POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Facebook Messenger lahko okuži vaš računalnik!
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Facebook Messenger lahko okuži vaš računalnik! 
Facebook in s tem storitev Facebook Messenger je že pred časom presegla neverjetno mejo dveh milijard mesečno aktivnih uporabnikov. Če ignoriramo uporabnike z več računi, lažne profile, bote in ostale, ki spadajo zraven, še vedno obstaja ogromno ljudi, ki redno uporabljajo največje družbeno omrežje. Dejstvo je, da številni od teh uporabnikov niso najbolj tehnološko pismeni in to predstavlja velik potencial za vse hekerske napade in potegavščine. Tokrat poročamo o nevarnem sporočilu, ki se širi preko spletne klepetalnice Facebook Messenger in lahko okuži vaš računalnik z nevarno zlonamerno kodo.

Na novo nevarnost, ki se širi preko spletne klepetalnice Facebook Messenger so nas tokrat opozorili varnostni strokovnjaki podjetja Trend Micro. Tu gre za škodljivo programsko kodo imenovano Digimine, ogroža pa tiste uporabnike, ki Facebook Messenger uporabljajo na osebnih računalnikih v navezi s spletnim brskalnikom Google Chrome. Zlonamerna koda je skrita v datotekah z imeni kot je na primer video_xxxx-zip, kar pomeni, da spletni kriminalci poskušajo uporabnike pretentati z uporabo lažnih videoposnetkov.
Po uspešni okužbi računalnika se zlonamerna koda razpošlje med vse naše prijatelje, njeno delovanje pa opazimo s počasnejšim delovanjem računalnika, saj procesorsko moč izkorišča za rudarjenje kriptovalut. Podjetje Facebook se je na to grožnjo takoj odzval in odstranil vse povezave, povezane s tem zlonamernim programjem. Ker bodo spletni kriminalci nedvomno našli način, kako zaobiti varnostne mehanizme podjetja Facebook, vam svetujemo dodatno previdnost pri odpiranju datotek, ki vam jih pošiljajo prijatelji.

Vir: RN
Video: https://www.youtube.com/watch?v=woYYHFKJ6p4


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu