POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Je Bitcoin zgolj prefinjena goljufija?
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Je Bitcoin zgolj prefinjena goljufija? 
Kriptovaluta Bitcoin je verjetno najbolj priljubljena med vsemi kriptovalutami, saj se zanjo iz dneva v dan zanima vedno več ljudi. Dolgo je do kriptovalut na splošno veljal nekakšen odpor, zdaj pa se stanje spreminja in Bitcoin sprejemajo tudi tisti, ki so bili včasih odločno proti. Med njimi pa zagotovo ne bomo našli izvršnega direktorja investicijske banke JP Morgan, saj na nedavni konferenci na račun digitalne valute Bitcoin ni imel niti ene prijazne besede.

Direktor investicijske banke JP Morgan Jamie Dimon je namreč prepričan, da gre pri digitalni denarni valuti Bitcoin le za eno veliko goljufijo in špekulacijo, ki naj bi bila celo ena izmed največjih v celotni zgodovini človeštva. Razloge za to gre iskati predvsem v tem, da vrednost Bitcoina bolj ali manj raste, razlogov za to pa preprosto ni. Poleg tega gre za denarno valuto, ki je nevarna in netrajnostna, saj za njo ne stoji nobena finančna organizacija, država ali kakšno drugo zaupanja vredno podjetje.
Že ko je Kitajska prepovedala uporabo Bitcoina, je njegova vrednost močno upadla, lahko pa se kaj hitro zgodi, da bo prepoved uvedla še kakšna druga država. Zato je po mnenju mnogih le še vprašanje časa, kdaj bo sicer zelo priljubljena digitalna valuta Bitcoin začela izgubljati na vrednosti ali pa bo celo obsojena na propad.

Vir: RN
Video: https://www.youtube.com/watch?v=ZT26y_l-jtI


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu