POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Bo kartica SIM kmalu vgrajena kar v procesor telefona?
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Bo kartica SIM kmalu vgrajena kar v procesor telefona? 
Že pred nekaj leti so se na svetovnem spletu pojavile govorice, da naj bi Apple razvijal namensko telefonsko kartico SIM, ki naj bi bila vgrajena kar v sam iPhone. Vgrajena SIM-kartica naj bi predvsem omogočila izdelavo še tanjših in kompaktnejših mobilnih naprav, hkrati pa naj bi zagotovila popolno neodvisnost od ponudnikov mobilnih storitev. Zamenjava telefonske kartice SIM namreč ne bi bila mogoča, kar bi ponudnike po vsej verjetnosti posledično prisililo tudi v pocenitev nekaterih storitev.

Ker Apple do zdaj še ni uresničil napovedi, so se podobnega projekta zdaj lotili še pri podjetju ARM, saj so najavili, da nameravajo v bližnji prihodnosti kartico SIM vgraditi kar neposredno v mobilni procesor. To bi omogočilo odpravo nepotrebnega prostora, ki ga danes zavzema kartica SIM, hkrati pa bi omogočilo dodatno varčevanje z električno energijo. To naj bi držalo tako za telefone kot druge naprave, povezane v internet stvari, ki jih je iz dneva v dan več.

Čeprav bo kartica SIM vgrajena neposredno v mobilni procesor, ne bo vplivala na varnost mobilne naprave, saj bo povsem ločena od dela, ki ga uporablja operacijski sistem. Če bodo pri podjetju ARM uspešni, bo eno čipovlje v mobilni napravi vsebovalo kar tri ključne komponente in sicer procesor, model ter telefonsko kartico SIM. Poleg nižje porabe energije naj bi ta sistem omogočal tudi pocenitev izdelave naprav in s tem posledično nižje maloprodajne cene telefonov.

Vir: RN
Video:  https://www.youtube.com/watch?v=GTCAbmjyEvE


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu