POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Microsoft pripravlja »Netflix« za video igre
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Microsoft pripravlja »Netflix« za video igre 
Na trgu igralnih konzol trenutno prevladujejo podjetja Sony, Microsoft in Nintendo, saj so doslej prodali že več kot 100 milijonov primerkov konzol nove generacije. Kljub temu so strokovnjaki prepričani, da morajo že sedaj pričeti razmišljati o tem, kako bodo igre dostopne uporabnikom v bližnji prihodnosti. Tu seveda govorimo o prihodnosti, kjer uporabnikom za igranje iger ne bo več treba kupiti namenske strojne opreme, kot so konzole PlayStation, Xbox ali Switch, brez katerih danes vsaj med igričarji enostavno ne gre.

Strokovnjaki za igre so prepričani, da bodo morale biti igre v prihodnje dostopne le preko spleta in sicer na način, da bodo končnim uporabnikom na voljo kot spletna storitev. To dejansko pomeni, da za igranje iger ne bomo več potrebovali drage strojne opreme ampak le zanesljivo povezavo v svetovni splet in namensko aplikacijo za dostop do teh storitev. Za poganjanje samih iger pa bo zadoščala tudi cenejša in manj zmogljiva strojna oprema.

Kot vse kaže je na tem področju trenutno v prednosti podjetje Microsoft, saj že aktivno razvija platformo, ki bo uporabnikom omogočala dostop do iger preko spleta. Te igre seveda uporabnikom ne bodo dostopne le na osebnih računalnikih in igralnih konzolah, ampak tudi na pametnih televizorjih in mobilnih napravah. Uporabnikom naj bi bile dostopne vse igre na vseh napravah, v kolikor bo to tehnično mogoče izpeljati. Microsoft žal še ni razkril, kdaj naj bi igre kot storitev bile na voljo, so pa pri računalniškem gigantu močno osredotočeni na razvoj tovrstnih storitev. To pomeni, da nam bodo te storitve morda na voljo kmalu.

Vir: RN


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu