POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Essential Phone: Trenutno najboljši telefon z Androidom?
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Essential Phone: Trenutno najboljši telefon z Androidom? 
Novi pametni telefon Essential Phone, o katerem se je veliko pisalo že pred časom, je končno ugledal luč sveta. Gre za enega najboljših, če ne kar za najboljši pametni telefon z Androidom, saj vsebuje praktično vse, kar uporabniki potrebujemo za predvajanje zabavnih vsebin ter tudi za delo. Eden njegovih največjih adutov je nedvomno zaslon s 14,5-centimetrsko oziroma 5,7-palčno diagonalo, saj ta prekriva celotno sprednjo stran naprave, vključno z zgornjim delom, kjer se celo »ovije« okoli spletne kamere. Nov način prikaza se je uporabnikom takoj prikupil, saj se obvestila v zgornji vrstici pojavljajo z leve strani, na desni pa imamo uro in informacije o različnih povezavah.

Essential Phone je nedvomno eden od bolj trpežnih na trgu, saj so stranice narejene iz titana, zadnja plošča pa je keramična. Ravno zaradi tega so praske na telefonu zelo malo verjetne, prav tako pa je telefon odporen na poškodbe pri padcih. Zaradi svojih materialov je sicer telefon nekoliko težji, kar pa bodo spričo ostalih pozitivnih lastnosti, njegovi lastniki zelo verjetno odpustili.
Strojna oprema telefona Essential Phone prav tako ne razočara, saj bo ta brez težav kos tudi najzahtevnejšim nalogam. Inženirji so ga namreč opremili z zmogljivim procesorjem Qualcomm Snapdragon 835, štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s kar 128 gigabajti razpoložljivega prostora. Da novincu ne bi prehitro zmanjkalo moči pa skrbi baterija zmogljivosti 3.040 miliamper ur. Ta bi bila sicer lahko nekoliko bolj zmogljiva, ob kar se bodo spotaknili predvsem najbolj intenzivni uporabniki telefonov..
Na hrbtni strani telefona najdemo bralnik prstnih odtisov in sistem digitalnih fotoaparatov z dvema objektivoma in ločljivostjo 13 milijonov slikovnih točk, pri čemer je ena barvna druga pa črno-bela in obljublja dobre posnetke z veliko podrobnostmi. Poleg digitalnih kamer na hrbtni strani najdemo še dva magnetna priključka, preko katerih lahko na novinca priključimo različne zunanje dodatke, vključno s 360-stopinjsko kamero. Tu pa ni več klasičnega 3,5-milimetrskega priključka za slušalke.
Na telefonu je nameščen mobilni operacijski sistem Android 7.1.1, ki razen nekaj popravkov zaradi zanimivega zaslona, ni bil deležen večjih posegov. Prav zaradi tega bo telefon verjetno zelo kmalu deležen tudi najnovejšega Androida 8.0 Oreo. Essential Phone je trenutno že naprodaj pri vseh večjih ameriških ponudnikih storitev mobilne telefonije, kupiti pa ga je mogoče tudi preko spletne strani https://www.essential.com/. Cena znaša preračunanih 590 evrov, v njo pa seveda niso vključeni razni dodatki, kot na primer 360-stopinjska kamera.

Vir: RN
Video: https://www.youtube.com/watch?v=3Grns57T3XY


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu