POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Google odstranil gumb za neposreden ogled slik
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Google odstranil gumb za neposreden ogled slik 
Pred kratkim se je spletni gigant Google odločil, da bo odstranil gumb za ogled slik v svojem priljubljenem iskalniku, s čimer je povzročil kar nekaj nejevolje pri uporabnikih. Do zdaj je bilo namreč tako, da so uporabniki med spletnim brskanjem po slikah, ki jih je Google indeksiral, s preprostim klikom na sliko instantno dostopali do izvirnega vira, oziroma do slike, naložene na spletnih strežnikih.

Zdaj je Google ta gumb odstranil, uporabnik pa lahko shrani sliko na dva načina. Pri prvem lahko uporabi desni miškin klik na sliki, s čimer lahko neposredno shrani sliko na računalnik. Vendar so pri Googlu te večkrat indeksirane s slabšo ločljivostjo, zato ta način ni optimalen. Drugi način pa je obisk spletne strani, kjer se slika nahaja, kjer poišče želeno fotografijo in jo shrani. Napredenjši uporabniki pa lahko prebrskate tudi vir spletne strani oziroma kar HTML kodo, kjer najdete zapis, ki vas pripelje do točne povezave, kje se izvirna slika nahaja.

Google se je za ta korak odločil na podlagi pritožbe podjetja Getty Images, ki je spletnega giganta obtožilo zaviranja konkurence, saj naj bi uporabniku prikazal dejansko fotografijo v izvirni velikosti, ne da bi uporabnik moral prebrati pogoje uporabe fotografije, ki so objavljeni na spletnih straneh.

Vir: RN
Video:  https://www.youtube.com/watch?v=9A1tP2UNuVI


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu