernetskih enot nekateri strokovnjaki in analitiki že vidijo kot jasen znak, da se Združene države Amerike pripravljajo na kibernetsko vojno velikanskih razsežnosti. To je nedavno jasno nakazal tudi ameriški predsednik Donald Trump, ki je izdal direktivo za postavitev posebne vojaške enote, ki bo izvajala kibernetske napade. Poleg tega je kibernetsko bojevanje povzdignil na raven vojaškega poveljstva, kar pomeni, da bo že kmalu postalo del vojaške strukture v Združenih državah Amerike.

Ameriški predsednik nedavno določitev opravičuje z dejstvom, da je treba okrepiti nacionalno obrambo pred kibernetskimi napadi iz tujine, ki so iz dneva v dan bolj intenzivni. Omenjena sprememba je tudi ključ do tega, da bo enota za elektronsko poslovanje dobila ustrezna sredstva, s katerimi bo postala učinkovitejša in zmogljivejša. Enota za elektronsko poslovanja obstaja sicer že od leta 2009, a vse doslej ni bila deležna ustreznih pooblastil in financiranja s strani ameriške vlade.
Strokovnjaki za ameriško varnost so odločitev ameriškega predsednika pozdravili, saj je ameriška vojska s tem dejansko priznala »digitalno vojno« kot ključni element sodobnega vojskovanja. S tem pa je ameriška vojska preostalemu svetu jasno pokazala, da je pripravljena na kibernetična vojskovanja in napade. Vojska naj bi pred kibernetskimi napadi varovala celo večja podjetja.

Vir: RN
Video: https://www.youtube.com/watch?v=3X-EWuZRMXE


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu