POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Facebook prvič izgubil aktivne uporabnike
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Facebook prvič izgubil aktivne uporabnike 
Facebook je že zdavnaj presegel neverjetno mejo dveh milijard aktivnih uporabnikov. Če ignoriramo uporabnike z več računi, lažne profile, bote in ostale, ki spadajo zraven, še vedno obstaja ogromno ljudi, ki redno uporabljajo največje družbeno omrežje. Medtem ko je delež teh uporabnikov v zadnjih nekaj letih le naraščal, se je pred kratkim prvič doslej zgodilo, da je delež aktivnih dnevnih uporabnikov na družabnem omrežju Facebook upadel.

Družbeno omrežje Facebook je v zadnjem četrtletju lanskega leta namreč uporabljalo kar milijon uporabnikov manj kot v tretjem četrtletju lanskega leta. Kljub temu je število dnevnih uporabnikov, ki uporablja Facebook še vedno izjemno visoko, saj ga dnevno uporablja kar 184 milijonov aktivnih uporabnikov. Kljub manjšemu številu dnevnih uporabnikov so lahko pri podjetju Facebook zadovoljni, saj so na uporabnika iztržili kar 35 odstotkov več denarja kot v enakem obdobju leta 2016 in sicer v povprečju preračunanih 21 evrov prihodkov na aktivnega uporabnika.

Facebook je pričakovano največ denarja pobral od Američanov, drugod po svetu pa so bili prihodki občutno nižji. V Evropi so ti znašali okoli preračunanih osem evrov na uporabnika, v Aziji pa pod preračunih štiri evre. Prihodni na uporabnika drugod po svetu pa so pričakovano še nižji.

Vir: RN


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu