POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Izraelci ugotovili kako ukrasti podatke prek zvočnikov
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Izraelci ugotovili kako ukrasti podatke prek zvočnikov 
Izraelski strokovnjaki iz univerze Ben-Gurion so z nedavnim poskusom dokazali, da za krajo podatkov ni več potrebna povezava računalnika s spletom. Ti so namreč razvili novo metodo kraje podatkov imenovano "air-gap", ki je precej drugačna od doslej poznanih hekerskih metod. Omogoča namreč izmenjavo podatkov med dvema nepovezanima osebnima računalnikoma prek zvočnikov ali slušalk.

Nova metoda v navezi z namensko škodljivo programsko kodo dejansko omogoča, da se zvočniki računalnika pretvorijo v napravo za prisluškovanje in napravo za prenos podatkov, tudi če niso povezani z mikrofonom. Z metodo »air-gap«, posebej oblikovano zlonamerno kodo in uporabo ultrazvočnih valov je izraelskim strokovnjakom uspelo prenesti oziroma izmakniti podatke iz enega na drug računalnik v razponu od enega do devetih metrov.

Čeprav so morali izraelski strokovnjaki za omenjeni napad oblikovati poseben protokol, se je izkazalo, da bi bilo mogoče enak napad uporabiti tudi za krajo podatkov iz običajnih računalnikov, ki so med seboj ločeni in niso povezani z osebnimi podatki. Zaradi tega so izraelski strokovnjaki podjetjem, ki se ukvarjajo z občutljivimi podatki že svetovali, naj fizično izključijo zvočnike in katero drugo zvočno opremo povezano z računalnikom.

Kot vse kaže naj bi bilo novo metodo napada na osebne računalnike možno uporabiti tudi za krajo podatkov iz mobilnih naprav. Prve izsledke te raziskave naj bi izraelski strokovnjaki iz univerze Ben-Gurion javnosti predstavili že v drugi polovici letošnjega leta.

Vir:RN
Video: https://www.youtube.com/watch?v=sN5TtKobOEQ


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu