POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Prilagodljiv zaslon LCD, ki je tanek kot papir
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Prilagodljiv zaslon LCD, ki je tanek kot papir 
Skupina strokovnjakov s Kitajske in Hongkonga je pripravila zanimiv zaslon LCD, ki je tako tanek kot papir, hkrati pa je še prilagodljiv, lahek in zelo vzdržljiv. Gre za običajen zaslon LCD, saj so tekoči kristali ujeti med dvema prozornima površinama, prinaša pa dve ključni prednosti. Prva je ta, da namesto električnih signalov za spreminjanje stanja slikovnih pik uporablja polarizirane svetlobne impulze. To pomeni, da v zaslon ni treba vstaviti elektrode, kar posledično pripomore k temu, da je površina zaslona precej bolj gladka in hkrati upogljiva. Poleg tega ti zasloni potrebujejo električno energijo le, ko se slika spremeni, kar pomeni, da so energetsko zelo učinkoviti.

Druga novost novih zaslonov LCD pa je kompleksen sistem zlaganja tekočih kristalov in steklenih plasti, kar pomeni, da je slika videti tako kot na običajnem zaslonu LCD. Ker so slikovne točke že manjše od tistih, ki jih človeško oko lahko še prepozna, to pomeni, da lahko brez težav prikazujejo tudi barvne slike. Dejansko smo s tem dobili zaslon LCD, ki je le za odtenek debelejši od papirja, a je upogljiv, odporen na udarce, pri delovanju porabi zelo malo električne energije in je sposoben prikazovati slike z dovolj visoko ločljivostjo.

Dodatna prednost tovrstnih zaslonov je tudi nizka cena izdelave. Za izdelavo zaslona z 12,7-palčno oziroma 5-palčno diagonalo je strošek le pet evrov. Trenutno  žal še ni podatka o tem, kdaj naj bi tovrstni zasloni prišli v praktično uporabo.

Vir: RN
Video: https://www.youtube.com/watch?v=8xvxJO3xr_s


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu