POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Koliko so vredni vaši podatki na temnem spletu?
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Koliko so vredni vaši podatki na temnem spletu? 
Nepridipravi ne poznajo meja pri izbiri načinov oziroma metod, kako bi se dokopali do vaših kreditnih kartic ter osebnih in ostalih podatkov. To niti ne preseneča, saj je prodaja teh podatkov na temnem spletu zelo dobičkonosna. V večini primerov do podatkov pridejo z okužbo naših naprav z zlonamerno kodo ali drugo računalniško nevarnostjo, na drugem mestu pa najdemo goljufije s kreditnimi karticami. Sledijo jim razkrivanja dostopnih gesel ter vdiranje v elektronsko pošto, zloraba profila na družbenem omrežju ali goljufija z lažnimi spletnimi trgovinami ali lažnim oglaševanjem.

Spletna stran Top10VPN, ki se ukvarja s pregledi različnih storitev VPN, pa je za nas preverila, koliko so dejansko vredni naši ukradeni podatki na temnem spletu. Iz omenjene raziskave lahko zasledimo, da so uporabniški računi Apple ID v povprečju vredni okoli 12,5 evrov, najvišjo ceno na temnem spletu pa imajo uporabniški računi plačilne spletne storitve PayPal, saj v povprečju dosegajo prodajno ceno okoli 223 evrov, medtem ko so spletni kriminalci za dostop do spletnega bančnega računa pripravljeni odšteti 130 evrov.

Na temnem spletu so precej manj vredni uporabniški računi za dostop do storitev Amazon, Skype in Ebay, saj se njihove cene v povprečju gibljejo okoli osmih evrov. Zaslužek s podatki o debetnih karticah je še vedno zelo visok, saj se te lahko prodajo za povprečno ceno 55 evrov, kreditne kartice pa za okoli 41 evrov. V zadnjem času pa gredo odlično v prodajo tudi podatki o potnih listih in sicer za okoli 50 evrov.

Vir: RN


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu