POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ali veste, kako pravilno polniti baterijo vašega pametnega t
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Ali veste, kako pravilno polniti baterijo vašega pametnega t 
Da bi se izognili pregrevanju, poškodbam baterije ali manjši kapaciteti, ko je baterija napolnjena ne pustite, da je vaša naprava še vedno priključena na polnilec.

Uporabniki pametnih mobilnih telefonov dobro vemo, da avtonomija delovanja postaja vse večja težava, saj zaradi zahtevne uporabe le redkokdaj preseže nekaj ur. Zaradi tega naše mobilne naprave polnimo že na vsakem koraku, pri tem pa si pomagamo celo s prenosnimi baterijami. Da pa bi obvarovali baterijo pametnega mobilnega telefona pred »obrabo« počnemo stvari, ki smo jih ali izvedeli od prijateljev ali prebrali na spletu. Na žalost pa je veliko teh informacij neresničnih, nekateri »prijemi« pa lahko celo škodujejo telefonu in bateriji.
Na srečo obstaja več pravil, ki lahko pripomorejo k daljšemu življenjskemu ciklusu baterije, pa tudi boljši izkušnji pri uporabi pametnega mobilnega telefona. Najboljši način za polnjenje baterije pametnega mobilnega telefona je malo in pogosto. To pomeni, da bi morali pametnih mobilni telefon na polnilec priključiti vsakič ko lahko. To seveda drži le za novejše pametne mobilne telefone, saj je njihova baterija zasnovana za tak način polnjenja. Baterije pa ni priporočljivo najprej izprazniti do konca in potem jo popolnoma napolniti, saj bomo s tem močjo skrajšali njeno življenjsko dobo. V praksi to pomeni več polnjenj zaradi nižje kapacitete.
Številni poznavalci so prepričani, da nam bo baterija pametnega mobilnega telefona najdalje služila, če bomo njeno napolnjenost držali med 65 odstotki in 75 odstotki. To je namreč čarobna meja, ki naj bi nam zagotovila najdaljšo življenjsko dobo baterije. Ker pa je to zelo težko doseči v praksi, se moramo potruditi, da bo baterija našega mobilnega telefona napolnjena vsaj med 45 odstotki in 75 odstotki. Pri tem pa je najpomembnejše to, da baterija pametnega mobilnega telefona nikoli ne napolnimo do konca, če je bila prej baterija povsem prazna.
Naj za konec še dodamo, da naj bodo naprave pri polnjenju izključene. S tem bomo preprečili pregrevanje in poškodbe baterije, kar seveda vodi k manjši kapaciteti in pogostejšemu polnjenju.

Vir: RN
Video: https://www.youtube.com/watch?v=_nbSBUBIKmA


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu