POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Intel bo do leta 2020 ukinil BIOS
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Intel bo do leta 2020 ukinil BIOS 
BIOS (angleško kratica za Basic Input Output System, prevedeno v slovenščino pa temeljni vhodno-izhodni sistem) je programska oprema, ki se nahaja flash spominu in se aktivira takoj po vklopu osebnega računalnika. Omogoča nastavitve osnovnih parametrov strojne opreme in njeno testiranje ter nalaganje operacijskega sistema ali zagonskega nalagalnika. Kot kaže pa se bo moral BIOS leta 2020 dokončno posloviti, saj so pri podjetju Intel napovedali, da ga ne bodo več podpirali v navezi s 64-bitnimi platformami.

Pri Intelu bodo namesto sistema BIOS uporabili precej bolj napredno platformo Unified Extensible Firmware Interface (UEFI), ki končnemu uporabniku prinaša znatno večjo varnost. Na srečo je naprednejša platforma UEFI združljiva tudi s starejšimi operacijskimi sistemi, tako da večjih težav za uporabnike ne bi smelo biti. Nekoliko več težav bodo imeli le Intelovi poslovni partnerji, ki bodo morali do leta 2020 pripraviti sisteme združljive z naprednejšo platformo UEFI.
Pri konkurenčnem podjetju AMD pa glede prihodnosti BIOS-a ostajajo skrivnostni. Kljub temu so mnogi prepričani, da se bodo tudi pri AMD-ju kmalu odrekli zastareli platformi v korist novejši.

Vir: RN
Video: https://www.youtube.com/watch?v=zIYkol851dU


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu