POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Kje in kako najbolj preprosto kupiti Ripple?
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek Kje in kako najbolj preprosto kupiti Ripple? 
Naš eksperimet trgovanja s kriptovalutami se nadaljuje. Začeli smo decembra, ko smo na uporabniku prijazni in enostavni platformi eToro investirali po 200 ameriških dolarjev v bitcoin in ethereum. Nedavno smo dobili vložena sredstva nazaj na naš račun, ker smo pozabili potrditi svojo identiteto (to je treba narediti na katerikoli platformi trgujete), zraven pa so nam nakazali tudi nekaj dobička, ki smo ga v tem času ustvarili (približno 45 dolarjev).

Tako smo se odločili, da z vrnjenimi sredstvi (vmes smo seveda tudi potrdili svojo identiteto) poiščemo priložnost še pri kakšni drugi kriptovaluti. Ethereum je namreč v zadnjem času zelo zrasel in je danes njegova cena že pri dobrih 1200 dolarjih, bitcoin pa vztraja pri ceni slabih 14.000 dolarjev.

Zato smo se odločili za Ripple, ki se je v zadnjem času izstrelil v nebo. Pred kakšnima dvema tednoma je namreč cena enega Rippla poskočila iz enega dolarja na tri. Nato pa v zadnjem tednu padla pod dva dolarja. In ravno v tem trenutku smo se odločili, da kupimo Ripple, kar se je za zdaj izkazalo za dobro potezo. Vprašali smo se, kako najbolj enostavno kupiti Ripple.

Če se tudi vi sprašujete, kako kupiti Ripple ali katero drugo kriptovaluto, lahko to storite z registracijo na trgovalni platformi eToro, kjer imate trenutno na voljo sedem različnih kriptovalut. Minimalno vplačilo je trenutno 500 dolarjev (v času naše registracije je bilo še 200), verjetno pa se bo v prihodnosti, zaradi vse večjega navala, ta prag še dvignil. Zato se splača pohiteti.

Na našem uredništvu smo kupili Ripple oziroma investirali v njegovo rast 200 dolarjev v sredo, v času pisanja tega članka (sobota), pa nam je prinesel že več skoraj 15 dolarjev dobička. Upamo, da smo ujeli vlak ravno na točki, ko se je začel ponovno vzpenjati. Če prištejemo k temu še dobiček prejšnjih investicij, smo trenutno za vložek 400 dolarjev naredili približno 60 dolarjev dobička. Ni slabo za en mesec trgovanja, sploh če pri tem upoštevamo, da smo bili (in še vedno smo), na tem področju precejšnji laiki.

Kaj je Ripple?

Bitcoin in ethereum verjetno danes že vsi poznate, velika verjetnost pa je, da ste slišali tudi že za Ripple, zlasti če spremljate svet kriptovalut. Kot rečeno je Ripple - na platformi eToro in tudi drugod ga najdete pod šifro XRP - na zemljevid širšega občinstva prišel pred kakšnima dvema tednoma, ko se je njegova cena potrojila. Ampak mnogi med vami se verjetno še vedno sprašujete, kaj sploh je Ripple in zakaj zanj takšno zanimanje.

Ripple ni le ime kriptovalute, ampak tudi ime ameriškega startup podjetja, ki stoji za priljubljeno kriptovaluto. To podjetje, ustanovljeno je bilo leta 2004, je razvilo plačilni sistem, ki je v marsičem podoben tehnologiji blockchain, na kateri med drugim sloni bitcoin. Pri Ripplu gre za protokol plačila, ki deluje podbno kot plačilni sistem, nakazilo in menjalnica. Deluje s kriptovalutami, blagovnimi valutami in knjižnimi valutami.

Ripple svojim strankam omogoča, da njihov plačilni protokol integrirajo v svoje sisteme in tako poceni in preprosto prenašajo denar kamorkoli po svetu. Tako lahko na primer evre zamenjate v interno valuto sistema (Ripple) in jih hitro pošljete na drug konec sveta, kjer jih prejemnik zamenja v dolarje. Vse se zgodi v le nekaj sekundah. Zaradi omogočanja takšnih hitrih finančnih transakcij, pa postaja vedno bolj zanimiv številnim bančnim institucijam, ki so ga že začele integrirati v svoje sisteme. Več kot bo “pridobil” velikih imen, bolj naj bi seveda rasla tudi njegova cena na trgu kriptovalut.

Kako najhitreje kupiti Ripple?

Nam se zdi sistem Ripple precej obetaven, zato smo se tudi odločili vanj investirati. Za investiranje v kriptovalute smo izbrali platformo eToro, in sicer zato, ker je zelo enostavna za uporabo in ker smo lahko na njej začeli trgovati takoj. Velika večina kriptoborz ima namreč v zadnjem času velike težave z delovanjem, predvsem pri počasnem potrjevanju uporabnikov.  Če želite trgovati, morate namreč najprej potrditi svojo identiteto (poslati fotografije svojega osebnega dokumenta in potrdilo o naslovu), to pa je na večini kriptoborz danes izredno dolgotrajen postopek, ki lahko traja tudi mesec ali še več (zaradi velikega povpraševanja in registracij).

Prvi koraki trgovanja s kriptovalutami

Na eToru je ta proces bistveno hitrejši, saj vas potrdijo že v nekaj urah ali enem dnevu, s tem da lahko vmes že trgujete, kar pri drugih borzah ni mogoče. Poleg tega pa eToro ponuja tudi pregleden uporabniški vmesnik, kar je le še dodatna pozitivna lastnost.

Vir: RN


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek  
Idealna priložnost za investicijo v Bitcoin, Eteherum in Ripple?

Na uredništvu Računalniških novic se že kakšen mesec preizkušamo v trgovanju s kriptovalutami. Najprej smo investirali v Bitcoin in Ethereum, najbolj znani kriptovaluti ta trenutek, nedavno pa v Ripple (in ponovno v Ethereum), katerega cena se je v začetku januarja izstrelila v nebo. Cena enega Rippla je namreč v enem dnevu poskočila iz 1 ameriškega dolarja na 3 ameriške dolarje. Od takrat je nato ponovno spet nekoliko padla in takrat smo se odločili za investicijo vanj. V zadnjih dneh pa so zgrmele cene vseh kriptovalut, eden od razlogov pa naj bi bila novica, da naj bi južnokorejska vlada prepovedala trgovanje z njimii, vse več pa se govori tudi o državni regulaciji kriptovalut (po celem svetu).

Prav ta drastičen padec cen, ki se je zgodil v zadnjih dneh, pa mnogi investitorji vidijo kot novo priložnost za cenovno ugoden nakup. Cene kriptovalut so namreč izredno volatilne in se iz dneva v dan spreminjajo. Zato tisti, ki verjamejo v tehnologijo blockchain, verjamejo, da bodo slej kot prej spet zrasle na svojo vrednost pred padcem. Počasi se to že nakazuje, saj so že začele plezati navzgor. A trenutno so v primerjavi s cenami pred padcem še vedno zelo ugodne.

Velik naval na borze

Tudi vas zanimajo kriptovalute in se sprašujete, kako kupiti Bitcoin, kako kupiti Ethereum in kako kupiti Ripple? Mi smo investiranje in trgovanje izbrali platformo eToro, ker je bila zelo enostavna in hitra za registracijo novega računa. Številne borze, na katerih lahko trgujete s kriptovalutami imajo namreč v zadnjem času zelo upočasnjeno delovanje in postopke aktivacije računov, saj se soočajo z velikim navalom novih uporabnikov.

Ker nanj niso bile najbolj pripravljene, oziroma so menile, da se ta naval ne bo zgodil praktično čez noč, ima marsikatera platforma velike težave z delovanjem. eToro pa deluje za zdaj brez težav, prav tako pa so vsi postopki, ki jih morate izvesti za začetek trgovanja s kriptovalutami, zelo hitri. Na primer potrjevanje lastne identitete, ki obsega pošiljanje kopij osebnih dokumentov in je obvezno na vsaki borzi. Medtem ko pri številnih kriptoborzah lahko čakate tudi mesec dni, da vam potrdijo račun, pri eToru to traja zgolj kakšen dan. S tem da pri eToru lahko vmes že trgujete, še preden vas potrdijo, kar pri drugih borzah ni mogoče.

Veliko težavo pa trenutno predstavlja tudi registriranje novih računov. Veliko borz je namreč zaprlo nove registracije vsaj dokler ne razrešijo starih prijav. Pri eToru pa se trenutno lahko registrirate še brez kakršnihkoli omejitev. Odlična novica pa je tudi, da so znižali minimalni vložek, ki ga morate položiti na svoj račun, da lahko začnete kupovati Bitcoin, Ethereum, Ripple in druge kriptovalute. Ko smo se registrirali mi sredi decembra, je ta znašal 200 ameriških dolarjev, nedavno pa se je zaradi hitrega naraščanja števila novih uporabnikov dvignil na 1.000 dolarjev. Ampak, zdaj so ga znižali na 500 dolarjev, tako da je to lahko odlična priložnost, če želite začeti trgovati s kriptovalutami. Vprašanje namreč, kdaj ga bodo ponovno dvignili nazaj na 1.000 ali še več.

Kako kupiti Bitcoin in druge kriptovalute?

Nakup oziroma investicija v najbolj priljubljene kriptovalute je zelo enostavna na platformi eToro. Najprej se morate seveda registrirati (kar lahko storite na tej povezavi). V vodenem postopku morate izpolniti svoje osebne podatke ter potrditi svojo identiteto. Kot smo že omenili, slednje ni obvezno za začetek trgovanja, je pa vseeno priporočljivo, da to storite čim prej, če želite trgovati na dolgi rok. Če tega ne storite takoj, vas bo platforma slej kot prej pozvala, da to storite, in če je ne boste poslušali, vam bodo ves investiran denar vrnili na vaš račun brez dodatnih vprašanj (kar se je zgodilo tudi nam).

Potrjevanje identitete oziroma računa ni nikakršen bavbav, zato se vam ni treba ničesar bati. Vse kar morate storiti je, da v sistem naložite kopijo osebnega dokumenta in položnice (katerekoli) oziroma bančnega izpiska, s katerega je razviden naslov vašega prebivališča. Ko vse to storite, le še izberete vaše plačilno sredstvo, kjer lahko izbirate med PayPalom, nakazilom s kreditno kartico, bančnim nakazilom, nakazilom prek Skrilla in še nekaterimi drugimi. In to je to. Pripravljeni ste na trgovanje s kriptovalutami. Pri tem bodite le previdni, da investirate le toliko denarja, kolikor ste ga potencialno pripravljeni izgubiti. Trg kriptovalut je namreč zelo volatilen, saj njihove cene nihajo iz dneva v dan, če ne kar iz ure v uro.

Več o naši prvi izkušnji trgovanja na platformi eToro si lahko preberete v tem članku, kako smo kupili Bitcoin v tem članku, kaj se nam je zgodilo, ker nismo pravočasno potrdili svoje identitete v tem članku, in kako smo investirali v Ripple v tem članku.

Vir: RN


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu