POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Robot, ki peče pleskavice
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Robot, ki peče pleskavice 
Stroji prihajajo! Približno tako se počutimo, ko danes poslušamo številne napovedi, kako bodo roboti prevzeli naša delovna mesta, kako bodo "ukradli" naš prostor pod soncem in nas celo spremenili v "sužnje" za svoje robotske potrebe. Strokovnjaki so si glede tega precej neenotni, dejstvo pa je, da smo pred kratkim dobili novega robota, ki lahko povsem samostojno peče pleskavice. Robota so razvili pri podjetju Miso Robotics, in sicer v sodelovanju z verigo hitre prehrane Caliburger, za ta namen pa so porabili okoli 11,3 milijona evrov.

Pri podjetju Caliburger so prepričani, da se je preračunanih 50 tisoč evrov vredna investicija v robota, ki peče palačinke Flippy, splačala, saj lahko robot na uro speče do 150 pleskavic, pri tem pa se ne utrudi, ne potrebuje počitka ali dopusta in lahko brez težav dela 24 ur dnevno. To pokrije tudi dodatno letno naročnino v višini 16 tisoč evrov, ki jo mora podjetje Caliburger odšteti za vzdrževanje in nadgrajevanje robota. Prvi takšen robot je začel obratovati v restavraciji Caliburger v Pasadeni v Kaliforniji, do konca leta pa nameravajo v svojih restavracijah postaviti 50 takšnih robotov. Robot sicer še vedno potrebuje človeka, ki pleskavice postavi na ploščo, nanje postavi sir in na koncu vse skupaj zapakira v hamburger. Kmalu pa bo to zmogel robot sam.

Pri podjetju Miso Robotics so namreč že napovedali, da bodo Flippyja nadgrajevali v naslednjih mesecih, tako da bo lahko prevzel večino enostavnejših del v restavracijah s hitro prehrano. To po drugi strani tudi pomeni, da Caliburger za enostavnejša dela ne bo potreboval več ljudi.

Vir: RN
Video: https://www.youtube.com/watch?v=Co9lQJkCGcc


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu