POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Kateri pametni telefoni najbolj sevajo?
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Kateri pametni telefoni najbolj sevajo? 
Pametne mobilne telefone danes uporabljamo že praktično vsi, saj nam olajšujejo vsakdanje delo, hkrati pa so kot nalašč tudi za preživljanje prostega časa. Prav zaradi njihove izjemne popularnosti pa se v stroki že dlje časa poraja vprašanje, ali njihova uporaba škoduje našemu zdravju. V zvezi z njihovo morebitno škodljivostjo je bilo izvedenih že kar nekaj raziskav, številne pa so tako ali drugače pokazale, da elektromagnetna sevanja naj ne bi predstavljala nikakršnega tveganja za zdravje uporabnikov, čeprav trdnih dokazov o tem ni.

Če pa raziskavam o neškodljivosti sevanja pametnih mobilnih telefonov ne verjamete, potem vam priporočamo, da obiščete spletno stran nemškega zveznega urada za varstvo pred sevanjem (Bundesamt für Strahlenschutz). Raziskovalci so namreč pripravili seznam vseh najpogosteje uporabljenih pametnih mobilnih telefonov in kolikšno je njihovo največje sevanje pri uporabi. Pri tem velja omeniti, da največja dovoljena specifična stopnja absorpcije elektromagnetnega sevanja (SAR) za telefone ne sme presegati dveh vatov na kilogram. Čeprav noben telefon trenutno na trgu ne presega te omejitve, so nekateri modeli seveda bližje tej meji kot drugi.

Iz omenjenega seznama, ki je precej dolg, je razvidno, da zdaleč najbolj sevajo pametni mobilni telefoni podjetji OnePlus, Huawei, Nokia in Apple, najmanj pa pametni mobilni telefoni podjetju Samsung, Google, ZTE in LG. Če želite izvedeti, kako močno seva vaš pametni mobilni telefon, se odpravite na spletno stran http://bit.ly/BfS-Sevanje-RN. Pri tem velja meniti, da v seznamu ni vseh pametnih mobilnih telefonov, ki so trenutno na prodaj, ampak najbolj priljubljeni in prodajani modeli telefonov na nemških tleh.

Vir: RN
Video: https://www.youtube.com/watch?v=HZ21DX9kA7c


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu