POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
So učinku »burn-in« bolj izpostavljeni telefoni Apple
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek So učinku »burn-in« bolj izpostavljeni telefoni Apple 
Ker nekaj uporabnikov pametnih mobilnih telefonov z zasloni OLED se je pritoževalo nad tem, da se jim je slika, ki so jo gledali, »zapekla« (ang. Display burn-in). To v praksi pomeni, da uporabniki telefona v »ozadju« vidijo to sliko tudi po tem, ko so program zaprli. To je seveda za uporabnika zelo moteče, saj gre za trajno okvaro, ki jo je mogoče odpraviti zgolj z zamenjavo zaslona. Ker so različni pametni mobilni telefoni z zasloni OLED različno izpostavljeni učinku »zapečenosti«, so zanesenjaki južnokorejskega portala Cetizen sprejeli odločitev, da na lastno pest preizkusijo učinek »zapečenosti« na treh trenutno najbolj priljubljenih pametnih mobilnih telefonih in sicer Apple iPhone X, Samsung Galaxy Note 8 in Samsung Galaxy S7 Edge.

Zanesenjaki južnokorejskega portala Cetizen so v omenjeni preizkus vložili 510 ur dela, rezultati pa so nadvse zanimivi. Na zaslon OLED pametnega mobilnega telefona iPhone X se je slika zapekla že po 17 urah, vendar ta za uporabnika ni bila moteča. Na zaslonu OLED pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy Note 8 se je slika sicer zapekla šele po 62 urah, vendar je bila ta precej bolj vidna kot na iPhonu po enakem času. Po končanem preizkusu so vsi trije preizkušeni telefoni imeli pomembne in vidne posledice na zaslonih OLED.
Najslabše med vsemi se je odrezal pametni mobilni telefon Samsung Galaxy Note 8, sledila pa sta mu modela Apple iPhone X in Samsung Galaxy S7 Edge. Če na vašem telefonu z zaslonom OLED dalj časa ne prikazujete enakih slik, nimate razloga za zaskrbljenost. V nasprotnem primeru pa boste imeli sliko vtisnjeno v zaslon, ki je ne bo moč odpraviti in boste morali z »njo« živeti vse dokler ne boste zamenjali zaslona ali telefona.

Vir: RN
Video: https://www.youtube.com/watch?v=u5Y9viZpR-A


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu