POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Googlova umetna inteligenca že na nivoju šestletnega otroka
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Googlova umetna inteligenca že na nivoju šestletnega otroka 
Kitajski znanstveniki so razvili zanimiv inteligenčni količnik za umetno inteligenco in izračunali, kako inteligentni so digitalni pomočniki Google Assistant, Bing in Siri. Preizkus je pokazal, da je daleč najbolj inteligenten Google Assistant, medtem ko Applova Siri precej zaostaja. Če inteligenco umetne inteligence primerjamo z letom 2014, pa lahko vidimo, da je bil v zadnjih nekaj letih storjen velik napredek na tem področju.

Preizkus kitajskih znanstvenikov je pokazal, da inteligenčni količnik digitalnega pomočnika Google Assistant zanaša 47,28, kar pomeni, da je že skoraj na nivoju šestletnega otroka, katerega inteligenčni količnik znaša okoli 55,5. Ta rezultat je pokazal tudi, da Google v to področje vlaga precej sredstev, rezultati trdega dela pa so že vidni. Na področju umetne inteligence je sicer Google v precejšnji prednosti, saj inteligenčni količnik pomočnikov Apple Siri in Microsoft Bing znaša le 24 oziroma 33.
Umetna inteligenca je razdeljena še v šest stopenj, pri čemer pri prvi stopnji ne more komunicirati z ljudmi, na šesti pa je že zmožna sama ustvariti in uporabiti novo znanje. Googlov digitalni pomočnik je na tej lestvici trenutno na tretji stopnji, saj je še vedno v veliki meri odvisen od ljudi. Nedvomno bo zelo zanimivo spremljati nadaljnji napredek umetne inteligence in njihov odnos do ljudi.

Vir: RN
Video: https://www.youtube.com/watch?v=t4thhWiWnqI


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu