POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Prevarantska kriptovaluta OneCoin dočakala svoj konec
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Prevarantska kriptovaluta OneCoin dočakala svoj konec 
OneCoin, ena izmed alternativnih kriptovalut, ki to pravzaprav ni, je dočakala neslaven konec. Številni naivni investitorji so v preteklih nekaj letih vanjo skupno vložili več milijonov evrov, vlagatelji pa najverjetneje svojega denarja ne bodo več nikoli videli.
Organi pregona so že naredili racijo v Bolgariji, od koder naj bi ta kriptovaluta izhajala. Tudi nekateri Slovenci naj bi bili pri tem finančno oškodovani, saj so v to "valuto" vložili denar, ki je po vsej verjetnosti za vedno izgubljen.


Od naivnih vlagateljev, ki so si zaželeli hitrega zaslužka, so ustanovitelji OneCoina pridobili več kot 100 milijonov evrov, po nekaterih podatkih tudi do 300 milijonov. Ves denar naj bi se tako prenesel v davčne oaze, v Dubaj in v Belizej, kar pomeni, da se lahko vlagatelji kar poslovijo od vloženih sredstev.

Oblasti so sodelovale tako z nemškim tožilstvom, kot tudi z Interpolom, kjer so preiskovali sum nezakonitega promoviranja denarne verige, oziroma ponzi sheme.

Opozorila so bila jasna z vseh strani, tudi z Združenja potrošnikov Slovenije, vendar marsikaterega "vlagatelja" to ni ganilo.

Vlagateljem so za nekaj več sto evrov ponujali izobraževanje na področju kriptovalut. Tako so tudi vsem sodelujočim "pretopili" sredstva v istoimenske virtualne kovance. Ker je bilo podjetje centralizirano, je tako tudi samo določalo ceno OneCoina. Vsi odgovorni so izginili in pojavila se je že nova stran z novo kriptovaluto dagcoin, katera je podobna OneCoinu.

V izjavi za javnost, je podjetje navedlo, da so zaradi zaplembe sredstev in opreme, organi pregona vlagateljem povzročili velike finančne izgube, kar so na lep način povedali, da denarja več ne bodo nikoli videli. Pri tem pa niso omenili, da to ni zaradi državnih organov, ampak zaradi samega prevarantskega podjetja.

Vir: RN


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu