POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
ZDA ukinile nevtralnost interneta
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek ZDA ukinile nevtralnost interneta 
Svetovni splet naj bi bil demokratičen, neodvisen, s čim manj nadzora in na voljo vsem pod enakimi pogoji. V praksi pa še zdaleč ni tako, največ kršitev s strani ponudnikov dostopa do svetovnega spleta pa se nanaša na načelo, na podlagi katerega bi moral biti ves podatkovni promet ne glede na vsebino obravnavan enakovredno. To je verjetno tudi razlog, zakaj je ameriška zvezna komisija za komunikacije FCC (Federal Communications Commission) s tremi glasovi za in dvema proti v ZDA za vedno odpravila nevtralnost interneta.

Ker v Združenih državah Amerike internet ni več svoboden, to pomeni, da bodo lahko ponudniki dostopa do svetovnega spleta povsem svobodno lahko odločali o hitrosti prenosa podatkov med posamičnimi skupinami uporabnikov. Poleg tega bodo operaterji lahko hitrost prenosa prilagajali spletnim storitvam, ki jih druga podjetja ponujajo končnim uporabnikom. To bo dejansko pripomoglo k temu, da se bo hiter dostop do interneta ločil od počasnejšega, na koncu pa bo zaradi tega brezplačen in poceni internet skoraj zagotovo postal del preteklosti.
Dobra stran odprave svobodo svetovnega spleta pa je v tem, da bodo imeli uporabniki sedaj večjo izbiro, saj bodo lahko izbrali ponudnika, ki jim za nižjo ceno ponuja hitrejši dostop do svetovnega spleta. To seveda ne bo držalo za uporabnike, ki živijo na obrobnih območjih, saj bodo morali ti zaradi pomanjkanja izbire plačevati več. Ali bo večja svoboda pri upravljanju z dostopom do svetovnega spleta povzročila delitev interneta na »dve progi« pa bomo lahko izvedeli že kmalu, saj bodo operaterji spremembe pričeli uvajati že v nekaj tednih.

Vir: RN
Video: https://www.youtube.com/watch?v=WpCA1dXYLN0


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu